Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (614)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jistý a duchařskými atrakcemi od hlavy až k patě nabitý přírůstek do oblíbeného univerza, který nenudí a minimálně prostředím svou vyčerpanou tematiku vítaně osvěžuje. Zároveň je to však napěchované očekávanými klišé, předvídatelné a nepochopitelně zlehčované momentkami či hláškami jak z béčkových akčňáků. Titulní strašidlo je vizuálně cool, ale jeho neschopnost poradit si s pouhými třemi odhodlanými protivníky (z nichž jeden je mladá vyjukaná novicka a druhý vesnický floutek s brokovnicí) jeho auru postupně čím sál více oslabuje. Solidní práce, ale nepřístupný, řádně krvavý dekadentní tón by tomu zkrátka slušel daleko, daleko více. 60% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak předně horor jako takový pokládám za pokleslý žánr, vyjma Hitche, vynikajícího Kruhu a klasického Vymítače ďábla. Od Záhady v listnatém lese tento žánr nevyhledávám. Já se prostě u hororu, pokud je dobrý, bojím. A jít na to do kina, tak to už vůbec ne. Ale dneska zvítězila zvědavost. A jo, dobré to bylo. Děsivé, temné, lekavé a s hnusnou atmosférou. Těšilo mě plné kino, několik rozsvícených smartfonů a přítomnost osmdesáti dalších lidí, kteří vyrušovali, šustili a komentovali snímek nahlas. Jsem převelice ráda, že se mi zrovna dneska nesplnil můj velký sen, být v kinosále na něčem dobrém úplně sama. Co říci závěrem: Marlin Manson vystrčil růžky a nechal si otevřená vrátka i pro dvojku. Tak fandy si to jistě najde. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Je to už druhýkrát, kedy sa Valaki, démonická sestra, objavila v univerze V zajatí démonov. Prvýkrát strašila v Londýne vo filme V zajatí démonov 2, teraz v päťdesiatych rokoch v rumunskom kláštore vo svojom vlastnom spinoffe. Po dvoch prezretých filmoch sa divák nedozvie čo vlastne túto démonickú sestru poháňa, čo po svojich obetiach chce. Zdá sa, že jej konanie je bez akejkoľvek motivácie a to sa potom premieta v samotnej podobe filmu. Valaki sa tak často objavuje na filmovom plátne, až sa z nej pomaly stáva hlúpa karikatúra. Zdá sa teda, že ani prítomnosť Jamesa Wana čoby producenta a autora univerza V zajatí démonov, nedokáže zmierniť pád Sestry. Ako si môže divák užívať film, ktorý namiesto pohltenia atmosférou, vsádza na vizuálnu stránku a lakacie momenty? Fanúšikovia hororu budú najskôr sklamaní, zdrojom potešenia im budú iba niektoré momenty zo záveru snímky. Nepreškolený divák by si mohol ľakačky užiť, pretože ešte nejakú dobu na žiadny takýto film nepôjde. Ono to rovnako Sestre nakoniec nejako prejde. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Ještě než vyšel oficiální trailer, vyšel krátký teaser, který měl sedm vteřin, ve kterých divák viděl černo, až na poslední 2 vteřiny, kdy nečekaně a velmi nahlas zakřičela démonická jeptiška (Valak). YouTube tento teaser krátce po vydání zablokoval z důvodu, že byl příliš děsivý. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)
  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno