Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th Part VII: The New Blood". Sám sa tomu čudujem, ale diel s vysokým poradovým číslom sedem mám z celej tejto americkej slasher horrorovej série najradšej. Charizma Jasona Voorheesa tu dosahuje svojho vrcholu. Stáva sa z neho totálne kultová horrorová postava. Slasher King! Dej pekne plynule nadväzuje na predchádzajúcu taktiež veľmi podarenú časť ("Piatok trinásteho 6: Jason žije"). Do príbehu tento krát vstupuje pekná, traumatizovaná teenagerka Tina, ktorá má telekinetické schopnosti. Táto krehká dievčina bude rovnocenným a dôstojným súperom nemŕtvemu vraždiacemu maniakovi Jasonovi. "Piatok trinásteho 7: Nová krv" **** ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mírný zlepšení oproti předchozímu dílu ... Vzhled Jasona dostává lepší a lepší nádech, konkrétně tato varianta s řetězy kolem krku, vzadu viditelnou pátěří a roztrhaným oblečením se mi líbí ze všech dílů nejvíc. Co mě ale zaráží (a bylo to tak ve všech předchozích dílech) je to, jak Jason vždycky pohodovým krokem dožene všechny oběti, který utíkají docela rychle ... Bohužel svými pohyby Jason pořád vypadá jako nemotora a to mu trochu na image zabijáka ubírá na důvěryhodnosti. Trochu slabší je i to, že na přehršel vražd, nepřipadne opět ani jedna originální, nebo taková, kteoru byste si fakt zapamatovali. Telekineze mi v tom vůbec neseděla a tak trochu jsem si říkal, jestli to bylo nutný vůbec do této série zatahovat. SPOILER v 7. pokračování Jasona zasáhl el. proud, byl do něj vystřílen zásobník z pistole, utrpěl několik nehezkých pádů, hořel, schytal asi 20 hřebíků do celýho těla, vybouchl, zřítila se na něj terasa ... vážně nevím, co na něj kdy zabere :D ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo mi dvanáct nebo třináct, otec před nedávnem dotáhl z hospody video, co údajně "spadlo z náklaďáku" a já od kámošů vybral několik pirátských VHS s příšernou kvalitou obrazu a ještě horším rychlo dabingem. Pamatuju, že tam byly první dva díly CRITTERS, čtvrtý a pátý díl NOES, ale hlavně byla na jedné i sedmá a osmá mise Jasona a já blbec se na to podíval v noci a ještě k tomu sám. Do prdele, ještě týdny jsem měl noční můry. Toho sympatického sekáče jsem si okamžitě zamiloval a intenzívně pátral po jeho ostatních dobrodružstvích, stručně shrnutých na začátku sedmičky. Dvojku dala záhy PRIMA, trojku jsem (v půlce devadesátek) odchytil z "vídně", kde běžela se lakonickým podtitulem "UND WIEDER IST DER FREITAG DREIZEHN" a NOVA pak dala několik dalších dílů včetně prvního a to šibalsky o pátcích třináctého. O mnoho let později jsem si jako jediný díl vypůjčený z videopůjčovny, strčil do videa desítku alias JASONA X, na DVD mi kdosi půjčil FREDDYHO VS. JASONA a z netu jsem si stáhnul JASON GOES TO HELL: LAST FRIDAY. A dodatečně si koupil DVD se sedmičkou, kterou to pro mě celé začalo. Díky ti, sedmičko, vždycky budeš nejlepší.... OK, a teď už proboha něco k filmu samotnému. Šestka sérii znovu nakopla po slabé pětce a sedmičkou startují tzv. haluzové díly, kdy je klasická formule obohacena o nějaký výrazný nový prvek/posun. V sedmičce je to hrdinka ovládající telekinezi, což se postará o zajímavou úvodní scénu a vezme na nový level závěrečný souboj s Jasonem. Jinak je to standart s vesměs nudnými vraždami (s výjimkou spacáku a křovinořezu) i postavami. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně!!!! 7. díl začíná přesně tam, kde skončil předchozí. Jason se vrací ze záhrobí aby si oživil paměť, jak že se vlastně zabijí a ono mu to jde pořád hezky od ruky. Skvělé gore v Uncut verzi, kde mačeta míří rovnou do ksichtů a je to hezky vidět. Naproti tomu, skvělá Jasonova soupeřka, která si s ním na konci hezky, telekineticky zatančí. Nadšení. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)

Reklama

Reklama