Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (141)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám-li být upřímná, tak knižní předlohu (Oheň a krev), byť je to jen strohý výčet Targaryenské historie, mám velice ráda. Nicméně tvůrci seriálu tomu dodali tu správnou omáčku, a tak příběh posunuli na úplně jinej level a já smekám nad tím, jak se k tomu postavili. Samozřejmě se tam našlo několik nepřesností a pasáže, které byly méně povedené (obecně i ty time skipy by mohly být udělané trochu lépe), avšak i přesto bych řekla, že byl seriál tvořen se ctí k knižní předloze (na rozdíl od jiných fantasy adaptacích). Práce s charaktery byla velmi povedená a mnohem více se mi líbily pomalejší povídací části. Sympatický byl i výběr herců, kde dle mého názoru kraloval Matt Smith a Paddy Considine. Z řad něžného pohlaví zase Milly Alcock a od pohledu velice sympatická Eve Best, jen škoda že se tam neobjevovala častěji. Seriál určitě doporučuju a doufám, že z druhé série budu opět mile překvapená, jako tomu bylo u série první. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No prostě nádhera, intriky, incesty a fakt hodně porodů. Splnilo to má očekávání, postavy mi byly sympatické a některé sakra nesympatické, avšak v dobrém slova smyslu. Příběh a hudba paráda, časové skoky mi nijak zvlášť nevadili a celé zakončení série bylo taky fajn. Očekávám že další série bude sakra nabitá a to díky tomu jak to sakra celé skončilo. Každopádně pro mě osobně letos a možná i za poslední dobu nejlepší seriál. V moment co jsem si pustil první díl, tak mě to chytlo a už nepustilo. Rozhodně jsem se nenudil a nebyl zde jediný moment kdy by se mi zdálo, že se to táhne a že to tam nemuselo být. No závěrem můžu jen napsat, že už se nemůžu dočkat druhé série. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, koho sužovaly nesmírně skeptické vize o tom, že návrat do Západozemí se už prostě povést nemůže a že bude lepší, když se tyhle ambice rychle rozpustí a HBO se radši ubere jiným, nejlépe novým směrem. Svět se ale může klidně až do dnešních dní divit, z prequelu o rodu Targaryenů se vyklubal obří hit s naprosto dokonalým vizuálem skrze největší televizní lákadlo současnosti - monumentální draky - a k nim tvůrci dokázali přidat ty pravé pletky mezi znesvářenými rody, které mezi sebou zažehnou řádně epickou válku s dokonale poetickým názvem Tanec draků. Dlouho se mi s žádným seriálem neloučilo tak těžko, to čekání bude nekonečné. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak jak začít. Asi tím, že napoprvý se mi ani Hra o trůny nelíbila, musel sem si dát pár let odstup a jje to pro mě najednou top seroš. Momentálně síždíme po 3. celej seroš. Z toho důvodu sem se hodně těšil na jakési pokračování parádně nadupané fantasy plné dokonale napsaných postav. A čehože sem se dočkal? Asi tak 9 detailních záběrů na rodící ženy, což fakt jako kurva nechceš, když se chceš dívat na dobrodružnej seriál. Takže o porodech toho vím mnohem víc než dřív, což ale asi není uplně skvělý. No a pak sem se taky dočkal dokonalé rasové vyváženosti, takže i mistři Targgariáni (bonďáci jak Brno)musej být prostěčernoši, inak by se asi ten Svět dočista posral. Dějově mi to nestačilo. Akčních momentů tady bylo taky pomálu a že bych vypíchnul nějakou postavu?To ani nevím kterou. Prostě hoooodně slaboučkej odvar dokonalýho seroš. Tohle není ta správná cesta... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nedívím se nikomu, kdo hodnotí za plných 5*, ale já si přecejen zatím ponechám nějakou tu rezervu do dalších řad, ačkoliv je třeba říct, že Rod Draka si přenáší to nejlepší z Hry o trůny a velmi důstojně na ní navazuje, a přináší tak vše, co máme v tomto světě rádi, a dokonce i ve skromnějším podání, bez nutnosti velkolepýsch scén či bitev. Opravdu, většina scén se odehárává uvnitř pár interiérů, a světe div se, ono to stačí, když máte dobré dialogy a dobré herce, tak už nic víc není třeba. Přitom začátek mi nepřišel až tak ideální, vlivem různých časových skoků byl děj pro mě dost rozháraný, dost věcí se dělo jakoby mimo děj v časových prodlevách, a divák musel hodně napínat mozkové závity, aby mu vše docvaklo. Občas by se našla i nějaká ta výtka k technickému zpracování (zpropadená téma, zas v několika dílech nebylo nic vidět) ale věřím, že to jsou věci, které tvůrci do dalších řad vychytají. V přibližně stejnou dobu odstartovali dva velmi očekávané fantasy seriály, tento a Prsteny moci. V tomto duelu je zatím Rod Draka jasným vítězem na plné čáře. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama