Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (365)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na nový Halloween jsem se těšil i po těch rozpačitých ohlasech z Benátek. Myslel jsem si, že návštěvníci tohoto festivalu prostě jen nedokázali ocenit jednoduchou, tupoučkou, ale zábavnou, brutální a atmosférickou slasherovou jízdu. Však se celou kampaň lákalo na to, že Halloween Kills bude mean and evil, nejrozmáchlejší Halloween ever s mohutným bodycountem. A i ty ohlasy zde tak vlastně dominantně působí - že masakr je to slušnej a vadí hlavně nelogické chování postav. Tak to je teda podle mne bullshit a papouškování toho, co nám vtloukla do hlavy kampaň. Halloween Kills je hlavně otřesná nuda, konceptuálně úplně blbě postavená. Snaží se psychologizovat jakési kolektivní trauma Haddonfieldu a neskutečný množství času otravuje postavama, který nikdy nikoho nezajímaly a zajímat nemohou. A Laurie je po celou stopáž odstavená ve špitále a nic nedělá. Jednotlivá zabití jsou sice fajn, ale čistýho času moc nezaberou a rozhodně mi nepřijde že by byl Myers na obrazovce víc než v jiných Halloweenech. Kéž by byl! Na úkor Tommyho, Lonnieho a těch dalších otravů. S každým dalším "Evil dies tonight!" se mi víc a víc chtělo vyhodit monitor z okna. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ešte raz budem počuť Evil dies tonight, tak ma ozaj porazí. Postaviť celý diel na love nesmrteľného zabijaka nebol práve dobrý nápad. Ešte viac sa tým zdôraznilo nelogické a absolútne neautentické správanie postáv, ktoré je pre horory typické. Občas som sa zasmial, inokedy to bolo na čistý facepalm. Atmosféra nula bodov a jediná schopná bojovníčka (Jamie Lee Curtis) skončila v úzadí. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol milovníkom tejto série, určite by som dal väčšie hodnotenie. Tak či tak, niektoré diely mám rád. Obzvlášť ten prvý, ale páčil sa mi aj remake od Roba Zombieho a taktiež aj predošlý počin Davida Gordon Greena. Zatiaľ čo predošlý diel bol veľmi príjemný návrat späť, toto je viac menej miestami skôr nepríjemný zážitok. Príbeh takmer nulový. Jamie Lee Curtis zahrala asi najhoršiu rolu v tejto sérii, ale zas nemala čas sa tu ani ukázať v nejakých lepších scénach, keďže zranenia jej to neumožňovali a tak prišli iba silácke (miestami trápne) reči. Vedľajšie postavy úplne mizerne, nesympatické a vlastne iba mäso do mlynčeka. Polka mesta, keď sa rozhodne vziať spravodlivosť do rúk, tak len ziapu, že zlo dnes večer skončí. Našťastie aj skončilo a Myers ich zabil. Chvála bohu, boh mu žehnaj. To, že tu Michael Myers chodí ako nidža krížený s vycvičeným kocúrom a nikto ho nepočuje, neriešim asi rovnako, ako jeho nesmrteľnosť. To už patrí k sérii. Ďalšia vec, čo som nechápal sú muži zákona v tomto meste. Pán strážnik vravel, že to majú pod kontrolou, no jediný, kto tu mal niečo pod kontrolou, bol starý dobrý Michael. Vedel by som to skritizovať ešte viac, ale nechce sa mi. Prejdem radšej k tomu čo sa mi páčilo, pretože vyložene zle hodnotenie nedávam. Dôvod je jednoduchý. Je to čistá řezničina, na ktorú sa skutočne dobre pozerá. Vraždy sú skutočne drsné, krvavé a je ich dosť. Páčila sa mi aj atmosféra filmu, flashbacky, ktoré sa pekne vracajú k prvému filmu a taktiež hudba, ktorá hrala presne vtedy kedy mala. Je to krátke a aj keď je to blbé, bola to sranda pozerať a vyložene som sa nenudil, pokiaľ bol na scéne Michael Myers. Som zvedavý čo prinesie ďalší diel, pretože tento bol len také intro, taká rozcvička pre Michaela pred veľkým finále. Obľúbený soundtrack: End Titles. 55% -  3* ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: HODNOCENÍ NA ČSFD NENÍ POSLEDNÍ DOBOU VŮBEC DOBRÝM FAKTOREM K ROZHODNUTÍ, ZDA JE FILM DOBRÝ NEBO NE!!! Teď zpět k filmu. Michael je zpět, očividně přežil barbecue u Laurie doma a vydává se zpět na vraždící tůru. Tentokrát však proti němu stojí celé město. Halloween zabijí trpí jedním faktorem a to tím, že je prostředním segmentem. Tudíž se děj logicky nemůže posunout někam dál a kdo tohle čekal, je naivní jako Člověk, který před Michaelem řve ''prosím, nezabíjej mě''. Tahle část je rozhodně krvavější, sýrovější, Myers je ještě zlejší a nekompromisnější než minule a všechny oběti to pocítí po svém. Každý kdo zde hledal logiku postav nebo nějakou drámu, je úplně mimo. Jediná výtka tak patří k postavám, které přebraly hlavní štaci místo Původní trojice z filmu 2018.  Tyhle postavy nikoho nejspíše nezajímají a tak jsou tady jen jako další kusy masa pro Michaela. Laurie, její dcera a vnučka  jsou tady jen spíš jako pasivní figurky, což je škoda. Michael je klasicky totální terminátor, ale to mi nejspíše nevadí. Komu vadí tohle, tak by měl automaticky snížit. hodnocení u všech slasherů za posledních 50 let. Takže podtrženo sečteno, letošní Halloween je pitomá, ale brutální jízda, která možná zklame většinu kvůli výběru postav a jejich nelogického chování, ale mě osobně dokázala navnadit na finální souboj, který nás snad čeká za rok. Trošku mě mrzí, že má stejné hodnocení jako kdejaká srajda z Netlifxu. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Je Michael Myers rasista (když tu vykydlil asi padesát čern... ehm, totiž Afroameričanů)? Je Michael Myers homofob (když tu vykydlil dva buze... ehm, dva gaye)? Má Michael Myers něco proti nebinárním lidem (když tu zabil toho degena v sukni, totiž toho/tu/to v sukni)? Samé ocásky... Během filmu jsem měl hrozný strach... že to nikdy neskončí. Bál jsem se... co si ti debilní scénáristé připravili dál. Halloween zabíjí... nudou, debilitou, poklekáváním, totiž klaněním se současnému hollywoodskému fašismu. Víš co, Michaele? Jdi už do prdele. Happy Halloween! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • V domě homosexuálního páru hraje z gramofonu píseň „Could I Have This Dance“ od Anne Murray. (Duoscop)
  • Masky dýně, zelené čarodějnice a kostlivce, které lze vidět v traileru, jsou tytéž masky, okolo nichž se točil příběh Halloweenu 3 (1982), jediném filmu ze série, kde se neobjevuje Michael Myers. (Hyperbolic)
  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama