Reklama

Reklama

Dům ďábla

  • USA The House of the Devil
Trailer

Píše se rok 1980 a mladá vysokoškolská studentka Samantha má finanční problémy. Rozhodne se proto přijmout podivnou nabídku a jeden večer postaršímu páru hlídat dům. Jenže ten večer se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Obrovský starý dům na samotě skrývá víc tajemství, než by mohla vůbec tušit. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Look to má stoprocentně osmdesátkový. Vůbec to nevypadá jako dva roky staré. Dlouho jsem si House of Devil šetřil a dost jsem se na něj těšil. Po asi 70 minutách, kdy hlavní postava lehkým tempem už třikrát obešla celý dům a nic moc se za celou dobu nestalo, jsem si říkal, že na konec musí nutně přijít nějaká akce nebo naprosto šokující pointa. Nestalo se. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní (kvalitní kamera, zvuk, hudba, svícení, herecké výkony) s pěkným barákem a postupně houstnoucí atmosférou, leč po čertech nedějové. Rejža Ti West rozhodně nikam nespěchá a ani netlačí na pilu - jen dostat se do titulního baráku trvá hrdince celou první nijak extra záživnou třetinu filmu, aniž by se stalo něco hororového, další třetinu se hrdinka po domě prdelí a jen tu a tam někde něco zašramotí a poslední třetina s akčním krvavým finálem to rozhodně nerozsvítí, obzvlášť pokud čekáte nějakou zajímavou pointu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najradšej by som dal iba 3*, lebo scenár proste nie je zázrak. Ale nedá mi to. Nemôžem. Poprel by som tým v sebe niečo temné a hororové, niečo, vďaka čomu od detstva vyhľadávam horory. The House of the Devil je v rámci možností pecka, ale osobne by som ju predsa len zrejme odporúčal skôr tvrdým hororovým fanúšikom, než divákom, ktorí si pozrú 10 light hororov do roka. Na tomto filme oceňujem skvelú retro atmosféru, kedy od začiatku viete, že niečo je strašne zle, ale neviete ČO presne. No tušíte, že to nič pekné nebude a že to radšej hádam ani nechcete vidieť. Body k dobru aj za výborný kasting (zábavná Greta Gerwick, mrazivý Tom Noonan a sympaťáčka Jocelin Donahue) a skvelý dom. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Bylo tu několik rušivých elementů. Například hlavní hrdinka jde hlídat nějakou osobu, uslyší rámus a hned vytáhne nůž z příborníku a jde se podívat po domě s kudlou v ruce. Když hlídá, tak je snad jasný, že v tom domě někdo je a ten někdo může dělat rámus, nebo si nasadí sluchátka, šmejdí po domě místo toho, aby hlídala, to jsem nechápal. taky se dlouhou dobu nic neděje a ani závěr není nic extra. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zcela do puntíku souhlasím s místním Obsahem, tohle je pro mě jeden z nejpříjemnějších hororů posledních let! Nenechte se zmást pomalejším rozjezdem a vůbec pomalejším tempem, jak naskakovaly minuty, naskakovalo i mé hodnocení. Moji pozornost vzbudily už úvodní titulky, jako bych se fakt přenesl časem zpět do co se hororů týče zlatých let osmdesátých. Až jsem se musel znovu podívat na rok "výroby" tohoto snímku a znovu se přesvědčit, že se jedná o film z roku 2009. Budování atmosféry a celkové nálady by se měli učit všichni současní hororový tvůrci. A to k tomu Ti West nepotřeboval žádné dnes tolik populární berličky, vystačil si s hrstkou herců a kolem nich vystavěl vážně pod kůži zalézající příběh, to vše okořeněné trefnou hudbou. Tleskám a hodnotím silnými 4* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na 16 mm film kvůli tomu, aby vyvolal dojem, že pochází z osmdesátých let. Ze stejného důvodu ho také vydali na kazetách VHS. (DanteZ)
  • Snímek byl natočen za pouhých 18 dní. (ČSFD)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama