Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

O jeho (ne)gramotnosti už řeč byla v souvislosti s jeho "objektivními fakty", takže žádné vymlouvání.

Tohle je další část diskuze a já se mu jen přizpůsobil stylem argumentace. Což vyplývá z mého komentáře, takže si to stačí přečíst, abys neuváděl nepravdy. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Bluntman

Tak určitě může hrát kdokoliv kohokoliv, ale nějaký smysl v tom, že u reálných postav se někdy herci maskují tak, aby byli předobrazům podobní, nebo se vybírají podle podobnosti, asi je. Koukat na Kingsleyho jako Mahátmu Gándhího je jiný zážitek než v té roli vidět Denzela Washingotna (bez natření) a Malcolm X hraný Stallonem (taky bez natření) taky není asi ideál. 

meti podle mě to "asi nemůže hrát" myslel jako neměl a důvody, proč by tomu tak nemělo být pak ví sám, ale podle mě nemusí jít zrovna o žádný -ismus nebo -fobii, když divák preferuje vyšší míru realističnosti v podobě bělocha Hitlera s knírkem, Malcolma X černocha a bílého Jan Žižky (pokud teda bělochem byl, což se předpokládá). Olivier jako Othello vypadá spíš jako čert a budu raději, když bude černocha hrát černoch, protože to vypadá (není totéž co je) přirozeně. 

na příspěvěk reagoval Bluntman

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Každopádně do role tady v Indym se hodí úplně v pohodě a těším se, co předvede. :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Já taky neříkám, že je osobně pro mě PWB nějak extra atraktivní žena, ale krása je subjektivní věc. Tak to prostě je, to ty se tu furt ze svého subjektivního pohledu (protože jiný ani nemůžeš mít, logicky) oháníš neustále nějakou "objektivitou". Takže už s tím prosím tě přestaň, akorát jsi všem stále víc a víc pro smích. 

na příspěvěk reagoval jim_clark65

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

fabecc1222 , Wacoslav1

fabecc1222: No, to by potenciálně mohl být problém. Pokud má mít úvodní akt 25 minut a být zasazen celý do minulosti, tak na "současného" Indyho vybude tak hodině a půl - a pokud se expozice jeho stáří, odchodu do důchodu a vydání se na novou misi neprokrátí, tak moc dobrodružných eskapád s ním nebude. Současných 142 minut je tak max.120 minut + cca 10 minut natáhlý epilog, protože završení fordovské éry, a zbytek titulky. 

Plus tu nezaznělo, že tím článkem nejspíš chtějí dát najevo, že žádné cestování v čase nebude, protože de-age Indy bude jenom v prvním aktu.  

 

Wacoslav1: Co je míněno tím "nejvíc povolanej"? Je mi jasné, že nemáš čím protiargumentovat, tak se pokoušíš útočit na osobu (mě), ale je ti jasné, že tím nepřímo obhajuješ jenom tupé ot a tupé rasistické projevy, viď? Já jenom tak, pro jistotu.

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Určite sa k tej úrovni výrazne približuje alebo do nej do istej miery taktiež spadá, vyzerá, ako taká typicky škaredá Angličanka resp. dá sa napísať "normálna" Angličanka.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Bluntman

To bude docela dlouhej úvod. Když si vezmu, že pak budou určitou část Indyho ve starší verzi překecávat zpět do akce, tak ten příběh se pořádně rozjede klidně tak někde až po hodině filmu.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Evidentně se na ČSFD nemůže žádná diskuze obejít bez "nejsem X (-ista, -fob), ALE (následuje směšná racionalizace)". Napříč dějinami různí lidé hráli různé postavy, a tak psát, že někdo "nemůže někoho hrát", je leda mentální a estetický fašismus (ve smyslu eliminace jinakosti). Nic jiného. V alžbětínském divadle hráli muži ženské party. Bílí lidé si natírali tzv. black face, případně i yellow face, aby ztvárňovali nebílé party. Jednu v historii existující postavu dělnické třídy (řezbář), se slabostí pro alkohol (víno místo vody) a jednu prostitutku (Máří), hráli převážně běloši a je reprezentována dominantně jako bílá, přestože vzhledem k místu narození bílá nikdy být nemohla. Heterosexuálové hráli homosexuální postavy - a naopak. A tak dál, a tak podobně. 

Protože ale ten rasistický křik na mraky níže (děda Simpson pozdravuje) nemá s Indym nic společného, tak pro změnu něco k úvodnímu aktu a de-agingu: https://variety.com/2023/film/news/indiana-jones-5-de-aged-harrison-ford-25-minute-scene-1235594064/ .   

na příspěvěk reagoval fabecc1222, Wacoslav1, Castrator

meti

meti (hodnocení, recenze)

Castrator

Však ano, Juowi přirovnání k detinskosti jsem tak pochopil. Herečka nemusí být krásná a do role se bude hodit. Stejně se nelze divit, že krásná žena bude tahákem na diváky,protože to patří k estetice. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

meti

To ale není otázka vzhledu, ale otázka toho, jak se někdo na roli hodí, kdy s tím vzhled souvisí. Samotné "řešení vzhledu" se týká čistě hodnocení toho, jak někdo vypadá. 

na příspěvěk reagoval meti

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

meti

A v čom je rozdiel medzi Allen a Waller-Bridge ? Ja ho nevidím, je to to isté , ani jedna nie je modelingový tip , ale zatiaľ čo Dobyvatelia sú kultový film , tak Dial je podľa Vás už vopred istota nekvality.  Černoch asi nemôže hrať Škótskeho kráľa, ale nevidím dôvod prečo by z Chalameta nemohol byť Riddick...mimochodom, Craiga rovnako pred 20 rokmi odsudzovali že sa vzhľadovo nehodí do Bonda...a ejha, vyšlo to. 

meti

meti (hodnocení, recenze)

JUWA

Neřeším Karen Allen. Ale vzhled důležitý je, byl a bude. Timothe Chalamet asi nemůže hrát Riddicka, stejně jako Vin Diesel Paula Atreida. Stejně jako černoška nemůže hrát královnu řeckého původu a cernoch Skotského krále... a stejně se to děje. 

na příspěvěk reagoval JUWA, Castrator

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

meti

A mne to naopak pride normalne neriešiť vzhľad herečky, sú dôležitejšie atribúty filmu než vzhľad hercov.  Keby bol rok 1981, vy by ste tu zrejme riešil to že do pripravovanych Dobyvateľov stratenej archy sa Karen Allen nehodí, lebo nevyzerá ako supermodelka  a preto film nebude stáť za nič....

na příspěvěk reagoval meti

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

meti

Bylo by lepší, kdybys nepoužíval slova, jimž nerozumíš, potažmo dost plevelné termíny (woke). Já rozhodně nic nerazím (a už vůbec ne "srdcerivně", kde naopak ty narážíš na limity základního vzdělání). Maximálně někdy vyjadřuji otrávenost nad otevřeně rasistickými, xenofobními, homofobními atd. diskuzními příspěvky a komentáři. Neočekávám ale jakkoliv plodnou (anebo smysluplnou) diskuzi s lidmi, kteří dost vyprázdněný pojem woke užívají negativně, protože se opakovaně prokázalo, že toho moc neví o historii a vůbec nic neví o historii audiovize, natož aby věděli něco o otázkách reprezentace a různých teoretických směrech, k nimž se mají potřebu vyjadřovat. (Poslední uvedené ale platí i pro některé pseudoprogresivistické publicisty, zejména Filu a Svobodu.)  

Takže, když už se projevuješ jako rasistický primitiv ("negroherecky"), zkus mě do toho nezatahovat. Dík.  

meti

meti (hodnocení, recenze)

JUWA

Dement patří "woke" kultuře, kterou tu tak srdcerivne razí Blutmann, ne osobně tobě.

Ale když už se někdo diví, proč se řeší vzhled herce, tak mi to nepřijde normální a nepřijde mi to normální min. dva tisíce let zpátky do historie.

A omlouvám se, ráno mě nakopla reakce Netflixi (tuším) a negroherecky nové Cleopatry. 

na příspěvěk reagoval Bluntman, JUWA, Castrator

meti

meti (hodnocení, recenze)

JUWA

Proč se ve filmu řeší vzhled? Buď jsi vymydleny woke dement, nebo nejsi moc chytrý. Přidej se do řad Američanů a podej potici proti pornografickemu Davidovi od Michelangela.. 

na příspěvěk reagoval JUWA

Související novinky

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

21.08.2024

Jak všichni jistě už víte, legendární režisér Francis Ford Coppola (Rozhovor, Vyvolávač deště) na letošním 77. ročníku Festivalu v Cannes uvedl svůj dlouho chystaný opus magnum pod názvem Megalopolis… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Reklama

Reklama