Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinde než první dva filmy, ale přišlo mi to lepší než čtyřka. Líbil se mi úvod, kdy se tam Michael jen tak zjevoval v pozadí, to mi přišlo fajn. Jinak ale scénář je bída a má hodně děr, z nichž ta největší je s tím dědou, který rok schovává Michaela doma, to mi přišlo úplně mimo. Jinak je to taková stravitelná jednohubka, napětí tam moc není, aspoň nějaké efektní zabíjení, ale jinak nic proti ničemu. Hudba je pořád fajn (to theme prostě funguje), ale není tam nic, co by si člověk zapamatoval nebo připomínal. Uječená ženská, němá holka telepaticky propojena s příbuzným, honička v seníku. Není to úplně hloupý film, dá se na něj koukat a co by jiná pětka dala za to, aby vypadala aspoň takhle. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)
  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)
  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)

Reklama

Reklama