Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (293)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslela, že Halloween Kills byl špatný. Ale k věci. Vím, nebo aspoň myslím si, že každý film by se měl zpravidla hodnotit sám za sebe, respektive neměl by být odsouzen pouze kvůli jiným očekáváním. Nicméně přesto jsem jaksi očekávala uzavření této "nové trilogie" a nikoliv rádoby samostatný film, který se pokouší o něco úplně jiného než jeho dva předchůdci. Jenomže kdybych zahodila očekávání vyplývající z předchozích filmů a hodnotila Ends jen "tak jak je", tak tam bude dávat smysl ještě míň věcí (jestli to vůbec jde), protože tvůrci extrémně spoléhají na to, že jejich film podrží a povznese právě napojení na všechen ten již existující halloweenský kánon. Jediné, co by se snad dalo říci, že se táhne všemi třemi filmy, je mentální stav Laurie a její putování a vývoj tímto směrem, ale díky těm divným skokům v čase, neobratnému vysvětlovacímu voice-overu a nepřesvědčivým zvratům v jejím chování to jako pojivo nefunguje a její oblouk mě určitě neuspokojil. Navíc je film (dost nepochopitelně) vyprávěn z úhlu pohledu Coreyho, o kterém skoro nic nevíme a který troufám si říct většinu divácké základny těchto legacy sequelů vůbec nezajímá. Jenomže je prostě v popředí on a díky tomu jsou Laurie a její vnučka odsunuty bokem, a zejména u vnučky se filmaři ani nesnaží nabídnout vhled do toho, proč se chová tak, jak se chová. Osobně bych dokonce řekla, že tak, jak je napsaná (vzteklá, netečná a zhrzená zároveň), by bylo logičtější, kdyby se "nakazila" ona. Žánr horor/thriller úplně mimo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud bych chtěl dojebat nějakou známou hororovou sérii, udělal bych to přesně takhle! Tyhle slova použil jeden můj kamarád, když jsme se dostaly na téma "Tak co novej Halloween?! Viděls?" Ano, viděl, ale chtělo se mi brečet. Proč? Protože Michael Myers v kanále, vole! Proto!! Greenovi teď asi mnozí nemůžou přijít na jméno. Jak je vůbec možný, aby tenhle člověk, co s respektem a láskou naváže na původní Halloween, pak v následujících dvou filmech celý svoje úsilí spláchne do hajzlu a zmateným divákům ještě s úsměvem plivne do ksichtu. Díky moc, Davide. Opravdu sis myslel, že u pokračování kultovního slasheru bude chtít někdo čumět mikroskopem do hlav obyvatel Haddonfieldu? Seznamovat se s nima takřka hodinu a půl? Řešit jejich spory a životní bolístky, aby pak v závěrečný dvacetiminutovce konečně dorazil důchodce v bílý masce, přeříznul pár krčních tepen a krátce na to nedůstojně umřel? Ne ne, tady je všechno špatně. Samozřejmě až na těch pár mordů a Carpenterovy hudby, ale tak to jsme viděli a slyšeli už minule a jak to dopadlo. A vůbec, po tomhle lajdáckym zakončení mám - i když si to nerad přiznávám - chuť na Halloween Kills. A to není moc dobrá vizitka tohodle filmu, že? Tak snad zase za pár let a o dost líp. Prozatím dobrou noc, Miku. (30%) ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Az na to, ze to skoro ani nebol Halloween to dopadlo nad moje ocakavania. Obzvlast po hroznej dvojke. Na jednu stranu mali tvorcovia gule prist so zaujimavym ponatim filmu, na druhu stranu si proste neodpustili to posrat v zavere a klasicky trochu zatraposit. Ale nakolko som ocakaval 💩 tak som celkom spokoiny. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Halloween nekončí, jelikož Michael je postava, kterou by i přese všechny dosavadní filmy bylo škoda opustit. Jednu hvězdu za to, že zařvali všichni, co si to zasloužili. Druhou za mordy, kterých zas tak málo nebylo - ubodání, podřezání, připíchnutí ke zdi (připomínka minulosti), rozsekání, autogen, rozšlapání... třetí za několik svižných scén včetně konce a za hudbu - Carpenter je pořád dokonalý, Boy Harsher, The Cramps, Blue Öyster Cult, Sebadoh a především a hlavně - Dead Kennedys - Halloween, páč to pustit na večírku nemělo chybu. A samozřejmě znám mnoho a mnoho daleko horších filmů. Laurie i Michael jsou zkrátka nesmrtelní, a tak to má být. Když se ohlédnu, tak být kratší stopáž, hodnotil bych i výše. A ruku na srdce - filmy s Michaelem málokdy dávaly smysl, což ale neznalci nemůžou vědět.... Nu, a pak sem plesknou odpad. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý twist na začátku, který je bohužel poslán do kopru nezáživnou režijní slasherovou rutinou, kdy násílí ve vás nevyvolává diskomfort svou surovostí jako v prvním díle této trilogie. Přidejme k tomu velmi zkratkovité a naprosto nelogické jednání některých postav (zdravím vnučku Laurie) a "konec", který ve vás nevyvolá žádnou emoci a máme tu Halloween Ends ... škoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Trailer bol vydaný 20.7.2022, čo je deň narodenia Judy Greerovej, ktorá hrala Karen v posledných 2 filmoch. (Zeker)
  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama