Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Len ma zaujalo - koľko lesieb si stretol tak celkovo? A koľkých z nich si sa mal možnosť opýtať, či im vadí oslovenie lesbička (a naopak nevadí lesba)?

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Tak když se homosexualita řeší, homosexuálům se nelíbí, že se to považuje za něco "jiného" a řeší se to. Když se homosexualita neřeší, je to taky špatně. Tak co je správně? Mají tedy heterosexuálové brát homosexualitu jako něco zcela normálního, a tím pádem jí neřešit? Nebo jak to je? Nerozumím tomu.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

jerry12

Tak na to snad ani nemusím odpovídat ne? To bych bral jako urážku Tvé inteligence, kterou stále rozhodně považuji za nadprůměrnou.

na příspěvěk reagoval jerry12

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

jerry12

Samozřejmě, že je to subjektivní záležitost, ale to je argument, kterej by se dal aplikovat na absolutně každej jazykovej problém, takže vlastně naprosto zbytečnej v tomhle ohledu. Pejorativnost slov určují PRÁVĚ ti, kterých se dané slovo týká a já jsem za celej život potkal tak 2 lesby, kterým nevadilo oslovení "lesbička". Tuto mou osobní zkušenost podporují právě různé publikace (které tohle všechno krásně popisují a právě naráží i na tu tvou "subjektivitu") a odborné lingvistické názory. Pro tebe samotnýho to slovo samozřejmě pejorativní bejt nemusí, ale to nic nemění na tom, že když je pejorativní pro většinu lidí, kterých se týká, tak je vcelku morální a lidskou zásadou toto slovo nepoužívat - popřípadě používat, ale očekávat negativní reakce.

Tím už se ale dostáváme k trochu něčemu jinému. Moje reakce byla hlavně na pokryteckém pohlížení a stigmatizování (ať už pasivnímu či aktivnímu) na mužské a ženské homosexuality, kdy ta ženská se dost často bere jako něco méně vážného, roztomilého a nic, co by se až ta muselo řešit (což právě krásně odráží slovo "lesbička", hojně používané v lajcké populaci), a mužská se naopak bere jako něco nepochopitelného, nechutného, maskulinně degradujícího.... (slovo "teplouš", nebo "buzna")

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, jerry12, mm13

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Já se bavím o sémantických dopadech těch slov v rámci široké veřejnosti, ne o jakýchsi interních terminologiích. K tomu se mě ta problematika nemusí týkat, naopak je to na škodu, protože čím angažovanější budu, tím víc bude můj pohled ovlivněn subjektem. Ergo rozhodnout o tom, jak moc pejorativní je nebo není slovo "lesbička", můžu - věř nebo ne - i já sám. Nemluvě o tom, že je to těžce subjektivní. Žádný seznam pejorativních výrazů neexistuje.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Beckett51

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ty, Bluntman, může se ještě vůbec říkat "maminka"? Nebo už jste vy buzíci rozhodli, že to nějak zneucťuje ženy? A může se vlastně vůbec ještě říkat "žena"? Nemělo by se spíš používat označení "člověk femininního typu"?

Jirka_Šč

Jirka_Šč (hodnocení, recenze)

jhr

Dokazal bych odpovedet za druhou serii. Uplne posledni, kdy se stin vzpina nad salem, ve kterem se ve skutecnem svete kona ples. Ve treti je vjemu moc.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Přidal jsem si sledování této diskuze, protože mě tento seriál baví a tady se řeší úplné nesmysli. Spíše mě zajímá jaká byla vaše nejoblíbenější scéna ze třetí série? Já osobně musím říct, že jich bylo tolik, že těžko dokážu vybrat jednu. Proto vyberu tři.

3.) Duet Dustina a Suzie. U toho jsem doslova umíral smíchy.

2.) Jak se Billy obětoval pro Eleven.

1.) Závěr kdy si Eleven četla dopis od Hoppera. Ta je určitě nejemotivnější. 

na příspěvěk reagoval Jirka_Šč, Ludus, Bluntman, dr.horrible, AndewMX

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ty chceš zapírat skutečnost, kterou o tobě na veřejné diskuzi sdělil všem sám Douglas? Tak si klidně zapírej, mě je to jedno. A dál mi tu statečně nadávej přes internet. To, co jsi zač, tím nezměníš. A už se přestaň vztekat, hobčo. Za to ti přece já, takový bezvýznamný stařík, nestojím. A nebo se snad vztekáš proto, že někdo opět uhodil hřebíček na hlavičku? ;-)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Pokud někoho obviníš, měl bys tu buď doložit, nebo se omluvit. Vím ale, že argumentace schopen nejsi (ani rozpoznání rozdílu mezi dogmatickou podobou teorie fikčních světů a aplikováním odlišných přístupů na každé dílo) a slušného chování taky ne. Proto bude lepší, když budu volit strategii ignorování, abych nekrmil trolly jako ty - trolly přesvědčené, že jejich omezenost je ctností, že jejich uvíznutí ve 20. století (a to ještě v jeho první polovině) je dokladem jejich moudrosti a individuality. Pokud nemáš co napsat ke Stranger Things, nepřispívej tu, pokud neumíš diskutovat (ne, pseudoargumentace ad hominem a křivácká obvinění do diskuze nepatří), nevyjadřuj se. Stranger Things jsou seriálem, který se sice ohlíží do audiovizuální minulosti (viz řada narážek na popkulturu a obecně různé texty), cílí přitom - svým způsobem vyprávění, konstrukcí postav a toho, co reprezentují - na současné publikum. A mezi to bigot tvého formátu nepatří. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Bluntman

S Parlamentními listy nemám na rozdíl od tebe žádnou zkušenost a ani po ní netoužím. Evidentně se tady jenom pokoušíš odvrátit pozornost od vlastní nedostatečnosti, poukazováním na nesmysly, které sis o mě vydudlal z prstíku zřejmě někdy v přestávce mezi vykrádáním Douglasových prací. A hlavně se zas hned nerozčiluj a nezapírej. Víš přece, že lhát se nemá. Já chápu, že po tolikerém překrucování skutečnosti už máš trochu chaos v tom, co je a co není pravda, ale fakt už se nesnaž tady ze mě dělat vola. Možná se ti podaří přesvědčit pár tobě podobných (tím mám na mysli omezené papoušky, neschopné vlastní zajímavé či alespoň kloudné myšlenky), ale to je tak všechno. Kdo mě zná, kdo dokáže bez předsudků vnímat to, co píšu, nenechá se oblbnout bezduchými kecy a hloupou propagandou.

PS: Většina těch zanícených svazáckých joudů opravdu věřila tomu, že mají svatou pravdu. Stejně jako tomu věříš ty a tobě podobní hoši. Což je nakonec docela komické. Alespoň já se nad tvým prskáním a nad svatým přesvědčením tvých soudruhů většinou pobaveně usmívám.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Víš, že těmi osobními útoky, opakovanými v každé diskuzi, a nedoloženými obviněními, dokládající vlastní neznalost, ztrapňuješ leda sám sebe? Znovu, tohle nejsou Novinky.cz,, ale ČSFD. Je nějaký důvod, proč jsi na profilu tohohle seriálu , když se ti evidentně nezamlouvá? Když máš problém s tím, že se v seriálech objevují postavy různé barvy pleti i orientace (což je politická korektnost, protože.. politická korektnost je vše, co vadí cílovce Parlamentních listů, aniž by ta čemukoliv rozuměla)? Krom potřeby se projevovat jako demagog a vulgární primitiv. 

 

Btw když si bereš do té zjevně nevymáchané držky orwellovský pojem, zatímco žvatláš něco o o nezabarvování a nepřibarvování ve 20. století, zjisti si něco málo o tom, jak se samotný Orwell ke svým textům stavěl, upravoval je apod. 

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Beckett51

Ve 20. století jsem prožil většinu svého života, ale toho, že by se buzeranti (nebo jak se jim teď dle vašeho newspeaku vlastně říká) mlátili na ulicích, jsem si nějak nevšiml. Otázkou je, zda jsi měl na mysli, že se na těch ulicích mlátili mezi sebou, nebo je mlátil někdo jiný. Ono totiž když se někdo mlátil na ulicích, většinou na sobě nemíval nápis "já jsem buzerant".

na příspěvěk reagoval Beckett51

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Bluntman

Zato vysvětlovat ignorantskému primitivečkovi, který si založil existenci Bluntman na vykrádání názorů a postojů Douglase (často doslova pomocí ctl+c a ctrl+v), a posléze sám uvěřil, že je zbrusu nový člověk nové doby, co je to vlastně gentleman, by bylo nejspíš stejné, jako vysvětlovat totéž snaživému svazákovi ve 20. století. Já jsem sám sebou, hobitku, na nic si tu na rozdíl od tebe nehraju. Jdi klidně do průvodu.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

jerry12

A navíc to není "můj dojem", to je čistě o tom se nad tím trochu otevřeněji zamyslet a aspoň trochu se pohybovat v pohledech lidí, kterých se tato problematika týká. :) 

na příspěvěk reagoval jerry12

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

jerry12

Zkus si přečíst nějaké publikace od Zdeňka Slobody nebo Martina Fafejty - jmenovitě třeba "Sexualita a Sexuální identita" nebo "Dospívání, rodičovství a (homo)sexualita". 

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Vysvětlovat někomu s černobílým viděním světa, že ona "politická korektnost" jednoduše znamená nechovat se jako nenávistný (ignorantský) primitiv, by bylo ztrátou času. Navíc to do zdejší diskuze nepatří. Žij si v tom, že ve 20. století se nic nezabarvovalo, zatímco ve 21. století ano, což je shodné s totalitou. 

 

A teď zpátky k seriálu, který ve 21. století člověka navrací do století 20., přestože má kladnou, neumírající a výraznou afroamerickou postavu a silnou ženskou hrdinku.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

včera

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama