Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Recenze (78)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Kdo říká, že Akolytka nepřináší nic nového či dobrého, ten si nevidí na špičku nosu. Souboje se světelnými meči dosahují obrátek, o jakých bych se ani neodvažoval snít a v kombinaci s mnohoznačnými postavami Sola, Qimira nebo Jecki představuje esenci Hvězdných válek, kterou jsem přišel do tohoto časového období hledat. Jenže zároveň chce přinést osudovou mystickou cestu dvou trestuhodně nezajímavých charakterů, která zabírá zbytečně velké množství času místo toho, abych viděl například více zákonitostí oné slavné doby. Přitom občas naráží na logiku, kdy mnohé zvraty vyznívají zmateně nebo naprázdno, plýtvá časem v nekonečných vzpomínkových událostech a opakovaně tak ztrácí tempo před jinak prvotřídně emocionálně hnanými epizodami Noc a Akolytka. Zůstávám na vážkách, ale nejdůležitější je, že chci vidět víc. Plánů je očividně hromada, ale nebál bych se zůstat při zemi místo slibů velkých (až neproveditelných) věcí budoucích. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Co mě bavilo: Posun do nové éry, rozbití mýtu Jediů vycházející z náznaků přímo Lucase v prequelech, akce/bitvy (čtvrtá epizoda samozřejmě, za mě ale možná ještě lepší finální duel Sola), rozšiřování lore okolo Sithů, čerpání z knih, her, komiksů, celková nápaditost, širší děj. Co mi přišlo slabý: Hlavní postavy a jejich konflikt, obsazení některých vedlejších postav, krátká stopáž většiny epizod, občas logika. Vychází mi z toho zábavných 7/10 a moc rád bych viděl další řadu, která podle náznaků z finále může být ještě lepší. Jenom bych možná uvítal, kdybychom to celé sledovali z perspektivy někoho zajímavějšího než jsou Osha/Mae. P.S. internet by se mohl uklidnit a začít zase vnímat věci normálně a ne selektivní optikou, dělat si názory po jedné epizodě apod., většina opakující se kritiky je naprosto mimo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V druhé sezoně, pokud teda vůbec po tomhle nedodělku vznikne, ať je prosím vidět ten mamutí rozpočet, ať si mohu užít pocit ze sledování zcela nového, doposud v rámci hraných SW neviděného období, které by mělo být plné lesku, slávy a grandióznosti. Místo toho mám pocit, že se ty miliony prostě použily na něco zcela jiného, rozkradly se nebo propily a projedly. A dostal jsem tak sice pár skutečných lokací, ale prakticky všechny vypadaly velmi obyčejně, komorně až divadelně a prostě extrémně levně. V druhé sezoně prosím přesnější, výraznější, lépe vedené herecké výkony, zvlášť u některých hlavních rolí, ať nemám pocit, že sleduji zase ochotnické divadlo z Horní Dolní, což absolutně likviduje jakékoliv divácké pohlcení. V druhé sezoně prosím promyšlenější, propracovanější vyprávění příběhu, ať se nemusím 3/4 seriálu chytat za hlavu nad režisérskými, střihovými botami, které zápletku s potenciálem spolehlivě poslaly do galaktické černé díry. V druhé sérii prosím chytřejší, logičtější a celkově lepší dialogy, ať se hlavně u mnoha vypjatých dramatických a emočních situací nemusím cítit pouze trapně za všechny zúčastněné. A nakonec, v druhé sezoně prosím, ať se příběh zbytečně nesnaží tvářit jako že skrývá nějaká přelomová tajemství a odhalení, aby se vše nakonec vyřešilo úplně banálně, případně se ukázalo, že důvod celé zápletky byl zcela absurdní. Raději ať je příběh přímočařejší, ale přesně promyšlený, soustředěný a bez pitomostí. A třeba, ať se tentokrát věnuje tomu, čemu se měl věnovat už tady - zákulisním intrikám temné strany ve stínech velkolepé civilizace, která je ale příliš zaslepená vlastním leskem a zkostnatělá dlouhým obdobím míru než aby si začala všímat nebezpečí. 5/10 dávám kvůli Smilo Renovi, epizodě 5, soubojům se světelnými meči (jedno obrovské pozitivum tohoto seriálu ve vyprahlé poušti Disney SW, nejlepší hrané souboje od prequelů!) a tomu potenciálu, který byl žel tristním zpracováním téměř dokonale promrhán. Ale přesto bylo zajímavé sledovat některé pro SW stále relativně osvěžující aspekty (jiné, vlastně v něčem i smysluplnější pojetí svádění temnou stranou, různorodost vnímání Síly atd.) které vytvořily hmatatelné základy jak pro případnou další řadu, tak i pro události pozdější. V rámci hodnocení SW mi každopádně The Acolyte vychází jako nejhorší (asi nejen) hraný seriál doposud, dokonce i trochu pod Obi-Wanem, který byl přitom pro mě tak velké zklamání. Opravdu teda mohu jen doufat, že Disney začne při produkci v rámci takto krásného a milovaného vesmíru provádět mnohem větší kontrolu kvality. Snad, jednou. Ať nás provází Síla. :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akolytka má mnoho problémů, ale když si člověk odmyslí tu nesmyslnou woke hysterii, jsem rád, že došlo na rozšíření tohoto fikčního světa zas trošku někam jinam. Spíše mě vadila technická kvalita na D+ a nutno říct, že některé dialogy a zvraty byly snad z prdele vytažené, jako kdyby je psal scénárista, co nevěděl kudy kam, nicméně mě to vlastně bavilo sledovat. Zejména kvůli několika postavám (Dafne Keen a Carrie-Anne Moss) a poměrně střídmé stopáži, kdy to uteklo docela rychle a člověk byl pak zvědavý na další díl. Jasně, není to milník, ale jako výplň před další filmovou epizodou jsem s tím vlastně docela smířlivý. A jsem zvědav, jestli odklepnou tu druhou řadu. ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The wasting of lore! The wasting of fans! The wasting of moneeeyyy!... Mindžovina z pera bývalé asistentky Harveyho Weinsteina, která tento projekt dostala pro sebe a své nepotické přátele jako výpalné, opravdu odmítám už více komentovat - rozbor jednotlivých dílů viz pod jednotlivými díly. Snad bych jen řekl, že jsem si nejdříve myslel, že celé je to udělané čistě z touhy nasrat pravověrné fanoušky OT a prequelů (což samozřejmě hlavní motivací bylo, vedle masivního retconu v podobě odsunutí Anakina na druhou kolej jako "jedno z mnoha") a obecně hlavní část fandomu, nicméně se s tím snoubí neuvěřitelná porce naprosto brutálního amatérismu. Ale udělat z jediů regulérní pederasty? Wow. Prostě wow... Tohle už je doopravdy ten pověstný poslední hřebíček do rakve SW. Normíci a consoomeři ať si SW nechají, já už si od Disney srát do ksichtu nenechám. Fuck off, Leslye. Fuck off, show. May the farce be with you! EDIT druhý den po shlédnutí posledního dílu: Víte, co je nejhorší? On ten příběh ve svém základu není úplně k zahození. Retconuje to sice Anakinův příběh jak prase, ale pokud by se např. drželi linie, že Osha a Mae byli předstupněm, ale že Anakin je pořád The Chosen One, tak prosím. Ale božemůj, vždyť je to tak děsivě amatérsky napsané, zahrané a některé epizody i naprosto katastrofálně zrežírované! A Amandla Stenberg prostě NENÍ herečka a za tím si stojím. Přičemž největší průšvih je, že Leslye toto své "veledílo" pojala zároveň jako psychoterapii a životní zpověď své hlavní životní role, kterou byla její pozice OSOBNÍ ASISTENTKY HARVEYHO WEINSTEINA. A ať už se opravdu jdou všichni zastánci D. Filoniho definitivně někam zahrabat a vůbec do ničeho neremcají, za situace, kdy tenhle mimoň s manželkou, která se oficiálně nechává nazývat a oslovovat čarodějnicí (wink-wink), má vše z hlediska lore pod palcem a hlavně všechno schvaluje!... The failure of one! The failure of two! The failure of Disneyyy!... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yes. Přesně tímhle směrem by se mělo Star Wars univerzum ubírat. Acolyte totiž diváky zcela poprvé [myšleno v čistě audiovizuálním filmovo-seriálovém formátu] seznamuje s konceptem High Republic, expanduje svůj fikční svět, a mapuje jak vrcholnou éru řádu Jediů, tak vzestup Sithů napříč nejtemnějšími kouty galaxie – to vše na pozadí ideologického konfliktu mezi oběma stranami. Je mi fakt u řitě, že hlavní postavu hraje fakin nebinární černoška, a jestli to nějakou snowflake konzervu sere, tak ať do tý řitě jde a ať už se prosím pěkně nevrací, jelikož tenhle fakt celkovej zážitek nikterak nekazí. Kdo si dá jednoduše dvě a dvě dohromady, ten si Acolyte užije na maximum; ten kdo však hledá chyby v každý příběhový/scenáristický nuanci a jednotlivý kokotině nedávající smysl [pár jich tu je, ale ne tolik, aby příběh jako celek nefungoval] a zkrátka nesleduje Acolyte s čistou hlavou – protože tenhle seriál svoje karty nerozdá hned, ale strategicky, pomalu a postupně – tomu moc pozitivní muziky nezbude.... Acolyte totiž skrze dvě perspektivy sleduje osudy Force-sensitive dvojčat a skrze skoro až detektivní zápletku poutavě zkoumá ambivalenci mezi světlou a temnou stranou síly, nebo chcete-li mezi dobrem a zlem, jejich jednotlivými formami, a zpochybňuje arbitr světlé strany síly, což je prosím pěkně téma, které v tomhle fikčním univerzu je jak šafránu. Nemluvě o production values jako takových a technicky a formálně precizním řemeslu celkově. Tenhle seroš se mi chtě nechtě trefil do vkusu jako máloco ze Star Wars univerza [mrk mrk Mando] a je mi fakt jedno, že z toho všichni hysterčí jak malý ufňukaný děcka. Jo, není to dokonalý, seriál svůj potenciál nevyužívá naplno, ale zcela upřímně, moderní Star Wars univerzum příběhy tohohle stylu prostě potřebuje jak sůl.... už teď se nemůžu dočkat, jak tvůrci naloží s toliko zbožňovanou The Old Republic a jedině doufám, že se dočkáme druhé řady.... VERDIKT: 8/10 ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Wars: The Acolyte je bezesporu dílem, které nebude mít každý rád a rozdělí názory fanoušků přesně na polovinu. Jedni to budou k smrti nenávidět a druzí to budou milovat. A proč vlastně tomu tak je? Není to Star Wars jak jsme byli zvyklí. Nenajdeme tu klasickou hudbu, ani galaxii bohatou na planety, ani nějaké velké souboje, či nějaký velmi zdařilý děj. Dokonce tu nebude ani žádná známá postava. Teda, až na pár velmi velmi světlých momentů. Takže zkrátka to není to co by každý chtěl. A tak po seriálech vychrlených v posledních letech se tento počin stal prostě terčem, do kterého se teď každý trefuje. Jestli právem nebo ne, musí posoudit každý sám. Já ale se přikláním na tu stranu, že neprávem a zcela zbytečně a mnohdy až chorobně zaujatými "fanoušky", pokud se to tak dá nazvat, se seriál dostal pod úroveň. Pro mě je to něco nového, zajímavého. Však galaxie je obrovská, galaxie není jen jedna. Příběhů o tom co se stalo může být milión a tak jaké mnoho fanoušků dostalo prostor k tomu, aby natočili svůj příběh, svou vsuvku a představili to světu, tak byl stvořen i tento seriál. Ne každý nápad fanoušků, co stvořili, co sám Lucas obdivoval a vlastně i schválil ještě do tehdejšího kánonu, se všem líbilo. A stejně tak to bylo s knihami. Kde Palpatine se vrátil nejméně 2x. Později, když Disney vše přebral, nakonec ta zhrzená půlka fanoušků byla ještě ráda za ty knihy, které jsou dnes legendami. No a jak je tomu nyní? Je to úplně stejné jen v bledě modrém. Půlka remcá, hledá důvody proč je to vlastně sračka a už bez jakéhokoliv hlubšího zamyšlení se rozhodne, že to ohodnotí odpadem. Zbytečně. Měli bychom být celkově rádi, že se universum Star Wars rozrůstá a nemotá se jen okolo Skywalkera. Mohlo to totiž klidně skončit a Star Wars mohli být klidně zapomenutou věcí. Takových sci-fi v 80. letech totiž vzniklo mraky. Mohli mít i krásné pokračování. Ale nedočkali se a skončili. Dobrá karta padla na Star Wars. A já jsme tedy rád, že moje oblíbená sága se rozrůstá. Nehledám zbytečnosti, nějaké mouchy, proč bych to měl odsoudit. Jako jsem byl nadšený z toho, co udělali fanoušci, jsem nadšený i z tohoto seriálu. Kdo z nás by to udělal lépe? Každý druhý samozřejmě.... :) Proto každému doporučuji, nečtěte ty negativa a podívejte se na to jako ti, kteří Star Wars prostě milují. Ano, není to nejlepší, ale rozhodně to není takové, jak nejen zde, polovina píše. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Budu si muset znovu pustit vánoční speciál a přehodnotit jeho hodnocení... Tady je všechno špatně od začátku do konce. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí dvou až tří *. Seriál skáče od hodně slabých epizod (3,4,7), přes průměrný (1,2,7,8) až po parádní (5). Nejlepší na celým seriálu jsou (kupodivu) souboje. A to až tak, že bych se je nebál označit za nejlepší od Pomsty Sithů, který se jí zábavností, choreografií i přehledností dost blíží a brutalitou jí i převyšujou. Vychválit se dá audiovizuální stránka, kdy se podařilo navodit docela slušnou "lucasovskou" atmosféru a to i stylem kamery, statikou některých scén a přechodama mezi nima. Bohužel je to celý dohromady slepený tupým scénářem, kdy příběh by sám o sobě nemusel bejt úplně blbej, ale onen scénář ho naprosto zdementňuje, protože nejdůležitější prvky příběhu tu působí strašně uměle a vykonstruovaně, jen aby se vyprávění dostalo tam, kam potřebuje. A kvůli tomu se postavy chovaj idiotsky, beton hoří jako napalm, postavy se zase chovaj idiotsky atd. I tak bych doufal v pokračování, i kdyby jen kvůli náznakům, kam se to bude ubírat a další várce skvělých fightů. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme ve SW shodu, protože bylo nalezeno pomyslné dno, tak odpověď na nejhorší hraný SW projekt je jasná. The Acolyte. Na první dobrou člověk prostě musí zmínit casting, pečlivá snaha dát do děje, co nejméně bílých chlapů a když už tak jedině jako ty nejhorší idioty, je k smíchu a ukazuje velikou zakomplexovanost tvůrkyně. Je fakt jeblý rýpat do největší skupiny fanoušků tímhle způsobem a nabíhat si na ty vidle. Přitom ta trapná berlička, že fanoušci jsou toxic, je už dost vyčpělá. Zkuste tohle dělat v jakýmkoliv fandomu a reakce bude stejná. A co je nejhorší? Že casting je ten nejmenší problém. Opět se tu “příběh” sotva dvouhodinového filmu roztáhnul na celou sérii a na konci není jasné, co vlastně bylo smyslem. Některé díly jsou fakt totální stafáž, která zvětšuje onu pachuť. Kdyby byly čtyři tak si člověk řekne, že to aspoň bylo krátký. Nejsou tady prakticky žádné zajímavé postavy a nejsou v tom ani pořádní herci. Trinity má asi deset minut screentimu, tak snad promine. Hlavní dvojrole se svěří někomu, kdo neumí vůbec hrát. Sol byl ze začátku fajn postava, ke konci už ne a ono herectví kvůli neznalosti angličtiny nebylo taky slavné. No a ta zelená paní byla úplný vrchol, protože ta se nedokázala tvářit ani jako člověk, natož něco hrát. Jediný, kdo to dává je Manny Jacinto, který je tam nejlepší herec a Qimir je jediná povedená postava. Děj, jak už jsem zmiňoval výše, stojí za vyližprdel a postrádá smysl. Je to strašně předvídatelné a hloupé, postavy mozek nepoužívají prakticky vůbec a charakter se přizpůsobuje situaci. Třeba ta přeafektovaná vydra byla jedno velké wtf. Chvílemi se to mění i na lesbickou fantasii, kdy se udělá čáry máry a přítelkyně má v bříšku najednou miminka, která vypadají jak čarující mamča a ještě k tomu jsou i stejné rasy jako ona. Pak tam máme všechny ty hořící kameny a kouřová monstra atd. Jediné co funguje jsou souboje. Respektive jsou tam jen dva, ale jsou oba fajn. Tady evidentně zapomněli najmout úplný kretény, takže tu jsou omylem kompetentní lidé. Ono je to celé o tvůrcích, čert vem herce, co SW ani neviděli snad, ale režie/scénář byl fakt tvořen totálními neumětely, kteří to navíc i vytunelovali, protože ty prachy na tom vidět nejsou. Acolyte má přitom hrozně fajn premisu a potenciál, on někdo tam nahoře, kdo ty seriály schvaluje fakt nedostává špatné pitche. Mando jako westernové SW fungoval po dvě série, než museli nuceně vrátit Grogua a scratchovat Rangers of New Republic. Boba Fett jakožto mafiánské SW mohl být taky skvělý, kdyby tam něco z té myšlenky zůstalo. Návrat nejoblíbenější postavy Obiho skončil tím, že McGregor s Christensenem podepsali smlouvy a pak se na to všichni vysrali. Ahsoka - nová galaxie, velké tajemno, čarodějky, Thrawn. Tam to skončilo tím, že Thrawn je dement a opět se tam nic nestalo. Je paradox, že nejméně zajímavý koncept v podobě Andora je exekuován ze všeho nejlíp. Není divu, když tam mají opravdu skvělé tvůrce. U Akolyte mohlo být murder mystery, Sithi skrývající se ve stínech, ukázka arogance Jediu na jejich vrcholu a noblesní republika. Všechno tam je v totálně zdegenerované podobě a jako celek to nefunguje už vůbec. No snad je tohle dno, od kterého se odrazíme. Nemyslím si, když vidím, kdo má Epizodu X. Snad jen to Skeleton Crew by mohlo být fajn, protože Watts už talent ukázal. () (méně) (více)

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechna ta jmena podepsana pod rezii a scenarem jsou podle me jen zasterka a ve skutecnosti to natocila a napsala petice postizenych fretek. Pak by aspon trochu davalo smysl, proc to nedava smysl, proc to se Star Wars ma spolecneho asi tolik jako ja s vnukem nevlastniho bratrance naseho souseda a proc sceny, kde se vyskytuje nejaky (samozrejme uplne debilni) dialog, pusobi jako ze nekdo proste prdnul kameru na stativ a sel na svacinu. Suma sumarum staticke, hloupe, zbytecne. Fretky, stydte se. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se povedl další přírůstek do seriálového vesmíru Star Wars? Jako první musím zmínit, že to rozhodně není tak špatné, jak se může na první pohled zdát. Nebo jak se někteří pokouší, aby to působilo.(?) Navíc celý příběh měl a stále má neskutečný potenciál. Skvělé prostředí a fajn postavy. Tak proč je kolem Akolytky takové haló? Když jsem si vždycky pustila nový díl, byla jsem s ním s jako samostatnou jednotkou spokojená. A řekla bych, že právě to vysílání (kromě prvních dvou dílů) jeden díl za týden pomohlo seriálu tak trochu schovat věci, které úplně nesedí. Na druhou stranu s námi mohl seriál být měsíc a tím pádem vznikla na internetu opravdu hnusná bublina plná divných a hlasitých lidí. Až jsem si skoro říkala, ať už je Akolytka za námi a lidi si můžou najít zase něco nového, co budou nenávidět do morku kostí (druhé Prsteny moci už se blíží, mrk, mrk.), a už ten seriál nechají na pokoji. Protože až tak špatný to rozhodně není. A jaký to tedy je? Asi je nejvhodnější slovo: úplně nevyužitý potenciál. Protože mě se to vlastně líbilo celou dobu. Jenom když jsem dokoukala poslední díl a dala si všechno zpětně dohromady za sebou, tak mi tam prostě něco chybělo. Samozřejmě by se dalo mluvit ještě o jednom velkém problému. A ne, tím nemyslím ty dvě flashbackové epizody. Ty se mi líbily obě. Jak ta první, která ukáže základ. Tak ta druhá, která ten základ následně obalí. Bavil mě způsob, jak se skládají nové věci do těch už ukázaných. Ano, byla to dobře odvedená práce, na kterou se příjemně dívá, doplní informace a nabídne i několik momentů, které díky tomu mají sílu překvapit. Jinou otázkou je, zda je nutné takhle si hrát, když má seriál jenom osm dílů. Přesto mi nepřišlo, že by se tady nestihli věci dostatečně probrat. Tady spíš drhnou postavy. Prostě tady není čas na to někoho si oblíbit. Já nemám problém oblíbit si klidně i totálního magora, když k tomu dostanu prostor. Jenže tady je to tak napůl. Když už se scénář rozhodne být trochu dramatický, uhne někam vedle. Jako kdyby panovala obava, aby to nebylo moc. Jenže tím pádem se všechny snahy tak nějak rozutečou do všech stran. A to je velká škoda. Jako kdyby všichni věděli, co chtějí ukázat, ale trochu se v tom ztratili, takže to občas nezvládli dotáhnout, a přenést do finální podoby. Protože základ příběhu byl opravdu víc než slibný. Ale i přestože se něco evidentně ztratilo mezi myšlenkou a výsledkem, který jsme dostali na obrazovkách, tak výsledkem je i tak hodně milý a fajn seriál, který mi opravdu ničím nevadí. Ano, nebude to klenot seriálové historie, ale rozhodně to není seriál kvůli jehož opakovanému shlédnutí by mě museli přivázat na židli. A určitě bych ty dva díly nepřeskočila. Pokud mi to moji tyrani dovolili. Moc ráda bych viděla pokračování (v jakékoliv podobě nebo s některýma postavama třeba i jinde), protože tihle beru jenom začátek něčeho většího, co ten potenciál prostě má. Příjemných 8,5/10 :) ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, čekal jsem od první hrané podívané z období Vrcholné republiky něco jiného, ale nakonec nejsem zklamaný. Jsem rád, že tvůrci zkusili jít specifickou cestou, ukazují Jedie v odlišném světle, ne pouze jako adorované hrdiny. Jistě, příběhově je tu několik uklouznutí, ale také nemálo pozitiv. Jelikož nejsem ten typ, který by řešil etnikum nebo sexuální orientaci herců, musím říct, že obsazení vůbec není špatné, navíc, akční složka je jedna z nejlepších, pokud jde o SW universum a atmosféra (hlavně v páté epizodě) je působivá. Tím pádem mě potěšilo to, že review-bombing nevyšel a seriál je jedním z nejsledovanějších projektů Hvězdných válek vůbec. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli je třeba na Acolyte něco ocenit, pak je to snaha tvůrců přijít s něčím ne úplně okoukaným a nabídnout divákovi krom demytizace Jediů i nahlédnutí do zákulisí v němž tahají za nitky Sithové a nikoho to moc netankuje. Nápady tedy tvůrcům v čele s Lesley Hedland nechybí. Horší je to nicméně s jejich převodem na obrazovku a tam to místy dost drhne. Nejen že Acolyte nevypadá že by stála tolik kolik se říká že stála, ale občas solidně nedává smysl a do středu všeho dění navíc postaví nezajímavé postavy Oshy/Mae. Chápu (asi) že tvůrcům tahle "dvojka" s podobou Amandly Stenberg zajímavá přišla, ale bohužel není a jde to na vrub scénáristů a režisérů, kteří s nimi nakládají dost ledabyle. Osobně jsem navíc ani nepochopil proč bych měl Sola vnímat jako zápornou postavy, ale třeba mi to někdy někdo bude schopen vysvětlit. Faktem každopádně je, že Acolyte má do případné další série/sérií jistý a ne úplně malý potenciál a nám divákům nezbývá než doufat že s ním tentokrát bude naloženo méně amatérsky...60% ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Že oheň "může" hořet ve vesmíru, že kámen vůbec "může" hořet nebo dokonce že v ep 8 "může" běžet elektřina v zařízení, když v ep 3 a 7 bylo ukázáno, že generátor energie vybouchnul, to všechno není ten hlavní problém. Hlavní problém je, že s výjimkou Andora, Rogue One nebo (když přimhouříme oko) Ahsoky v Disney vyprodukovali několik filmů a seriálů, které pokaždé značku SW o něco víc poškozují, protože vůbec nikdo si neláme hlavu s tím, aby se projekty vzájemně doplňovaly či podpíraly a společně tak tvořily smysluplné univerzum. Acolyte je bohužel "smoking gun" toho, že během jeho sledování už i ti nejretardovanější diváci musí právem vnímat, že jsou hlavouny v Disney za retardy pokládáni. Studio zcela rezignuje na to, aby příběhy dávaly smysl, aby se postavy chovaly věrohodně, aby lore nebyl torpédován tuctem retconů ročně... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Už dlhé roky som tajné dúfal že Disney nájde odvahu vkročiť do nezmapovaných období Star Wars lóru (aspon čo sa týka filmov/seriálov) a hneď po ohlásení som očakávania nastavil naozaj vysoko. Výsledok ale nenaplnil ambície ani náhodou. Acolyte ma množstvo svetlých momentov, prvé dve epizódy sú u mňa 7/10 záležitosť, no lapsusy ktoré neskôr seriál predviedol ma občas dorazili. Nie že by predtým značka nemala slabé chvíľky, no toto zamrzí veľmi. Poďme ale k veci. Vadila mi štruktúra jednotlivých častí. Závery pôsobia useknuté, bez vygradovania, iba nečakaný strih a čierne titulky. Pribehovo skáčeme nešikovne do minulosti takým štýlom že tretia epizóda dostane rozuzlenie až v tej siedmej. Jediná postava ktorá si ma získala je Sol. Jeong-jae Lee nepredvádza bohvieaký výkon, no oproti ostatným pôsobí zmysluplne, dostatočne rozvinuto a s obhajitelnými motiváciami (ajkeď tiež často zbrklými a ku koncu moje fandenie upadalo aj u neho) Scenár sa nepúšťa do rizika (možno okrem pár nečakaných úmrtí), záporak je nudný a celá zápletka vyprázdnená od nápadov. Twinsky ako hlavné charaktery nezaujímavé, s tak schyzofrenickým prepínaním nálad že som si hovoril Pane Bože, prečo. Toľko veci čo dané obdobie ponúka od zákulisia rádu Jedi až po fungovanie republiky alebo jednotlivých planét, všetko je tu iba v náznakoch a krátkych sekvenciach. Efekty, súboje, pár lokalít, to úprimne potešilo, no nestačilo k výnimočnému hodnoteniu. Toľko nezmyselných a náhodných zvratov som dlho nevidel. Ak vznikne ďalšia séria, dám jej šancu, no budem ju brať s rezervou. 4/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, jen doplácí na nezkušenost tvůrců - režiséři, scénáristé, atd. Ten příběh měl výborný potenciál, což je v několika dílech moc hezky vidět. A kdyby tady byl nějaký šikovnější a zkušenější tvůrce, který má vlastní uchopení a vizi, tak by to byl nářez, který bychom všichni milovali. Ale to se bohužel nestalo. Osobně oceňuji, že se zkouší něco nového, kouká se na ochránce míru a spravedlnosti trochu jinak, užil jsem si, že postavy dělají spoustu chyb a nejsou vůbec dokonalý. Problém je, že seriál jako celek má opravdu hodně moc chyb. I přes rozumnou stopáž a počet dílů, jsem se nemohl zbavit dojmu, že spousta epizod je prázdná a nic se v nich neděje. Nefungují na mě herci a jejich postavy. Logika dostává hodně zabrat. A přes velmi štědrý rozpočet některé momenty vypadají hodně levně. Akolytka má několik výborných momentů, a vidím ten potenciál, co seriál měl, nicméně těch záporů má seriál mnohem více, než kladu. Škoda. 6/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akolytka byl projekt, který od začátku vzbuzoval naděje v tom směru, že se konečně dostáváme mímo období Skywalkerů a otevíráme něco nového. No, a je možné, že na delší čas zas tuto časovou kapitolu uzavřel...Akolytka bohužel nikterak nevyboruje ze současné Disney SW tvorby, a nabízí další sterilní podívanou bez větší atmosféry či nějaké viditelné tvůrčí práce. Nezajímavé postavy, hrané nezajímavý herci nedokážou vtáhnout do předvídatelného děje a celý děj první řady (která třeba bude i poslední) je také zároveň klasicky viditelně filmem rozděleným do osmi částí, kdy tvůrci měli co dělat, aby těch osm dílů zaplnili...Jestli se něco tvůrcům podařilo, tak je to konečně z hlediska soubojové choreografie navázat na výborné souboje z Lucasových filmů a konečně tak vidíme něco, co nedělá prequelovým soubojům ostudu a rozhodně tu tak máme nejlepší hrané souboje z éry Disney. Celý projekt SW pod hlavičkou Disney však potřebuje kompletní tvůrčí překopání a ideálně i jednotu a absolutně jiné a jasné směřování, které mu teď viditelně chybí, a troufám si říct, že pokud po reakcích na první řadu vyvolá nějaké reakce, tak to bude jen řada dalších zmatečných rozhodnutí a snaha se zavděčit se všem a ve výsledku se nezavdečí nikomu. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

ale tak dalo se to, má to svoje klady i zápory. Moc tedy mi neseděli někteří herci a spoiler:  ...škoda, že jediové, kteří nějak stali za to, tak popadali jako mouchy.  Moc silný děj to nemělo, s žádnou postavou jsem se nesblížil, ale tak snad bude další série a uvidíme co se z toho vyklube. Dávam 4*, nostalgie a světelné meče :-) ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím co je major Zeman pro komunisty je Akokotka pro BFLMPSVZ+ komunitu. Čistá cílená propaganda. Neexistuje jediný racionální důvod by protekční lesba bez talentu měla dostat obrovský ranec peněz, aby mohla likvidovat svět s obrovskou fanouškovskou základnou (a finančním potenciálem), který někdo jiný vymyslel ještě v době, kdy se (dle její vize světa) houpala matce ve vejcích. Ve chvíli, kdy její mozková buňka zažehla první oheň ve vesmíru (ano mluvím o procesu založeném na prudkém okysličování v prostředí, kde kyslík není vůbec), bylo jasné, že se cíli na diváky pomocných tříd ZŠ (asi měla pocit, že když má vlastní názor na biologii, může si vyskakovat i na fyziku). A to ještě ani nemluvím o volbě obsazení… Jogurt (ano… ani v 25ti neví totiž co má mezi nohama a k čemu je to dobré) má evidentně roli jen protože je jogurt (kvůli fantastickému herectví na úrovni kapybary po obrně to rozhodně nebude). V tomto světle je Ahsoka mistrovské dílo a Ona-Hulk je proti tomu roztomilá zábavná taškařice. Více utrpení u jednotlivých epizod. ()

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama