Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Shelleyová pojala svůj román jako drama uměle vytvořeného jedince, který není schopen začlenění do lidské společnosti. Tvůrci Viktora vsadili na jiného, na Igora - rovněž jaksi ztraceného, rovněž stvořeného Frankensteinem, avšak s poněkud větší schopností najít své místo mezi lidmi. Pominu, že ani zde mě Radcliffe nepřesvědčil o svém hereckém umění, jelikož mé sympatie měl šílený J.McAvoy. Jinak žádný mimořádný herecký koncert se nekonal, což jsem ani nečekal. Film místy ztrácí nasazené tempo, ale má řadu velmi pěkných momentů (honička v cirkuse, předváděčka v aule a samozřejmě oživování umělé bytosti). Jsem rád, že došlo na starý skotský hrad, a tak se krásně prolnuly dvě roviny - steampunková a gothická. Samozřejmě kdo čekal intelektuální sondu do hlubin pomatené duše, byl zákonitě zklamán stejně, jako ten, kdo se těšil na děsuplný horror. Já byl nakonec spokojen. Slušivý vizuál a pěkná hudba. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco se něžně sál absces, přiopilí hoši rozverně dováděli na podlaze a z asistenta se stával partner (až to vypadalo, že za předponou „hom“ nebude jen unkulus), o mizanscénu tradičně pečující McGuigan oděl známou historku Mary Shelley do kabátu z krejčovství na Baker Street. Bez znepokojivé atmosféry, neuceleně a s monstrem, které vypadalo jako Kryton po zkratu tříselné zásuvky. McAvoy se snažil situaci zachránit ceněním zubů a uslzenými pohledy z rejstříku Lea DiCapria, ale kde nic není, ani výboj blesku nepomůže.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sherlock Frankenstein. Rejža televizního SHERLOCKA roubuje frankensteinovskou legendu na holmesovské schéma a arogantního génia Victora nahlíží pohledem jeho přítele a spolupracovníka Igora, přičemž se od hororu přesouvá k temnému viktoriánskému dobrodružství a la Ritchieho SHERLOCK HOLMES (obzvlášť ho připomene úvodní zpomalený útěk z cirkusu) a vtipně obsazuje televizního Moriartyho do role "nejlepšího detektiva Scotland Yardu" (a mihne se tu i Molly). Příběh má svižný rozjezd se seznámením Igora a Victora, ale poněkud unavený dojezd se stvořením monstra. Manický McAvoy mě sice k filmu přitáhl, ale během sledování si mě získal spíš Radcliffe, suvererénně dolující sympatie jako dickensovský sirotek s dobrým srdcem hledající štěstí v krutém světě. Příjemné, byť nedotažené překvapení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solid Job. Film táhne nahoru herecké trio s maniakálním McAvoyem, solidně zahraným Radcliffem a ďábelským detektivem Scottem, jehož rozhovory jsou místy až znepokojivé, Film má správně temnou a špinavou atmosféru Londýna, skvělé kostýmy, špičkový vizuál, inteligentní dialogy sladěné s elegantní a zdvořilou britskou angličtinou, příjemné a zábavné tempo doprovázené vědou a medicínou. Highlight filmu pro mne přišel hned v úvodu a to samotný Escape from Circuss, který byl natočen velmi svižně, originálně a s fajn slow motiony, ale potěší i destruktivní závěr s děsivou podobiznou Frankensteina. McGuianovi se místy daří tvořit i stísněná creepy atmosféra ( experiment se šimpanzem). Já se příjemně bavil, možná zde mohlo být více akce, ale stěžovat si na příběh, jehož předlohu každý zná je zcela iracionální. Lepší volba než Hunger Games. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 4/10, Napětí 7/10,Humor 5/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)
  • Autorkou dekorací je filmová architektka Eve Stewartová, která představila Viktorův byt/pracovnu/laboratoř jako masivní prostor, odrážející průmyslovou revoluci, kdy stroje nabíraly velikosti budov. Tyto scény byly natočeny v londýnské čerpadlové stanici Crossness, která byla postavena v roce 1865 jako součást hlavního kanalizačního systému viktoriánského Londýna. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama