Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (614)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Je to už druhýkrát, kedy sa Valaki, démonická sestra, objavila v univerze V zajatí démonov. Prvýkrát strašila v Londýne vo filme V zajatí démonov 2, teraz v päťdesiatych rokoch v rumunskom kláštore vo svojom vlastnom spinoffe. Po dvoch prezretých filmoch sa divák nedozvie čo vlastne túto démonickú sestru poháňa, čo po svojich obetiach chce. Zdá sa, že jej konanie je bez akejkoľvek motivácie a to sa potom premieta v samotnej podobe filmu. Valaki sa tak často objavuje na filmovom plátne, až sa z nej pomaly stáva hlúpa karikatúra. Zdá sa teda, že ani prítomnosť Jamesa Wana čoby producenta a autora univerza V zajatí démonov, nedokáže zmierniť pád Sestry. Ako si môže divák užívať film, ktorý namiesto pohltenia atmosférou, vsádza na vizuálnu stránku a lakacie momenty? Fanúšikovia hororu budú najskôr sklamaní, zdrojom potešenia im budú iba niektoré momenty zo záveru snímky. Nepreškolený divák by si mohol ľakačky užiť, pretože ešte nejakú dobu na žiadny takýto film nepôjde. Ono to rovnako Sestre nakoniec nejako prejde. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když natočí někdo horor plný klišé, lidi nadávají, že je to to samé, jako sto hororů předtím a když to natočí někdo úplně jinak remcají, že je to jinak. Hardy dostal jedinou dobrou věc na druhém a nudném Conjuringu (ano, děsivého Valaka) a zcela jistě mohl natočit další tuctový horor z tohohle vesmíru, místo toho přidal nějaký ty bubáky a spíš než horor to je dobrodružný thriller kde se sice moc nestraší, ale furt se něco děje a příběh baví. Valak určitě mohl dostat víc prostoru, ale když je na scéně, tak opravdu děsí a hlavně funguje kurevsky silný soundtrack. Ze série zatím nemám kromě druhého Zajetí démonů vyložený problém s žádným a o sestře by se dalo říct, že jsem možná čekal trošku víc, ale nadprůměrný řemeslo to je určitě a konec který navazuje s frantíkem na první Conjuring vyloženě potěšil a tak nějak si potvrdil tu slabší čtvrtou hvězdu. Po naprosto famózním It už bude ale těžké natočit opravdu děsivý horor. 69%. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatím lavíruju mezo třemi a čtyřmi hvězdami, rozhodnutí možná ještě upravím, zatím nevím. Film je to totiž zvláštní: zaplaťpánbůh o dost lepší než loňská dvojka Annabelle, ovšem s podobnými chybami. A tou hlavní je vpravdě hloupý scénář (zase Dauberman, proč tomu chlapovi někdo dává práci? Kdokoli viděl Krvežíznivé opice, musí mít jasno). Zase taková tuna klišé: exorcista si nese trauma z minulosti, jak jinak. Náhle se zjevivší hrdina v poslední vteřině, jak jinak. Když už se neví, kudy kam, zjeví se jako deus ex machina v náhodné rakvi kniha: „Třeba nám pomůže.“ Jako z udělání zrovna opravdu pomůže, jak jinak. A plno dalších včetně očekávaných lekaček. Na druhou stranu: je tu titulní jeptiška, která na rozdíl od jiných bubáků nepřestává být děsivá ani v momentě, kdy ji vidíme v plném lesku. V tom selhává spousta dalších hororů, v nichž odhalení strašidla vyvolává spíš rozpačitý úsměv než strach. Tak tahle jeptiška ne. A je tu parádní atmosféra, která vzdává hold klasikám od Hammeru (a těší mě, co tu tak čtu, že nejsem jediný, kdo si toho všiml). Třeba noční scéna na hřbitově plném dřevěných křížů, kdy se jednomu z hrdinů pod nohama válí chuchvalce mlhy vyrobené ze suchého ledu, by dokonale zapadla do kterékoli hammerovky. Ve výsledku: nakonec vlastně spokojenost, ale může za to spíš dojem než kvalita. Proto (zatím) tři hvězdy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto spin-offi V zajetí démonů se asi ani moc čekat nedalo. Podíváme se do Rumunska v roce 1952, kde leží prokletý klášter. Dějí se tam záhadné věci a po sebevraždě jedné ze sester je zde poslán Vatikánem kněz. Společně s mladou novickou mají přijít záhadě na kloub. Pak už nás čeká jenom hromada slabých lekaček a démonů. Vysvětluje to sice pár věcí z toho světa, ale vlastní film to asi nepotřebovalo. Od Křivého muže taky nic nečekám. "Nechť tě pohltí peklo!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Během natáčení měl štáb problémy s místním stádem ovcí, které hned první den natáčení přecházelo přes cestu, čímž zablokovalo vozovku a zpomalilo natáčení o několik hodin. O pár dní později to stejné stádo zablokovalo cestu znovu. [Zdroj: tvguru.cz] (ČSFD)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno