Reklama

Reklama

In a Violent Nature

  • Austrálie In a Violent Nature (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororový slasher, který metodicky líčí záhadné vzkříšení, řádění a odplatu nemrtvého monstra v odlehlé divočině. (JasonCZ)

Recenze (52)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

In a Violent Nature nesedne každému a dokážu si barvitě představit, jak u toho spousta lidí doslova umírá nudou (a z velké části to možná budou ti nejpravověrnější slasher fans), avšak na mě to mělo opačný efekt. Hned od úvodního zmrtvýchvstání jsem byl přikován k obrazovce a skoro až hypnotizován každým záběrem. Vychutnával jsem si toulky ontarijskou krajinou a byl v neustálé tenzi, co se bude dít dál, i když jsem měl jasnou představu. Každá jednotlivá vražda je pamětihodná a svým provedením unikátní, ale nejvíc mě do kolen dostal ten yoga mord – z toho mi málem upadla čelist. Chris Nash možná pařil „Friday the 13th: The Game“ za Jasona a pak se to rozhodl převést do filmové podoby, která vzdává hold slasherům se všemi jeho klady a zápory, ale zároveň na celý žánr nahlíží z úplně jiné perspektivy a převrací ho na hlavu – a to v takovém formálním pojetí, jaké jsme tu ještě neměli. Nash navíc v poslední patnáctiminutovce už tak diversifikované publikum ještě víc rozštěpí, ale právě ta rozpačitá koncovka mi nejvíc vrtá v hlavě a ve výsledku ještě umocňuje už tak vysoce cinefilní zážitek, jaký mi In a Violent Nature přineslo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Konceptuálně dobrý (i ten velmi neuspokojivej konec umím v tomhle ohledu ocenit), bohužel ale není moc zábava na to koukat. Gore ujde, ale je ho málo. Čekal jsem víc, a to i když jsem si před projekcí v komentářích přečetl, že ho je málo. :D Vizuálně film vypadá pěkně, dají se z něj jednoduše vytípat pěkné obrázky plně evokující atmosféru osmdesátkových slasherů, ale v pohybu je to většinu času takové nevzrušivé, bezemoční. Když dojde na nějaký dialog, zní to, jako by ho postavy četly na besídce z papíru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Taká gore prkotinka presne pre mňa. Koľkých divákov to bude alebo nebude baviť netuším, nakoľko filmu úplne chýba dynamika. V podstate len sledujeme jedného mutantíka, ktorý sa potuluje po lese a zmasakruje, na koho narazí. Dej to nemá žiadny, o postavách sa nedozvieme vôbec nič, ale s brutálnymi scénami to režisér vie, a pri scénke s cvičiacou slečinkou na útese som ostal v nemom úžase, niečo také som totiž ešte nikde nevidel. Pokiaľ režisér hororu nechce, aby otravní intelektuáli kritizovali scenár, chovanie postáv, dialógy, či herecké výkony, môže nakrútiť presne takýto film, kde nič nie je. Naozaj len pre skalných fanúšikov gore a 80tkových prírodných slasherov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takže dojmy po zhlédnutí. Slušná gore Mňamina ( sice bych se nezlobil kdyby toho všeho bylo tak 2x více), těch gore scén je tam všehovšudy asi jen 5, což není úplně mnoho vzhledem k tomu, že ten film stojí hlavně na tomhle, ale zas jsou pořádné a ta jedna scéna s hákem si myslím, že letos už nic nepřekoná, to byla fatalita jak z Mortal Kombat !!   Oceńují tedy i originální pohled z perspektivy vraha a 80´s atmošku, líbil se mi i celkový look hlavního mutanta, který využívá i zajímavý zbraně a killy jsou prostě hezky kreativní ( hlavně má uchylku na řezání hlav různými způsoby !!   .To, že to nemá žádný děj, žádný nosný postavy a dialogy se dalo čekat, co mne trochu zklamalo je finále. Vyloženě posledních 15 minut se film proměnil v ukecané drama, takže tam kde se do toho Nash měl pořádně opřít a přidat na jatkách, tak hodně ubral z plynu a končí to tak nijak. Škoda je to tak 3.5. Teď by to chtělo udělat Vřískot z perspektivy vraha please ! :) Po uležení v hlavě se na ty 4 hvězdy necítím.65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obojživelný Kajínek bloumá v roztrhané flanelce kanadskými smíšenými lesy a za zvuku jeho šlápot jak z Hunting Unlimited je mu divák neustále v patách. Zajímavý koncept slasheru jako slow cinema ve stopách Malicka a Guse Van Santa a možná i přírodopisného dokumentu, který může turisty trochu ukolébat v tom, jak blízko se jde bez újmy dostat k nebezpečí. V téhle dreamlike atmosféře je pak násilí buď decentně skryto, a nebo za nepříjemných zvuků není divák šetřen (štípačka na dřevo či neortodoxní jogínský cvik „Strč krk skrz trup“). Není to nijak převratné, limity žánru to ani nedovolují, ale ta jinakost funguje. Při závěru v autě tomu trochu vypadne proud, ale stejně jsem ho pak mezi stromy hledal jako kdysi s Billym a Dutchem.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika samozřejmě ne, neobvyklý úhel pohledu do žánru hororového slasheru ale docela ano. Každopádně sekaná může být tou suchou neochucenou šlichtou ze školní jídelny, stejně jako pokrmem, po kterém se jen zapráší. Obrovitý Jason Voorhees nahradil hokejovou masku a místo cvičení s mačetou bere vše, co mu přijde pod ruku. Než ale někomu usekne hlavu, sledujeme ho v táhlých záběrech, jak se sune pokojnou kanadskou krajinou. A to už taková pecka není. Banda mladého masa na porážku totiž sebrala z požární hlídkové věže uprostřed lesů přívěsek, což z hlíny probudí jedno němé přerostlé hovado, které chce šperk zpátky. Děj to prakticky nemá, postavy jsou nezajímavé a ukecané finále taky dvakrát nepotěší. Násilí nápadité a v nejednom případě extrémní, protože třeba jedno z děvčat si z netradičního úhlu prohlédne vlastní dutinu břišní. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami to pripomína “Piatok 13tého”, no je to komornejšie, bez akéhokoľvek hudobného doprovodu, čo vytvára takmer nulovú” atmosféru, pričom kým jeden to bude negovať, druhý v tom bude vidieť skvelý ťah režiséra, nakoľko v tom tichu krásne vyniká pukanie lesných konárikov. Z pohľadu väčšiny mordovačiek, však ide i ďaleko originálnejšie vsuvky v rámci žánru s väčšou dávkou brutality. Spočiatku sa to tu hýbalo vo vysokých číslach, aby to následne padlo do priemeru. To už je proste taká “klasika” od tých, čo nemajú až také skúsenosti, no celkom ma prekvapujú hodnotenia tých, ktorých vnímam ako znalcov v rámci oboru. Toto je určite hodné docenenia, keďže sa určite nejedná o podpriemernú kvalitu prevedenia bez patričnej dávky násilia, ktorá sa od takéhoto subžánru ako je “slasher” proste očakáva. Medzi 3-štyri, pričom k štvrtej ma jednoznačne “dokopala” nesmierne originálna scéna s “gymnastkou”, ktorá doslova a do písmena nazrela do svojho vnútra 😊 i keď jedným dychom musím dodať, že záver je trestuhodne márny. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hloupých slasherů znám dost a tenhle rozhodně mezi ně patří. Samozřejmě, už z podstaty žánru jde o prvoplánové příběhy s cílem vykydlit co nejvíce postav a pokud možno brutálně. Jenže kvůli nesnesitelnému tempu (netempu), kdy jsem měl každou chvíli pocit, že se obraz seknul, jsem film doslova protrpěl. Mně vůbec nevadí pomalé filmy, ale musí být napínavé nebo zajímavé. Tenhle není ani jedno. Dívat se neustále na záda vraha může přijít originální jen tomu, kdo nikdy v žádné PC hře nechodil s postavou. Pitomá kamera rozbíjí kompozici na cucky. Kdysi to dělával Argento, jenže ten věděl proč, a tak to mělo v jeho filmech smysl. Dívat se na kousky postav mě brzy přestalo bavit. A scény z dálky? Nejhroznější byla asi s molem, kdy nejen že se domníváte, co vlastně vidíte, ale v jedné chvíli i světlá skvrna představující plavkyni zmizí z obrazu tak hloupě, že to snad nemohlo být plánované. Jediným kladem je gore, za což dávám 2*. Nejlepší je, když se postava podívá do svého břicha, ovšem stroj na štěpení kmenů by jistě dokázal lepší práci, než předvedl. Návrat Jasona se tedy příliš nepovedl... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak co si budem. Scénář byl napsanej snad na jednom papíru. Víc toho být nemohlo. Dějově je to prostě SHIT. Je to přesně ten typ filmu kdy vám jsou všechny postavy absolutně u prdele protože o nich prakticky ani nic nevíte. Jediným pozitivem a sympatickou postavou tak zůstává obživlej killer a to za to jakou práci co se týče gore tady odvádí. Gore je tady jednoznačně nejsilnější stránkou filmu. Na druhou stranu když je děj tak SHITózní asi by si nikdo z nás milovníků gore nestěžoval za mnohem větší bodycount. Cením si ale, že jsou vraždy různorodý(každá je jiná) a jedna je vyloženě inovativní(jogínka). Další je pro změnu nasnímaná ze shora(z ptačí perspektivy). Celkem se povedl i vzhled(xicht) killera. Ikdyž v celé své kráse(zrůdnosti) se na chvíli ukáže až kolem 48minuty. Co se týče nápadu snímání killera zezadu. Chvíli je to možná fajn ale zanedlouho už to lehce otravuje a po nějaké chvíli už je to spíž na obtíž. Alespoň tak jsem to cítil já. Navíc si myslím, že film by šel o dost zkrátit protože záběrů kdy killer chodí po lese „ bez cíle " a kamera ho snímá zezadu je tam až zbytečně moc. No a v neposlední řadě rozhodně zamrzí odfláklej konec kdy jsem čekal nějaký echt gore nášup a ono je to zakončeno jen tlacháním v autě. 3hvězdy ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Křišťálově čistý Slasher, se zajímavým a originálním zpracováním. Jeden ze skupiny výletníku, ukradne ze hřbitova zlatý náhrdelník a tím probudí zlo. Jednoduchá, přímočará vyvražďovačka, kdy sledujeme šíleného mutanta, ve staré hasičské masce, který chodí po lese a loví je, jednoho po druhém. Škoda, absence nahoty a nejvíce mi tu chyběla nějaká Hororová hudba, přiznám se, že jsem si to pustil celkem už dost unavený v jednu hodinu ráno a občas jsem měl teda co dělat, ale i přes to se mi to nějakým způsobem líbilo, díky té zvláštní, děsivé atmosféře - pohled z perspektivy vraha. Vrcholem všeho, jsou tu samozřejmě ty vraždy, všechny jsou dost brutální a znepokojivé. Fatalita s blondýnou, byla fakt krutá a nikdy jsem nic podobného neviděl, no a ochrnutý fízl ve štípačce na dříví, bylo též dosti nechutně zlé a nezapomenutelné. Finále mohlo být určitě jiné, než ta konverzačka v autě, ale i přesto tu slabší čtyrku nakonec dám. Jako Hororový debut, je to více než uspokojivé. Určitě si to budu muset někdy dát ještě jednou, v plné síle a energii. (283. hodnocení) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalá sekaná. Zas nie úplne lacná, v Kauflande som videl aj horšie sekané, na ktorých viselo rovno číslo na gastro, ale nápad les + monštrum + rezacie kúsky musí už ponúknuť aj niečo viac ako len nostalgiu za klasikami. Vraždy majú svoje rácio, filmu ale chýba napätie práve preto, že je spomaľovanými prechádzkami po lese, pritom to evidentne nebolo natáčané v nejakom slovenskom obecnom prílesí, lebo monster sa dokonca ani nebál prípadných medveďov. Len si dlho kráčal a raz za určitý čas niekoho odpravil. A potom zas zdravá prechádzka. To aby si divák rovno natočil budík na každých 15 minút, kedy sa objaví nejaký masaker. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pátek 13. z pohledu zabijáka. Chris Nash vzal super nápad a převedl ho na celovečerní snímek. Bohužel však krom zajímavého zpracování a porce gore, nemá film víc co nabídnout. Chození s vrahem po lese není až tak záživné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puberťáci sice umírají nekompromisně, mezi tím se ale nic neděje. Tečku tomu nastavuje takový až meh konec, kde úplně chybí klasický finálový showdown mezi vrahem a final girl. Velké plus patří rejžovi za samotné experimentování v subžánru a otočení klasických propriet. Na větší filmový debut to nebylo vůbec špatné a dovolím si napsat, že tento tvůrce nás v budoucnu může příjemně překvapit. Teď ale naservíroval průměrné kempové vraždění, které nedělá legendám ostudu, ale bojuje o divákovou pozornost, když se nic neděje ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Konceptem se jedná o velmi originální dílo, které ale nemá divákovi moc co dalšího nabídnout. Mordů je tu totiž zoufale málo - najdeme zde spíše přehršel zádumčivých záběrů na krásnou krajinu, v níž se zabiják robotickými pohyby posouvá vpřed. Nastalé poměrně smutné situaci nepomáhají ani podivně šroubované dialogy, u nichž budete mít neutuchající dojem velmi nekvalitního hospodského přednesu. Je to vážně veliká škoda, jelikož onen koncept by si dozajista zasloužil o hodně lepší tvůrčí přístup. Tak snad příště! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

K prvnímu filmu po dovče jsem vždycky o něco víc tolerantní. A tady jsem vážně moc a moc chtěl dát čtvrtou. Bavila mě poměrně originální forma (režie, kamera), nebo takřka nervně pomalé tempo. A dostalo mě taky několik gagů, jako třeba killerovo překonání jezera po dně a la zombie, protažení hlavy trupem elastické jogínky, nebo tortura archaickou štípačkou. A chtěl jsem i odpustit několik nepropracovaných detailů a scénáristických kostrbatostí, včetně obligátního "absurdního chování postav". Ale zdlouhavý a pitomý závěr v autě mi bohužel předchozí spokojený divácký zážitek dost otrávil. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najpomalší slasher v histórii hororu a film, ktorý v podstate klame telom. Celá tá premisa "natočili sme horor z pohľadu vraha" sa totiž vyskytuje iba v pár scénach, zvyšok je v podstate štandardná vyvražďovačka v lese, ale vyvražďovačka, ktorá je nesmierne pomalá (pokiaľ vás polovicu filmu nebaví pozerať na chodiaceho mutantíka pomedzi stromi), samotný vrah nie je nijako zaujímavý, ani ikonický, a celému tomu trestuhodne chýba akékoľvek napätie, takže sa všetky vraždy stanú úplne nevzrušivo, kde sa režisér snaží akurát tak šokovať pár komickým gore. Vo výsledku tak s prižmúrením všetkých očí akurát tak zaujímavé žánrové cvičenie, ktoré by však vystačilo na 15 minútový kraťas, no v celovečernej stopáži nemá okrem extrémnej nudy čo ponúknuť. CELKOVO: 3/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

U tohoto hororu jsem litoval, že jsem si film pustil. Šlo mi to pod kůži. Typický západní slasher z 80. let je rychlý, gore, detektivní a někdy vtipný. Tady sledujeme vraha neustále, nikam nespěchá, vraždy pomalé, zvrácené, nepříjemné, málo střihů, bez emocí, bez hudby. Anonymita, les, strach a konec stále bez jistoty. Takový typ filmu jsem ještě neviděl a už nechci vidět. Poznámka: jóga je smrtelná. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ násilí, kdy se spíš jen smějete, aniž by to tvůrci zamýšleli. Napětí, strach ani to zhnusení absolutně nefungujou a spíš to celý působí jen jako školní cvičení... 3/10 ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je fakt skvělá, 70-80s look filtr, format 4:3 LUXUS, takhle by to slo.. Gore a killy jsou prumer az luxus.. Nelibil se mi hlavni zaporak, vypadal jak gumovej nateklej krypl a stou svareckou maskou pusobil az vtipne.. postavy neresime, jen loutky na porcovani…pribeh 0 ale totalne, jakoby ani by to nevadilo, kdyby to skoncilo nejak normalne a uzavrelo se to nebo cokoliv, ale tenhle zvolenej konec je totalni WTF a nechapu co to melo byt.. 😀 Takze borec vyleze z hliny, neco par vet se o nem dovime, rozseka co potka a je upnutej na retizek.. 😀 jinak ja dam slabsi 3* za tu kameru,look a gore.. jinak nic..cekal jsem vic..ale ta skorpion fatalita byla top 😀 ()

Reklama

Reklama