Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdybych měl tuhle pidi sérii brát jako bernou minci pro to abych se konečně podíval na Clone Wars, pak bych se na ně nejspíš nepodíval nikdy. I na tak malém prostoru místy docela nudná série, která nepřináší nic nového ani objevného. Snad jen díl s hrabětem Dooku byl fajn, ale těch patnáct minut je jako nic...60% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

(paradoxně) Nic, co by jsme už neviděli v rámci Clone Wars.... Jak už někdo trefně poznamenal, Dave Filoni se tu jen opakuje, používá milionkrát viděný příběhový vzorce, takže by přišlo víc než vhod předat kreativní otěže někomu jinýmu – o to víc se bojím, jak pojme seriál Ahsoka. Krátkometrážní disneyovská stopáž [všech šest epizod nemá dohromady ani 80 minut] opět naprosto nesmyslná. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní doplněk (nejen) Klonových válek, Sympatické dílky skládačky kánonu, které výtečně pracují se dvěma enormně zajímavými a oblíbenými charaktery a i na malém prostoru nakonec přinesou parádní emocionální zážitek. Celá šestice je dějově opravdu zajímavá a má pro postavy i historii ságy svůj význam, oba dějové oblouky by naprosto v pohodě obstály i s klasickou stopáží (tedy v epizodách zhruba o deset minut delších) a duch Klonových válek je v nich obsažen nejen ve známé animaci, ale také ve skvělých akčních scénách a atmosféře. Díky tomu všemu i tak krátké epizody utečou ještě rychleji. Tvůrci postavám i celé sázy evidentně rozumí a na výsledku je to znát. Příběhy rytířů Jedi rozhodně nevznikly jenom proto, aby zbytečně těžily slavnou značku. S postavami se tady i na omezenějším prostoru pracuje fantasticky, s kánonem (tím novým od Disneyho), je to prý trochu komplikovanější (co se Ahsoky týče), ale do toho nebudu zabředávat, neb její knižní dobrodružství jsem nečetl . A proto mi zážitek nic nezkazilo. Takových kraťasů bych klidně uvítal víc! Recenze zde. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— They grow up so fast, our students. — Může Filoni prosím někdy udělat něco bez Ahsoky? Chápu, že je jako jeho vlastní dítě, ale přijde mi, že Ahsoku procpe úplně všude a kolikrát i na úkor kánonu. Epizody s Ahsokou mi přišly úplně nadbytečné a navíc narušující léta ustanovený kánon. Epizody s hrabětem Dooku jsou ale skvělé, rozhodně mohlo být z jeho života ztvárněno i více událostí. Tales of the Jedi je totiž zajímavým konceptem, který mi ale ve výsledku přijde vcelku nevyužitý a doufám proto, že se do budoucna rozroste o další příběhy a střípky dobrodružství méně známých Jediů a Padawanů. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Tales of the Jedi byli něco, co jsem nečekal. Animace z Clone Wars se vrací, aby nám ukázala příběh Hraběte Dooku, ještě než propadl temné straně a Ahsoky, kde se dozvídáme, co dělala před, během a po klonových válkách. Epizody o Ahsoce (když pominu tu první) jsou fajn oddechovky, které jsou dost jednoduché a diváka ptěší, pokud jsou fanoušci. Zbylé 3 díly o Dookuovi jsou avšak něco, co mi pomalu vzalo dech. Během tří epizod mi byl Dooku představen dost jinak, než jak ho znám z Clone Wars a z filmů, přičemž poslední epizoda (tedy 4) mi na konci ukázala velký prostředníček a já jen naštvaností bouchl do stolu, že se nedozvím, jak to bude pokračovat. Kdyby byl seriál jen o Dookuovi, řekl bych, že je 5 hvězd málo. Kvůli Ahsoce, která bere polovinu epizod akorát nedostáváme pokračování geniálního příběhu Hraběte. Za zhlédnutí stojí epizody s Dookuem. Co se Ahsoky týče tu krom redconu knihy nic moc nedostáváme. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Planeta Raxus Secundus, zjednodušeně Raxus, sloužila jako hlavní sídlo Konfederace nezávislých systémů během Klonových válek a její hlavní město bylo sídlem konfederačního senátu. (Veskoslav)
  • Pohřbu se zúčastnili například i Plo Koon,Tera Sinube, Jocasta Nu, Saesee Tiin nebo Ki-Adi-Mundi. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama