Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po hloupé trojce,která klasickou syrovou pátkotřináctkovou atmosféru posunula až někde do debilního čehosi-přichází čtverka ,která má evidentně v úmyslu napravit napáchané škody a vše definitivně ukončit dříve než se to totálně zvrhne(dnes už bohužel víme,že šlo o pokus neúspěšný).............A opravdu je to o poznání lepší a koukatelnější-stále však daleko za prvními dvěma díly.....Jde o čistou tupou vyvražďovačku s bandou naprosto kreténských a trapných (ten tanec to je opravdu vrchol trapnosti) tínejdžrů,kteří vůbec netuší,že svět se točí i kolem něčeho jiného než je dnešní šukačka s ...no s kýmkoliv.......V této rovině se Jason stává mým hrdinou,protože zbavuje svět těchhle věčně naddržených ,trapně tupých postav.......................no abych to zkrátil=Mnohé chyby byly napraveny,atmosféra se lehce zotavila,Jason působí trošku chytřeji,všem jsem tu smrt přál,a i když jsem se chvílema nudil,tak se to dalo skousnout.....60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason počtvrté ale ani tady ne dokonale. Čtvrtá část této série potěší především tím, že se zde objevuje poměrně dost nahých scén (ale pozor, nejlepší scény/ženy jsou až v následujícím pokračování) a snahou o to uzavřít tuto legendu. Nicméně producenti jsou producenti, a když vidí, že jim kravička dojí hodně mléka, tak si samozřejmě nechají vrátka otevřená k případným pokračováním (jak víme, dneska je natočeno jedenáct(!) dílů původní série a (zatím) jeden remake). I z tohohle pohledu je fajn sledovat tuto sérii dneska, už jen pro ty názvy… část čtvrtá "The Final Chapter", část pátá "A New Beginning”… ;-) K filmu nemám co vytknout, bavil mě, ale ne tolik, abych mu dal lepší hodnocení. 80 %. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 4“ je klasickým pokračováním, které nemá žádný kdovíjaký nápad, prostě si jede v zajetých kolejích a snaží se prostě jen dál přicházet s oblíbenou postavou Jasona, který vraždí bez toho, aby to mělo nějaký hlubší smysl. Nehledejte v tom nějakou potřebu po mytologii, ale prostě jenom snahu přinést divákům to, co jim přinesly předchozí díly. Hlavní otázkou pak je, jestli někdo přežije. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito byl zdatný režisér hororů - tento díl Pátku nebo The prowler, i akčních válů - Missing in action nebo Invasion USA. Na speciální efekty si přizval svého oblíbeného maskéra Toma Saviniho a ten se postaral o skvělé mordy a Jasonův zdeformovaný obličej, který ukáže na konci filmu. Čtvrté pokračování začíná přesně tam, kde končí trojka a "mrtvého" Jasona odvážejí do městské márnice, odkud po chvíli a dvou vydařených mordech utíká zpět ke svému milovanému Křišťálovému jezeru, kde na něho čeká nová parta teenagerů, kteří si chtějí užít víkend po svém a Jason jim to opět překazí. Velmi dobré pokračování zatím neupadající série . ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito se hezky zaučil na Vrah z Rosemery a dokáže držet napětí,až do finále.Přesto ten hluk co dělá Jason okolo domu(holku yvhodí z okna,roztříská se o auto a nikdo nic neslyšel?). Jason se tu vyřádil do sytosti. Trošičku mě zklamalo,že Jasona dokáže dostat i malý kluk. Osobně si memyslím,ikdyž Jasona miluju,že se jedná o ten nejlepší díl z celé té série,přece za ty chybičky. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama