Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ne takhle. Už jsem viděl i solidní vysvětlení proč to jsou obecně takoví neschopní joudové. Sithove se neobjevili po tisíce let, jediové jsou změkčilí, neumí bojovat proti dalším uživatelům síly, do svých řad unášejí každé trochu nadané dítě což kult ještě více oslabuje. Teď ještě nejak vysvětlit jejich chování :D

na příspěvěk reagoval Rypicong

Uživatel SeTTi smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SeTTi

a to je jako první věc, co udělal a není úplně Jedi-košér, které sis všiml? protože pozornější divák by na tvém místě už drahnou dobu viděl vzorec...

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

SeTTi

To že dvojčata nerozezná, se dá úplně snadno vysvětlit šokem. Sith mu pobil všechny kolegy, byl nějakou chvíli omráčený a pomalu ho dohání jeho minulost (která nám bude odhalena). Osha i Mae byly navíc vytvořeny obě pomocí Síly, takže patrně budou vyzařovat stejně...

Bazil je rozezná po čuchu, ale to je něco jiného.

na příspěvěk reagoval SeTTi

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SeTTi

S dvojčetem bych počkal do příští epizody, I když ano, je to trochu divný. Ale dám jim šanci to vysvětlit.

To, že tam nechali těla... mno, odnést je všechny nemohli, zavolají z lodě posily.. nebo se o to Sol jistě alespoň pokusí.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Nahodou ten jeho hlod o tom, že si mistr jedi odkráčí z lesa a nechá tam těla (a zbraně) svých kolegů na pospas zvěři a nehne při tom ani brvou celek sednul. A to že nepozná dvojče také.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Blackhand47, Eodeon

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Tady doporučuji kouknout na výbornou hloubkovou analýzu toho, jakým způsobem tvoří Drinker "argumenty". Každý přemýšlející a normální člověk, který se na tohle podívá, musí uznat, že je prostě Drinker úplně mimo, protože doslova úplně vše hodnotí a vidí přes jedinou, zkreslenou optiku.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Pro ubrečeného, neomarxistického, sluníčkového bezpáteřáka ano. Pro ty normální je to člověk, který většinou uhodí hřebíček na hlavičku (neříkám že úplně pokaždé), ty cortosisku. Ale hlavně, že borec chodí po tom, co mu světelný meč projede koleny tvl. 

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Rypicong

V čem byl tak hrozný? Taky nejsem z něj nějak odvařený, ale spíš z toho důvodu jak to bylo natočený než aby mi vadilo co se tam dělo. Když jen ta scéna jak Vader zabíjí civilisty je tak otřesná, že je horší než cokoliv co je v Akolytce.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Merengues9 , Blackhand47

Jako Obi-wan byl křečovitej, ale měl hodně věcí v pohodě.

Tohle je fakt šílený - hlavně Woke. Třetí díl to nejhorší, co jsem v SW světě viděl...Ale jestli si Akolyte udrží teď laťku, tak to dám před Obi-Wana

na příspěvěk reagoval Merengues9

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Přiznejme si, že ani herecké výkony v Obi-Wanovi nejsou kdo ví jak úžasný. Ano, Ewan McGregor hraje dobře, ale o nic lépe než takový Jeong-jae Lee, oba hrají tak jak bych od profesionálních herců čekal, nic víc, nic míň. A o takových věcech je kamera, kulisy, CGI se snad ani nemá cenu bavit, Obi-Wan vypadá jak nepovedený fan-film. V tomhle všem je The Acolyte daleko lepší. Co se týče příběhu a scénáře zatím nemůžeme soudit, ale horší než co co jsme viděli v Ob-Wanovi to být nemůže. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak na ten nástup totality, čekám už deset let a furt nic, nicméně jeho bych nebral vážně a to ani v případě, kdy to dané dílo, je třeba fakt blbost a nebo debilita. 

na příspěvěk reagoval Bender0101

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Jako vážně jsem viděl nejlepší SW seriálový díl v nejhorším SW seriálu? 

Souboje Pecka. Ten jeho styl je úžasnej.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

no to je právě ta specifická perspektiva dlouholetého fanouška. už jsem to všechno někde viděl, když to řeknu blbě. proto mě máloco šokuje, zatímco neofani jsou neustále něčím pohoršení. stejně jako v Ahsoce. zombie Stormtroopeři? viděl jsem nesčetněkrát. čarodějnice ve Star Wars univerzu? to už považuji za neodmyslitelné už od devadesátek. levitace? force healing? cortosis? jiná náboženství s odlišným výkladem Síly a sklony Jediů je potlačovat? samé věci, které důvěrně znám. ano, jistě z legends kontinuity, která je aktuálně nekanonická, ale pokud si dobře vzpomínám, co se po dekanonizaci v roce 2015 anoncovalo, pak tolik, že se dekanonizovaly události, ale nikoliv principy, na kterých ten svět funguje, které byly v legends ustanoveny. tohle všechno platí.

přestože jsem osobně po trailerech varoval, že týpek s červeným mečem nemusí automaticky znamenat příslušnost k sithskému řádu, což podle všeho všichni usoudili, sám jsem tady předpokládal, že Qimir se ukáže být Sithem. respektive učedníkem ve dvojici mistr/učedník typické pro pravidlo dvou. po téhle epizodě jsem ale znejistil.

nejdřív jsem si myslel, že přiznat svou příslušnost k Sithům se před Solem zdráhá z důvodu tajnůstkaření, ale on předpokládal, že je stejně nikoho živého odejít nenechá. neměl důvod se nepochlubit, nechvástat. ale on se k Sithům jen přirovnal, k tomu nejbližšímu, co by si pod jeho identitu mohl Jedi jako Sol dosadit. ergo, bude to něco jiného. jiný utajený řád. nebo, jak mi zanotovaly nějaké tweety, by to mohlo být origin backstory pro řád Renů. což se mi jeví relativně pravděpodobné. nebo je pravda na obou stranách a souvisí to. rogue Sith učedník založí Reny. nevím, nechám se překvapit. mě spíš zajímá, jak to dopadne s Oshou a Solem, než abych se moc zabýval Qimirem.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Eodeon

Ano, ty souboje byly fakt něco, konečně návrat k plnohodnotné prvotřídní světelné show :)

A co říkáš na Force Levitation a Force Healing? Bude to mít taky nějakou velmi pěknou souvislost nebo to tvůrci prokoučují? Skrývá se ve stínech někdo další, odkazuje název Acolyte i na Qimira (nebo případně bude přesněji apprentice)? ;-)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

přesně tak, evidentní cortosis. fanoušek pozná ihned. ostatní vytuší, na jakých principech to funguje, pokud je alespoň trochu inteligentní, při třetí zhasnuté čepeli. věnovalo se tomu tam relativně dost prostoru. osobně mi to udělalo radost. takové souvislosti mám rád. ale samozřejmě v tomhle případě jsem i já podlehl ještě více půvabu vynikajících soubojů. (přestože obvykle se nechávám slyšet, že souboje jsou povrchní vizuální podívaná a měla by být opodstatněná pořádnou narativní motivovaností... nu, tady to odpustím, koukalo se na to hezky).

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jo, on je v popkultuře jako na koni ihned kdekoliv tam, kde může cokoliv jakkoliv nesmyslně hejtovat. Hlavně nesmí nikdy zapomenout zmínit přízrak nastupující totality žen a menšin. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Bender0101

Napsal jsem i tu možnost, protože i při křehkosti té rudy by někomu mohly přijít dva zásahy do ní málo. Možná to bylo jen křehkostí, možná to bylo kombinací obojího. Já o té vlastnosti vím, neboj se, kolego :)

Cortosis to byl definitivně. Potvrzeno nebylo, ale co jiného by asi mohlo způsobovat to selhání světelných mečů :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak proti tomu výhrady nemám, já rozhodně nehodlám ani nechci hájit něco, co mi přijde špatný. Viz moje reakce na epizodu 3, která byla jedna z nejhorších epizod televize, co jsem viděl za dlouhou dobu. Takže ano, Disney by s kontrolou kvality a přístupem k značce rozhodně měla mnohé spravit, nicméně jedna věc je kritizovat opravdové problémy a druhá věc je hledat problémy tam, kde nejsou. Což je taková typická věc Drinkera, který už nedokáže ani cokoliv chválit bez toho aniž by se musel vždy vymezit proti feminismu, diverzitě apod. Nic nemůže chválit samostatně, vždy musí najít nepřítele. To je takový typický znak extrémní ideologie, proto od něj nebudu brát vůbec nic. 

A jak je vidět na tom, cos napsal, i když zrovna netahá do všeho SJW a woke, tak se chová jako prvotřídní hnidopich, případně vůbec nepromyslí, co chce kritizovat. A jestli ta kritika dává smysl - viz můj příspěvek níže. 

Tady ti rovnou pošlu odkaz na tu zmíněnou rudu (z níž byla ta přilba - možná sis všiml, jak Qimir během boje několikrát na chvíli vypnul Jediům světelné meče - proto ty zásahy o přilbu nefungovaly - souvisí to s vlastnostmi té rudy, stejně jako to, proč údery Jecki ano :), ať to nemusíš hledat :)

Bender0101

Bender0101 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Za prvé, nikde není řečené, že to cortosis je. Za druhé, cortosis není zmiňovaná ve filmech, ani seriálech, ať animovaných nebo hraných; objevuje se v knihách a myslím, že v komiksech. Za třetí, obhajovat rozbití helmy tím, že je zbastlená, ne tím, že cortosis je křehký kov a pak se zaklínat znalostí jejich vlastností, je...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

neni Critical Drinker ten debil, co si aktuálně stěžuje na čvrtou sezonou The Boys ? Která si překvapivě dělá prdel, z debilů jako je on ? 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ale olej do ohně za něj přilévají jak režisérka, tak hlavní představitelka svou svatou válkou proti mužským fandům SW. I ten klíč na YT doporučující videa mu nahrává. Já ho vážně neberu, ale když je produkt špatný, tak to nejlepší co se dá dělat je do něj kopat. Třeba si u Disney jednou uvědomí, proč jim cena akcií klesla na polovinu.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SeTTi

Schválně jsem se na to podíval teď znovu. Helma mu spadla z hlavy po dvou úderech rukojetí meče (ne kopech), přičemž od začátku jsem si všímal, že to není zrovna perfektní řemeslná práce, ale spíše jen narychlo, nejspíš relativně amatérsky vytvořený předmět. 

Teď si ty a ten debil Drinker najděte, co přesně je cortosis a jaké má vlastnosti (např. oproti beskaru). Samozřejmě v případě Drinkera to říkám jen tak, protože jemu nejde a nikdy nešlo o upřímné, objektivní a konstruktivní hodnocení, ale jen a pouze o krmení stádečka (které mu vydělává peníze) z bubliny jistého politického spektra v kontextu té šílené kulturní války. Je to prostě jeden z mnoha (ale možná nejpopulárnější) tzv. youtube grifters.

na příspěvěk reagoval SeTTi, Bender0101

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Nahodou tenhle díl krásně shrnul Critical Drinker. Bylo to zábavnější než díl samotný.  Tvl už jen fakt, že ta hlema vydržela několik zásahů mečem, ale rozpadne se pár kopy 45 kilové holčiny .....

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Merengues9

To nepiš mě, SeTTi měl problém s tím, že jak je možný, že padawanka vydržela delší dobu než všichni ostatní rytíři, kteří proti Qimirovi šli. 

Ale vlastně možná to delší dobu nebylo, protože on s nimi bojoval nějakou dobu, co byla i Osha omráčená na zemi, na to jsem zapomněl. Takže to by fakt nikomu vadit nemělo. Ale určitý talent rozhodně Jecki měla a podobala se v lecčems opravdu Ahsoce :)

na příspěvěk reagoval Merengues9

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ne argument s padawankou neberu. Jo drzela se nejakou chvili, ale no tak, kdyz on ji pekne propichal. Za me naprosto v pohode. Osobne treba nechapu proc neco takoveho neudelali v The Clone Wars s Grievousem. Grievous, takova legenda co zabiji jednoho jedie za druhym a nakonec v celym SW zabil jen padawana. A to pisu jako jeho velky fanousek. 

Pritom by stacilo vymyslet par jediskych mistru a nechat ho aby se na nich vyjadril. Preci jen aby postava mela nejakou vaznost tak musime i jeji skutky videt a ne jen o nich slyset.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Uživatel Merengues9 smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SeTTi

SPOILER E05 Hm, tohle najdeš ve všech filmech, newmyslne vykecávání, čekání než se nepřítel zmátoří místo abys ho dorazil atd. To je všude. Klasická dramatizace a scenaristicke postupy.

Jo, s tou padawankou to bylo divny, ale řekněme že to byla prostě další Ahsoka, totiž velmi talentovaná Jedi a ti ostatní byli prumerni rytíři. Jen tentokrát žel ani talent k přežití nepomohl... Tak to někdy bývá a dobře to Solovi vmetl do tváře, že oni jsou ti, co posílají na smrt dětské vojáky. Jediove mají mnoho pochybných metod a pravidel, nakonec to byla příčina jejich pádu.

na příspěvěk reagoval Merengues9, Merengues9

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No, i když měl jenom pár řádků textu, tak i tak stál na vratkých nožkách. Nejdřív vraždí jedie po tuctech, aby si skoro nechal nakopat prdel padavankou. Jedi ho nesundá, když nad ním úplnou náhodou získá převahu. Když klečí na zemi, tak si ho nikdo vůbec nevšímá a místo toho koukají po stromech. Sith se nechá oblbnout baterkou a nakonec klasika s prohozením dvojčat. No, to je minimálně za dva bludišťáky.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama