Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (281)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi vám o seriálu něco napoví, když řeknu, že nejlepší epizody byly ty bez titulního hrdiny. Přesto že se našlo pár zajímavých chvil a nápadů, vyzní celá sezóna do ztracená a jen se prohloubí chabý základ, na kterém se vyprávění neslo. Hlavní linka je spíš takový koncept, který by možná unesl tak 80 minut. Boba se často jeví jako naivní strejda, který by už s tímto přístupem dávno koupil ránu do zad. Je to pokus tvůrců z něj udělat spíše antihrdinů, ale to by museli připravit zajímavější momenty a lepší scénář. Případná druhá řada není potřeba, bohatě postačí, když se Boba občas objeví v projektech jiných postav. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díly byly takové neslané, nemastné. Musel jsem se přeorientovat na jiné postavy a zvyknout si na Bobu, kterej se mi lehce protivil už samotým jménem. Nejen jméno bylo ale tím důvodem, proč jsem ho nemohl vystát. V prvních dílech totiž neudělal nic, čím by mě přesvědčil a dokázal mě naplno zaujmout. To nejlepší na celém seriálu tak bylo to prostředí, které mě drželo v přesvědčení, že bude líp. A líp opravdu nastalo. Cirka v polovině série se totiž objevil starý známý Mandalorian, Grogu a kopa akce, která se vlastně s posledním dílem ne a ne zastavit. Nakonec tedy po rozporuplném začátku epické vyvrcholení, které bych ani nečekal. Ač seriálový sidekick, tak k Mandalorianovi bližší, než bych tušil. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zatím nejlepší seriál s tematikou Star Wars, tím spíše, že konkurence není příliš velká. Širší příběhové rozprostření na Grogu a Mandaloriana vyprávění jenom pomáhá, protože pak to univerzum získává ucelenější rozměr. Temuera Morrison byl docela fajn, pořád na to má, zejména charizmatem, pohybové prostocviky po něm v jeho věku chtít nemůžu. Přirozená tvář Luka Skywalkera v předposlední epizodě je prozatímním vrcholem 3D scanningu, těch pár chybek, to už jsou jenom mušky. Jedinou slabinu vidím v Boba-Fettově omladině, vrcholně nesympatické, s vizáží učňáckých pubošů, bezcílně se poflakujících v hypermarketu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "StarVórština", tento krát ďaleko viac postavená na efekte fantázie "iného sveta", opierajúca sa o príbeh, ktorý je rozhodne viac akčnejší, ako v prípade "Obi-Wan Kenobi-ho". Bavil ten druhý, bavil ma aj tento, lebo ako kurevsky veľký fanúšik Star Wars, mi stačí ďaleko menej ako možno ostatným. Á ozaj. Áno. Nie je tak dobré ako Mandalorian. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okázale (a zbytečně!) hloupý seriál, v němž se plýtvá vlastním potenciálem a zhovadile se rozvrtává potenciál seriálu jiného (Mandalorian) - až moc je totiž vidět, kterak byla látka smýkána aktuálními zvraty v pohledu producentů a jak moc to odnesla celá struktura. Situaci zachraňuje množství opravdu cool a fanservice momentů, ty ale vytáhnou celek maximálně tak někam k průměru. SW geeci si svoje důvody pro vysoké hodnocení možná najdou (a pozéři taky), u diváka s komplexním pohledem na věc je to prakticky vyloučeno. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)
  • První záběr dílu ukazuje detailní pohled na mnicha Řádu B’marr, tzv. „mozky v nádobách“, které lze vidět již v Návratu Jediho (1983). Členové tohoto řádu se vzdávají svých fyzických těl, aby se stali droidy bez pocitů se schopností žít prodloužený život jako pouhopouhý mozek. Byli původními obyvateli chrámu, který se stal Jabbovým palácem. (Veskoslav)
  • Obraz, který zničí jeden ze speedrů během honičky, je tzv. koncept art od dvorního tvůrce světa Star Wars Ralpha McQuarrie. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno