Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní žárovka, která si na nic nehraje a chce především pobavit. Určitě lepší než přepálená dvojka. Schematické, předvídatelné, ale zábavné příběhové zákruty, s kouzelnou představovací scénou dědy Nolteho rodině, vedou k nařachanému finále. Butler už není nejmladší, ale pořád si to ještě dává. Za mě spokojenost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsme lvi! '' --- No eh -- Co k tomu dodat... Nějak mně to nebralo. Freeman zase jako prezident of USA, proč ne... Butler už začíná vypadat dost páprdovsky a moc jsem mu ty jeho drsná gesta nevěřil. Ještě brutálnější co se týče dsnosti byla ultradrsná afroamerická agentka vedoucí vyšetřování Butlera. Spoiler - té mne naštěstí kontraktoři (respektive těch jejích drsných gest a obličejů) zbavili. Digitální efekty hrozné, útok na rybářský člunek prezidenta of USA docela ušel, stejně tak výlov okounů pomocí výbušnin, ale zničení Chicago Hope i s křídlem kolonoskopie a gastroenterologie bylo uděláno uboze a já čekál, že se mezi prchajícími od výbuchu objeví i Semir Gerkchan, který běh vždy zakončuje plavnou šipkou na die autobahn. Co zaujala byla budova, kde byl poslední boj. Z hlediska architektury opravdu nádhera a to myslím zcela vážně! Na závěr samozřejmě jako v každém akčním filmu dojde na souboj bossů na střeše mrakodrapu. Samozřejmě na férovku jak za paleolitu ! Co na tom, že barák po zpacifikování nepřátel je obsazenej a zajištěnej speciálníma jednotkama, střechu prostě vynechají aby si to kucí mohli mezi sebou řádně urovnat! Docela mně mrzí účast Nolteho. Roli dědouška, který chce zase chovat svoji vnučku v náručí si vyloženě nezasloužil. Kromě akce se ve filmu totiž řeší i rodinné problémy a dokonce i ty pracovní. Rada - Když makáte pro prezidenta of USA, neměli by jste mu lhát o skříplé plotýnce a braní brufenů! Co jsem si vzal z filmu asi jako tu nejhlavnější moudrost a ponaučení je , že je prezident of USA takovým taťkou nejen národa, ale i všech zaměstnanců. Poradí, promluví do duše a nakonec obejme. V rusku by možná došlo i na hudlana, ale tady mají USA stále ještě rezervy. I tak to krásně zahřálo. Takže dávám za tři drony, vlastně ne - srdíčka (a za mně tedy zklamání) ! * * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné akční béčko, které diváka vrátí do 80. let, kdy se nehrálo na příběh ale na drsné hrdiny a výbušnou akci. Gerard Butler, už trochu stárne a na tom postavil celou postavu, u které nikdy nevíte, jestli jí skolí nepřítel nebo infarkt, ale i díky tomu má postava nový rozměr a divák jí tak rád fandí. K tomu si připočtěme velice slušnou akci s minimem digitálních triků a máme tu žánrovku, která neudělá díru do světa, ale fandy rozhodně potěší. Klidně si dám i čtvrtý díl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2 hvězdy, protože je to předvídatelné od prvních minut, kdo je zloun, to snad musí být všem divákům jasné taky hned, a protože je tady taková spousta klišé a logických děr, že by se s tím dala vydláždit D1 (třeba, proč nepoužili jeden jediný z těch mnoha dronů, když na ně měli, posléze v nemocnici, a bylo by vymalováno?). A ještě by možná zbylo. Akce nic moc a navíc je to zbytečně dlouhé. Ale potěšil mne otec mimo civilizační sítě a jeho hlášky, a jen díky němu to nehodím do horšího hodnocení. Jinak je to standardně natočený akčňák, slušně odvedené řemeslo, nic to nedá, prostě na zabavení času. Btw, ošklivá Jada tady hraje snad nejpitomější policajtku FBI, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama