Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Zatím je to fakt nuda, skoro žádná akce, jenom telenovela. Hra o trůny byla mnohem pestřejší, byli tam dothraci, bílí chodci apod. Tady jsou jen blonďatí buzíci a občas drak. Na druhou řadu snad ani koukat nebudu, i když jak je znám, dají do posledního dílu nějaký cliffhanger...

A od příštího dílu začnou některé postavy hrát jiní herci (úplně zbytečně), čímž se už tak značný zmatek v postavách ještě zvýší

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, tomas.malo, CreepyJoe

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

jako mě to paradoxně baví - hodně poslední epizoda. Ale mám problém, že to nejsou Hry o trůny jak je znám. Prostě jako kdybych sledoval jiný seriál... :/

LyEX

LyEX (hodnocení, recenze)

Strašný seriál, po 4. časti ho musím hodnotiť ako slabá kópia filmu Pýcha a predsudok, ale s drakmi. Absolútne nič sa tvorcovia nepoučili z prvých sérií Game of Thrones a pokračujú v rytme z poslednej série. A ten priehľadný dej je až otravný. Ku pchaniu černochov a aziatov do úloh postáv do ktorých sa absolútne nehodia sa ani vyjadrovať nemusím, toho už má väčšina divákov po krk, asi sa s tým predsa len budem musieť naučiť žiť. 

na příspěvěk reagoval Karlosz

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Rozlučka s Alcockovou a Careyovou se nesla v duchu osmé sezóny GoT. nedůstojné a první díl, u kterého bych s odpadem i koketoval.

S ohledem na to, že tímto dílem pro mně seriál nejspíše končí, nejsem celkově moc spokojený.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Jarin69

Mám dojem, že v seriálu hned v prvním díle zazní, že matka párkrát potratila a zbytek z těch dětí umřelo během prvních pár let života, proto z prvního manželství nejsou sourozenci ani prvorozený syn, jen "blondýna". 

na příspěvěk reagoval W.Dow, Jarin69

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Jak blondyna rikala, ze jeji matku nutili rodit, až jí to zabilo, tak kde má sourozence? Asi samé holky? Jinak by měl král i prvorozeného syna.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Jeoffrey

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

GanosLal

Jinak ano, kdyby Rhaenyru hrála první 3 epizody nějaká preteenka, ve čtyřce, pětce teenka a od šestky Darcyová, tak neřeknu ani popel. Tedy za předpokladu, že by si herečky byly alespoň podobně, jako si jsou podobné Careyová a Cooková (zatímco Darcyová se Alcockové vůbec, ale vůbec nepodobá).

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

GanosLal

Ano v knihách byly postavy tohoto univerza mladší, protože ve středověku šoustání 12ti leté kundičky nebylo považováno za nic nenormálního. Ovšem v naší a zejména americké pokřivené společnosti by sexuální scéna 16ti leté Sansy znásilňované Boltonovým spratkem asi byla za hranou toho, co společnost unese. Nemáme 70ky, aby se nám tu 12ti letá Shieldsová producírovala v plné nahotě a hrála kurvu v bordelu.

Nicméně přeobsazení Alcockové za Darcyovou je jen 8 let rozdílu. Ve věku 20-30 let to u ženy nepoznáš. Přeobsazení bylo jen a pouze proto, že Darcyová je bezpohlavní a mohla se zaškrtnou ta správná progresivní kolonka. Takže asi tak.

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

cernakus

už tak byl pro některé problém, že v knize ty herečky byly mnohem, mnohem mladší.. já jsem strašně rád, že budou přeobsazeny staršíma, protože se děj posouvá dopředu o několik let

na příspěvěk reagoval cernakus, cernakus

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

Bohužel kvalitou se to blíží posledním dílům původního seriálu. Nuda.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Největší zmrd podle všeho bude ten králův radní,  který fakt asi dá krále zabít podle traileru to tak vypadá.

na příspěvěk reagoval Luicy

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Už jen z povahy věci ta si cestu k trunů prošoustá, fandím ji moje nejoblíbenější postava a bratrův král je taky moje oblíbená postava(ve třetím díle jak to tam rozjebal prostě borec).

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Já jsem si další díl pěkně užil Pricenzička krásně si zašoustala a bylo natočeno velmi citlivě otázkou zůstává jestli bude v budoucnu sémě svého strýčka polykat dobrovolně nebo nikoliv :D

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Jarin69

To nejsou boti ale místní trolí farma...Však to tady funguje už roky, a je veřejné tajemství, že není problém si tu zvýšení hodnocení u vrchnosti zaplatit.

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama