Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po té poslední epizodě, ze které dýchá nádherné kouzlo SW, k tomu přiznávám, že si mě tvůrci naklonili, zejména se o to postaral Ewan McGregor a jeho výměny s temným Anim, jsem najednou zapomněla, co všechno mě v předchozích dílech rušilo.. Moje hodnocení je čistě subjektivní, tuhle jízdu jsem si užila, byla jsem ráda, že jsem mohla potkat staré známé a zase na chvíli pobýt ve společnosti charismatického Obi-Wana.. Chápu, že tenhle svět není pro každého, pro mě je.. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Naprostý scénáristický a režisérský neumětelství, kdy seriál není schopnej vyprávět to, co chce vyprávět, ani za pomoci dialogů, ani s pomocí obrazu a už vůbec ne s pomocí hudby. Vizuálně se to sice tváří hezky a dá se zapauzovat na hezkých obrázcích, ale v pohybu to má šílenou kameru i střih, většina potenciálně cool věcí se odehrává v šeru nebo tmě a hudebně to naprosto selhává, protože původní SW muzika je tu trestuhodně nevyužitá, což nedává ani nejmenší smysl, poněvadž je tu tolik scén, který si o ní přímo říkaj a byly by hned několikrát lepší. A to jsem ještě nezačal ani o tý tuně nesmyslů a logice mnoha scén... je mi Ewana s Haydenem líto, protože pro prvního tohle měl bejt vysněnej a vytouženej návrat do role a pro druhýho zadostiučinění vůči hejtu, kterej kdysi sbíral. No, je pravda, že teď se ten hejt přesměruje asi na jiný osoby. Koneckonců Haydeonovo dvě flashbackový scény jsou vlastně to nejlepší na celým seriálu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak sa nekoná. Ewana McGregora som mal vždy rád. Sympatický človek, ktorý to nehrá a je fajn i v súkromí, čo sa vo svete showbiznisu zas tak často nevidí. Bavilo ma sledovať, ako hral mladého Aleca Guinnessa. Bavilo ma to už vo filmoch a bavilo ma to aj v seriáli. Problém je, že seriál ako celok je natoľko priemerný, že dokonca ani Ewan to nemá šancu spasiť. Ak s myšlienkami na svet Star Wars zaspávate, asi tomu udelíte 5*. Ale objektívne seriál nemá tempo a logická stránka veci nedáva... logiku. Akčné scény nevyrazia dych. Postavy sú skôr nezaujímavé, než zaujímavé. Niektoré sú rovno otravné a ako „príjemný“ bonus navyše majú gigantický priestor, takže miestami je to taká nuda, až je to utrpenie. Premúdrené dievčatko behá ešte horšie, ako 200-ročná korytnačka, takže „naháňačka“ v lese je fakt niečo, čo zaskočilo aj mňa a to som si myslel, že som už videl všetko. Relatívne civilná linka o „len“ záchrane „istého“ dievčatka tomu naopak dosť dáva. Detto sa mi páčila výprava prvých dielov. Odohrávali sa v skromných podmienkach, čo vizuálne ladilo s rovnako „chudobnou“ a prašnou Epizódou IV. Pozitívne možno azda hodnotiť i návrat viacerých známych postáv, nebudem spoilerovať. Dobrou správou je, že to má len šesť dielov, pričom každý má cca 45 minút (aj menej), takže to rýchlo ubehne. Čo je super, lebo toto je obávam sa typ seriálu, ktorý chce každý vidieť, ale napokon je každý rád, že ho má z krku a že to tak rýchlo (vďaka malému počtu epizód s rozumnou minutážou) utieklo. Trocha divné je každopádne báť sa tu o niekoho (kohokoľvek) život, keď vlastne máme istotu, že sa po smrti môže v pohode vrátiť (a aj sa veru vráti) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož účelem je vysvětlit, proč se princezna Leia v nouzi nejvyšší (tedy na začátku Epizody IV) obrátila právě na Obi- Wan Kenobiho. No, protože jako desetiletá holčička s ním zažila báječné dobrodružství a ten chudák nevěděl, co dřív. Zda se od ní nechat poučovat, rozmlouvat se svým bývalým mistrem (který neodpovídá) nebo se kočkovat s bývalým učedníkem. Postava Třetí sestry (to zní jako z hongkongského filmu od Shaw Brothers) je sice nejlépe napsaná, ale naprosto katastrofálně obsazená. Taky konečně víme, že v rodině farmáře Owena šéfovala tetička Beru. Další řadu jen v případě, že se rezignuje na jakýkoli děj a šest dílů budeme sledovat, jak titulní hrdina hnije a stárne na Tatooinu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné, ale ja - jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, dávam tak dlho očakávanému seriálu o Obi-Wanovi Kenobim len 3 hviezdy. Teda pokiaľ ostane len pri prvej sérií, čo už je asi isté. Star Wars som videl všetko, čo doposiaľ vyšlo a teda aj mnoho obsahu s Obi-Wanom v 7 sériovom seriáli Clone Wars. Tu sa sem tam objavila aj moja najobľúbenejšia SW postava - Anakin. A i tak som schopný dať len 3 hviezdy. Ani neviem čím to bolo. Všetko to proste vyzerá rovnako ako Mandalorian či Book of Boba Fett. Ale asi ten najväčší dôvod je ten, že z najlepšieho Jedi bojovníka urobili presne to, čo v najnovšej filmovej trilógií Lukovi. Urobili z nich otravných dedkov ktorí nevedia bojovať a na všetko frflú. Veľké sklamanie. (15.6.2022) / Hodnotenie: Epizóda 6 ***** Epizóda 5 **** Epizóda 1,4 *** Epizóda 2,3 ** ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama