Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seria Friday 13th si od jednotky z roku 1980 stale drzi svoju kvalitu : tzn efektivna vyvrazdovacka mladeze, ktora sa vybrala stanovat, klasicky Vorhees s klasickou maskou, a miestami aj strasidelna atmosfera. Oproti trojke vsak uz ide o cosi slabsie pokracovanie, lebo Miner bol na reziserskej stolicke vystriedany Josephom Zitom a zaver bol odflaknuty : maly chlapec si vyholi hlavu, a tak znici zlo ...... LOL. 67 % ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po slabsi trojce prichazi velmi solidni ctvrty dil, kvalitou srovnatelny s dvojkou. Na beckovy horor slusne obsazeni. Nova varka promakanych vrazdy zde zabiha az do rituality typu pribodavani na steny, do oken ci mezi dvere ala zaves. Divky jsou dil od dilu hezci, se zachovani standartni naivity. K zabitym lidem se tentokrat nepridalo zadne zviratko ci vozickar, takze vcelku zadny extrem. zato hudba a napinave momenty jsou zde na vysoke urovni. Pro me asi zatim nejlepsi F13... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason počtvrté ale ani tady ne dokonale. Čtvrtá část této série potěší především tím, že se zde objevuje poměrně dost nahých scén (ale pozor, nejlepší scény/ženy jsou až v následujícím pokračování) a snahou o to uzavřít tuto legendu. Nicméně producenti jsou producenti, a když vidí, že jim kravička dojí hodně mléka, tak si samozřejmě nechají vrátka otevřená k případným pokračováním (jak víme, dneska je natočeno jedenáct(!) dílů původní série a (zatím) jeden remake). I z tohohle pohledu je fajn sledovat tuto sérii dneska, už jen pro ty názvy… část čtvrtá "The Final Chapter", část pátá "A New Beginning”… ;-) K filmu nemám co vytknout, bavil mě, ale ne tolik, abych mu dal lepší hodnocení. 80 %. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní slasher, úrovní někde u prvního dílu. Má to příjemné krvavé momenty, často nahé osazenstvo (koupání na Adama potěší), ale dohromady se nejedná o žádný objev. Spíše tam jde chvílemi cítit pachuť rutiny bez zápalu. Připadám si však jako společenský vyvrženec, jelikož nerozmýšlajúci gore fanúšik (zatím) nejsem a přesto jsem si to (v rámci možností) užil a vychutnal. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po slabšej 3D trojke sa Jason vracia v sile porovnateľnej s jednotkou a dvojkou, t.j. bez humoru, zato s tvorbou Toma Saviniho. O vraždy a prsia nie je núdza, občas uvidíte aj tvár bez masky a zaujímavou súčasťou je prekvapivo vážne vyznenie postavy hranej vtedy ešte malým (ale už vtedy čudným) Coreym Feldmanom (okuliarnatý pošuk Teddy Duchamp z kingovky PRI MNE STOJ!). 80% predovšetkým "myslené pre fanúšika" (pre "normálneho" diváka, čo si občas chce pozrieť nejaký dobrý horor, by som zo série odporúčal len prvé dve časti a potom už nič) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ze všech filmů série Pátek třináctého obsahuje tento díl nejvíce obnažených scén. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)

Reklama

Reklama