Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Němi 

všechny recenze uživatele

Ač Amityville působí jak slepenec vytříhaných scén z Rosemary, Vymítače a Omen, má kouzlo a v první třetině i potřebné koule. Rosenberg si nastavil laťku vysoko a na konci div si ji neshodil. Možná i jo. Škoda roztahaného prostředku, který mu rozmělnil atmosféru a prostřihání o nějakých 20 minut by tady pomohlo. Brolin na to má a strach z něj jde, dokonce se popasoval s podobnou rolí lépe jak Nicholson o rok později v Osvícení, a Kidder (Reevova Lois Lian) byla sexy... Sice už všechno někde bylo, ale charisma tohle béčko má a i když vypadá vedle zmiňovaných jako TV příbuzný, na občasné velké působivosti mu to neubírá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásný důkaz toho, že i duchařský horor o prokletém domě se dá udělat tak, abych u něj neusínal. Brutální atmosféra prostupuje celým snímkem, v závěru dokonce mohutně bouří. Děj nenudí ani chvilku, což je pro mne v tomto subžánru věcí vskutku nevídanou. The Amityvile Horror mě prostě velice příjemně překvapil, v porovnání s remakem je tohle úplně jiná liga. 9/10 Horror movie of the year ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo jak prdel na hrnec. Skvělá mrazivá atmosféra, přestože se počas filmu nic moc zásadního nebo děsivého vlastně ani neděje, o to víc mě však dokázaly vystrašit i jen pouhé náznaky (rudé oči ve tmě za oknem). Tohle je prostě kvalita ze staré dobré školy, žádná přemíra triků, natož těch digitálních, naopak, film stojí především na kvalitním scénáři a trefně umírněných hereckých výkonech. James Brolin je v roli otce, kterému malinko mrdlo v hlavě a každou další minutou filmu to na sobě dává čím dál tím víc vědět, výtečný, kdo mě však zaujal nejvíc, je Margot Kidder, která je nejen krásná, ale hlavně očividně talentovaná. Dalším velkým plusem je krásně pod kůži se zarívající ústřední hudební motiv. Hororový fajnšmekři sice žehrají, že je Amityville jednou z nejnudnějších hororových sérií, ale minimálně začátek má opravdu výborný. Kromě druhého dílu to však dále studovat raději nehodlám. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

George a Kathy hľadajú miesto na zakotvenie a založenie rodiny. Ich sen sa splní a nájdu krásny dom pri pobreží. Ale o 28 dní neskôr ich morbídne a desivé udalosti donútia odísť... V priebehu týchto 28 dní rodina prechádza všetkými druhmi pekla miestnosti plné múch, démonických hlasov a červených očí. Čo sa tu v minulosti odohralo? Reálne alebo nereálne? Reálne, podľa skutočnej udalosti. Horor Amityville má všetky atribúty vynikajúceho nadprirodzeného príbehu o strašidelnom dome. Škoda len, že tvorcovia váhali trochu s nedostatkom charakterov. Ale inak špička v oblasti hororu 80 percent. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jednej novembrovej noci, presne o 3:15, v roku 1974, vyvraždil dvadsaťtri ročný Ronald DeFeo Jr. celú svoju rodinu. Zobral brokovnicu a všetkých ich, rad radom, zastrelil v spánku, v ich vlastných posteliach. Po jeho vyčínaní zostalo šesť mŕtvych ľudí. Stalo sa to v krásnej, štýlovej vile, v jednej z najluxusnejších new yorkských, obytných štvrtí. Zhruba rok po týchto udalostiach sa do domu nasťahuje George Lutz so svojou rodinou. Po krátkom čase sa mu začne dom prihovárať a meniť jeho osobnosť. Vila číslo 112, na Ocean Avenue, na Long Islande je pekelnou bránou, žije temným životom, sídlia v ňom démoni, je v ňom koncetrované Zlo. Je to moja najobľúbenejšia filmová adaptácia príbehu známeho ako "The Amityville Horror". Nie je to žiadna efektami nabitá duchárčina, ako to predviedli autori remakeu tohto titulu z roku 2005. Toto je kvalitný, atmosferický, okultný horror, aké sa dnes už žiaľ netočia. **** ()

Galerie (82)

Zajímavosti (26)

  • Když seržant Gionfriddo (Val Avery) jede za otcem Bolenem (Don Stroud), je na jeho SPZ napsán rok 1979, kdy se film natáčel, místo roku 1975, kdy se odehrává příběh. (hansel97)
  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)
  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama