Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (180)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál Ahsoka se těžko hodnotí, jelikož to není tvorba určená mainstreamovému divákovi a i k tomu v hodnocení přihlédnu. Marketing byl víceméně lživý, když tvůrci říkali, že se na seriál budete moci podívat i bez znalosti jakékoliv tvorby... jelikož ta je k pochopení ději naprosto nutná. Rebels člověk bez znalostí Clone Wars i pochopil, byť mu plno narážek uniklo, ale tohle je už další projekt v řadě, kdy se skutečně dá nazvat pátou sérií právě zmíněných Rebels. Je jinak trochu komické, že v celém seriálu je mnohonásobně více soubojů se světelnými meči než v celé sequelové trilogii... a bohužel choreografie je strašná nuda. Taková postava Marroka je tu taky víceméně jenom proto, aby pár "cool" soubojů odbojoval, jelikož Filoni očividně neumí nebo nechce psát dialogy... všechno totiž řeší mečem a je jedno, zda je to mezi hrdinou a padouchem nebo hrdinou a vizí jeho mistra, kde byste nějaký hlubší dialog očekávali. Proti hereckým výkonům nic moc nemám, kdy mě spíše uchvátily nové postavy Baylana a Shin a potom pochopitelně Thrawn. Určitě je to funkčnější seriál než poslední řada MandaBoba Fett nebo Kenobi, ale má taky spoustu nedostatků. A nepřístupnost pro diváky je asi ten největší z nich. Hodnocení: 70 % ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je po Mandalorianovi a Andorovi dalším důkazem, že Star Wars aktuálně fungují lépe na "malé obrazovce". Samozřejmě udělá radost to, že některé původně animované postavy uvidíme v hrané podobě, ale největším kladem pro ně je to, že Ahsoce nechybí ona nepopsatelná atmosféra, kterou měly původní filmy. Ne, seriál není dokonalý, občas je tempo pozvolnější (což mi ale osobně nevadí) a některá příběhová rozhodnutí jsou sporná, ale přesto jsem spokojen, protože mi seriál připomněl, proč mám onu dalekou předalekou galaxii tak rád. ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle je přesně to Star Wars, které miluju. Ano, ani tentokrát to není dokonalé a poslední dvě epizody byli už naprosto zoufalé. Ale těch prvních šest epek bylo fakt kurva něco, fenomenální akce, každých 5 minut se něco dělo, tvůrci neustále přicházeli s cool nápady a super interakcemi, seriál byl fakt na top produkční úrovni a některé momenty působily až filmově (první setkání s Thrawnem!!!!!). Jenže pak přišli poslední dvě epizody, které jakoby vypadli z úplně jiného seriálu, spousta cringe momentů, nepromyšlených detailů a trapné akce. Rosario Dawson je jako Ahsoka perfektní a neskutečně se do té role hodí. O trochu ji přeci jenom ještě převyšuje Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, s níž má Ahsoka skvostnou chemii, a jenž v průběhu seriálu působí jako protipól Ahsoky. Avšak nejlepší ze všech je extrémně charismatický Ray Stevenson jako Baylan Skoll, jehož všechny scény jsou vrcholem seriálu. Ale i zbytek postav je hodně super. Ahsoka je rozhodně velmi kvalitní Star Wars seriálový počin, ale mohla být i o dost lepší, nebýt toho fakt skličujícího finále, takhle je to na úrovni třetí sérky Mandaloriana. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější postavy na kladné straně a zajímavější na té záporné než v Mandalorianovi a celkově příjemné rozšíření Star Wars univerza i pro diváky netknuté Povstalci. Smutnou pravdou nicméně je, že toho obsahu je v poslední době prostě moc, a podobně jako v případě Marvelu se i zde vytratilo téměř veškeré kouzlo, které v minulosti z těchto sérií dělalo něco výjimečného. 1. série - 80 %. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Několikrát resiscutovaná, a viditelně nesmrtelná postava Ahsoky se po Xté vrací ve svém vlastním seriálu, který je vlastně o všem okolo, jen ne o Ahsoce. Předně je hlavně nepřiznanou pátou řadou Povstalcou. Ono řekněmě si to na rovinu, všechny ty SW seriály pod hlavičkou Disney jsou vlastně jeden seriál, protože jejich provázanost je obrovská a pro plné pochopení je nutné odsledovat úplně vše. I díky tomu tak první řada (protože se nic moc nevysvětlí, tak je jasné, že bude další, nebo se to zas vyřeší někde jinde...) působí jako malá část celku, u kterého je už teď jasné, že bude postupně gradovat do velkolepého Filoniho filmu. Mnohými blahořečené, mnohými nenáviděné Volume opět hraje vizuálně důležitou součást, a mě už teda všechny ty arénové souboje a digitální pozadí začínají lézt na nervy. Kde však nelze nic vytknout, tak to je casting postav z Povstalců protože takovéto povedené převedení postav z animáků do hrané podoby jsme tu už dlouho neměli. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Clancy Brown si zopakoval svou roli jako guvernér Ryder Azadi, kterého daboval již ve Star Wars Povstalci (od r. 2014). Ze zmíněného seriálu je i mladý senátor Jai Kell, který se poprvé potkal s Ezrou na Imperiální akademii, aby se následně přidal k Povstání a působil jako buňka na Lothalu. (Veskoslav)
  • Brána Eye of Scion je taková slovní hříčka. Scion má v angličtině ekvivalent v podobě Heir, což je samozřejmě odkaz na první knihu „Heir to the Empire“ („Dědic Impéria“). (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama