Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano! Přesně tohle je ta cesta, kterou se měli vydat tvůrci u nové trilogie. Mando je neskutečnej frajer, co má kolty hodně nízko u pasu, ale zároveň neskutečnej sympaťák a je úplně buřt, že toho namluví snad ještě míň, jak Geralt. Oceňuji pomrkávání jak na veškeré filmy, tak na hry i seriály. Někomu se to může zdát utahané, já osobně si vychutnávám atmošku divokého západu, u banthy zadnice, kdo by nechtěl být teď námezdním lovcem? Zasvěcenci ví, kam tahle lovecká odyssea spěje.....k propojení s Rebels samozřejmě a věřím, že pak to bude jízda nadsvětelnou rychlostí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ja neviem, ale začínam mať obavy, že bez rodu Skywalkerovcov (alebo aspoň ikonických postáv akou je Han Solo) je pre mňa vesmír Star Wars nezaujímavý. Všetky tie typické gadgety a rasy sa mi síce páčia, ale sami o sebe mi k spokojnosti nestačia. Príbeh bez poriadneho napojenia na staré udalosti ma proste nezaujal. Veľkou mierou kvôli novým postavám. Aj keď vďaka seriálovej stopáži mali tvorcovia dostatok času ich poriadne prepracovať, tak sa im to príliš nevydarilo. Hlavný hrdina je celý čas len málovravný drsniak s bandaskou na hlave, takže sme ukrátený aj o jeho grimasy. Tým pádom sa nedá ani odhadnúť čo v jednotlivých scénach cítil alebo si myslel. No a ostatné postavy sú len do počtu vrátane mončičáka mini Yodu. Vizuál a technická stránka sú špičkové, ale zároveň pôsobia strašne sterilne. Chýba tomu skutočná špinavosť. Celý čas to pôsobí tak divne umelo. Naviac mi nesedela ani gradácia jednotlivých epizód. Vďaka netypickej stopáži sme často vrhnutý do deja bez nejakého vysvetlenia a tým pádom som bol z toho skôr zmätený. Subjektívne mi vadilo westernové ladenie seriálu, keďže to je žáner, ktorý nemusím. Čo asi vysvetľuje väčšinu vecí, ktoré považujem za negatíva. Keby namiesto Manda bol v hlavnej úlohe mladý Obi-Wan Kenobi, tak by ma to pravdepodobne oveľa viac nebavilo. Kvôli tomu začínam mať obavy o jeho seriál. Ďalšie série Mandaloriana s veľkou pravdepodobnosťou vynechám. Pre mňa je to rovnako nezaujímavé dobrodružstvo s nudnými postavami akým bolo Rogue One. Je škoda, že práve parádny Solo tak prepadol a tak sa budú Star Wars najskôr uberať cestou, ktorá sa mi nepáči a už sa jej nezúčastním. 5/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria mala báječný rozjazd a trochu divný dojazd, druhá na to išla presne naopak, takže práve keď som to v polovici druhej chcel odpískať, začal do mňa Jon Favreau (vďaka režisérom typu Peyton Reed alebo Robert Rodriguez) sypať jeden štvorhviezdičkový diel za druhým. Stále to malo chyby, ale proste bolo by nefér dať tomu menej ako 4*. Z druhej série musím spomenúť niekoľko výborných cameí (alebo skôr slávnych vedľajších postáv), čo vyvrcholí v parádnej poslednej epizóde. Medzi ďalšie pozitíva ako prvej, tak druhej sezóny patrí charizmatický sympaťák Mando (ktorý je tak trochu šmejd, ale možno i práve vďaka tomu je sympatický a uveriteľný) a samozrejme Gro... Baby Yoda. Obe série sú pomerne komorné a akčné scény nie sú nijako zvlášť perfektné (za zmienku stojí azda len finále druhej série s Veď-Vy-Viete-Kým), ale po vizuálnej, i trikovej stránke vyzerajú dobre. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Snad první sci-fi seriál, který má co se produkčních hodnot smysl ... filmový vizuál, velmi dobré CGI. Sympatické postavy a akční scény jsou jen dalšími klady ... ale ten největší je rozhodně stopáž, na ploše od 3O do 46 minut není místo pro zbytečnou vatu, které jsou moderní seriály bohužel přesycené. Disney zatím válí a já se už teď těším na druhou sérku, ale taky na seriálové marvelovky z jejich produkce. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Podľa analýzy serveru TorrentFreak je Mandalorian najviac nelegálne sťahovaným seriálom za rok 2020. (Phosphorus)
  • Mandalorian sa svojím rozpočtom 1. série 120 miliónov amerických dolárov stal najdrahším seriálom na dĺžku stopáže. (Krnac)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama