Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (142)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma nesklamalo filmové dielo tak, ako Rod draka. Divák ho musí porovnávať s Hrou o tróny, ktorej som po tomto seriáli musela zdvihnúť pôvodné hodnotenie zo štyroch na päť bodov. Prečo to sklamanie? Seriál ťaží práve z úspechu megaseriálu, ale nedokáže sa mu ani zďaleka priblížiť - od slabého hereckého obsadenia, v polovice série nezmyselne zmeneného za "staršie" verzie hrdinov. Vo všeobecnosti tu chýba výrazná (výrazné) herecké postavy, ktoré by dej ťahali dopredu. Dialógy sú rozťahané a musíme si zvyknúť, že cieľom je vydať princeznú. Donekonečna. Draci odviedli svoju prácu dobre, ale aj tak nedokázali vyplniť deravý scenár založený na intrigách, ktoré nudia. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

velmi malo deja na 10 epizod. slabynezaujimavy herci, a ich postavy. jedinu fajn mladu herecku vymenili po 5 castiach. nezmyselne obsadenie.. mama mladsia jak deti a podobne.. velkolepy boj ani jeden, cgi draci dost slaby... dufam, ze druha seria bude mat vacsi rozpocet a dockame sa lepsich trikov a bojov.. je to skor taka historicka telenovela,.. 65% ()

Reklama

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosahuje to kvalit GoT (nepočítaje 8 série)? Ne. Lze těchto kvalit ještě někdy dosáhnout? Pochybuji. Dosahuje to dostatku kvalit, které mělo GoT a dělá tento seriál nejlépe jak může? Ano. Bavilo mě to? Velmi. Doporučuju toto všem co viděli GoT? Definitivně. Za mě opravdu povedené, jsem spokojen dostal jsem co jsem potřeboval a chtěl a mám z toho radost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kiež by som mohol napísať, že to bolo tak dobré, ako "Game of Thrones", no stále je to v rámci intrigovej "zábavy" dostatočne dobrý námet, ktorý bude fanúšikov tejto seriálovej fantasy delikatesy baviť. Keď sa ďalšími sériami dostane na pútavejšie postavy, ktoré budú charizmou výraznejšie, je veľký predpoklad, že "nástupca" v podobe "House of the Dragon" bude viac ako solídnym pokračovaním "Game of Thrones". ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno