Reklama

Reklama

Mizerové: Na život a na smrt

  • USA Bad Boys: Ride or Die (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Kultovní Mizerové jsou zpět a s nimi i pořádná nálož akce a nekorektních vtipů. Tentokrát však detektivy Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence) čeká mise, která by je nenapadla ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike i Marcus mají pochopitelně na celou kauzu jiný názor a jsou odhodláni kapitánovo jméno očistit za každou cenu. Netuší však, že za chvíli budou muset sami prchat před zákonem... (Falcon)

(více)

Recenze (95)

POMO 

všechny recenze uživatele

Trojka překvapila svěžím scénářem, který dal sérii nový vítr do plachet. A scénár čtyrky bez účasti Joe Carnahana už to začíná flákat. Nucené vtipy a průměrně zajímavá zápletka, rutinná akce bez jediné zapamatovatelné scény. Ta přepálená, s vrtulníkem, jakoby vypadla ze série Fast & Furious. Dravost a vymazlenost Bayovy akce je historií. Bay se ale v jednom záběru objeví, DJ Khaled dokonce na jednu celou scénu, a ústřední dvojka je i bez dobrých vtipů pořád cool. Nostalgie, podpořená hudebním motivem Marka Manciny a prostředím miamských mrakodrapů s karibskými plážemi a palmami prostě funguje. A mladý Reggie rulez! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jak repujeme my, sportovně založení bílí Horní Slezané „Bembajs, bembajs, jak pro tebe du, narobiš pyču!!!“… A oni zas přišli, co nadělám! Šup do kina! Navíc se belgičtí uzenáči od minula o dost zlepšili, scénáristé zavzpomínali na staroškolské fláky, a Špatňáci jsou tak na zase plné kule tím, čím bývali za časů Míši Záliva ve starých dobrých devadesátkách. Tedy pořád docela freš Wilík a ubohý starý trapák Lórenc proti bandě konečně charismatických a bezskrupulózních zlolidí ve vinně potěšující akčně kokotmediální taškařici a lá Smrtonosné smrti. Míša si v tom zase štěknul a docela nechápu, proč si svou vypiplanou značku rovnou nezmáknul sám. Patrně má nahrabáno tolik, že už jen rybaří v Zálivu. Ale i tak furt klasicka blažena oddychovka jak cyp. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pořád to má styl a sexy miamský vizuál, ale už se přece jen vytrácí nadrzlý humor Mizerů na úkor řešení věku a s tím související zdravotní trable, to fakt ne. Co mě však vadilo nejvíc je práce Robrecht Heyvaerta, já si místy připadal, že to je kamereman co zrovna dostal vycházky. Jestli něco nemusím, tak záběry, kdy já jako divák na akčnéí scénu čumím z pozice pistole, nebo lítám záběry z místa na místo co sekundu, až budu chtít hrát playstation, ušetřím si cestu do kina. V dnešní době, aby akční film, který má alespoň nějakou úroveň i když scénář je značně obroušenej pohledal, takže budu v hodnocení smířlivější a dokonce věřím, že pokud někomu nevadí, kamareman, kterýmu vysadili před natáčením prášky užije si to. Já si příští radši pustím předchozí díly série, který jsou špičkou žánru a ne půrměrem, jako tento kousek. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mike a Marcus jsou zpátky a protože jim ze záhrobí zavolá kapitán, že pro ně má další případ, nudit se nebudou. Vy ale možná trošku jo. Čtvrtí Mizerové se totiž na předchozí díly pokoušejí navazovat nejen stylově, ale především příběhově a občas to s tou nostalgií, odkazy a připomínáním drobných detailů z dvacet let starých filmů přehánějí. Hrdinové se nikam neposunuli, opakují to, co dělali vždycky, jen je kolem nich spousta nových naprosto zbytečných postav a nejnudnější záporáci série. Akce je však prvotřídní. Jen by to příště chtělo trošku si víc pohlídat i to, co se děje ve scénách, kde nikdo po nikom nestřílí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdo má tuhle sérii rád, komu se líbil třetí díl, tak by měl být spokojen i zde. Nejde sice o žádný výrazný posun v kvalitách, je to zkrátka standartně solidní akční komedie, kde funguje vzájemný hláškující vibe mezi Lawrencem a Smithem, ale především to tahá výborně odvedená akce, při které se místy zatajuje dech.Adil el Arbi a Billal Fallah mají řemeslo v malíku. Hezký Miamský vizuál, slušný záporák Eric Dane ( EUphoria!!), slušně brutální erková akce s poutavými kamerovými nájezdy, top vizuál, skvělý OST, nějaký ten zvrat a fungující hlášky. Celý film výborně šlape bez hluchých míst a je to přesně ta správná akční oddechová zábava, která v kinech chybí a na kterou můžete vzít kohokoliv.Kdo očekává od filmu promyšlený děj, tak ten zde nepochodí, ale když víte, co od filmu čekat, nemůžete být zklamáni. 8/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nucený sequel, protože trojka vydělala a cenných značek je zvláště v letošní kinové bídě zoufalý nedostatek. Tak trošku tuctová zápletka s neprávem očerněnými (haha) policisty, které kupříkladu Ethan Hunt čelí v každém díle a zkrátka více téhož. Nejvíce však záleží na tom, jak moc rádi máte Smithe s Lawrencem, zvláště Will se pořád udržuje ve skvělé kondici a Martin na sobě taky trošku zapracoval. Hlášky na mě v 90% případů fungovaly (někomu už to může v padesáti přijít moc), akce byla obstojná, ačkoliv se nezapíše do análů toho nejlepšího, je to pořád solid sedmička, která neurazí a zvlášť u filmů z produkce Sony je to nadstandard. Mám úplně stejně na úrovni s třetím dílem, trošku mi přijde, že trojka byla víc opěvovaná a 4 už víc hejtovaná, nesouhlasím s obojím. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pocitově asi nejslabší článek série, ale nikdo nemládneme a je otázka, co by se dalo s rodinou Bad boyů vlastně ještě vymyslet. Dá se říct, že se jedná o rutinní odpočinkové pokračování akční buddy-komedie, kde samozřejmě musí někdo umřít, nebo mu jít minimálně vážně o kejhák, ale jakmile prostě slyším onu hymnu Mizerů, prostě nemůžu jinak a tu nostalgickou čtvrtou (půlenou) filmu dopřát. K mému překvapení, se mi předchozí dílek skládačky líbil taky víc až napodruhé v pohodlí domova, tak uvidíme, jak tenhle díl uzraje. Pokud u kormidla zůstane i nadále režisérské duo, pohřbu série se snad obávat nemusíme a aspoň jednu, tu poslední jízdu, ještě dáme. Mimochodem, kdo má taky dojem, že si Lorne Balfe v akčních sekvencích trochu vypomohl u legendy žánru a brutálně vykradl Bayovu Skálu? :) - 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to strašne tápe a prvá pol hodinka je dosť trapas. Potom sa to našťastie rozbehne a vylezie z toho prvotriedna blockbusterová zábava. Tesne najslabší diel série, no stále kvalitka. P.S. Reggieho záchranná akcia je parádna. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Možno o jeden čierny fúz lepšie ako predošlí diel.  Som fanúšikom tejto série a tak sa pochopiteľne teším s každého návratu Smitha a Lawrenca do ich rolí Lowreyho a Burnetta. Trojka po 17 rokoch bol celkom slušný návrat do Miami, no štvorka ako som spomínal vyššie je o trošku lepšia, hlavne v druhej časti. Najväčšie mínus filmu je pomaly nastúp, kde sa dlho nič moc nedeje a nejaká prestrelka to len tak nezáchranní. Tak isto ani vtipy sa úplne nepodarili a že ich bolo požehnane, Lawrence to tam sypal ako s guľometu, no veľa z nich bolo skôr trápnych ako vtipných. Našťastie to zachraňuje druha polka filmu, ktorá je oveľa zábavnejšia, vtipnejšia, ale predovšetkým oveľa akčnejšia a strhujúcejšia (aj keď druhý Bayov vymakaný záver to neprekoná). Veľký podiel ma na tom skvela kamera, hudba, ktorá bičuje film vpred a choreografia akčných scén. Tam kde starí nestíhajú, mlada krv potiahne (Jacob Scipio ako Lowrey jr. je oveľa lepší a aj sympatickejší ako v predošlej časti a to isté platí aj o Reggiem, ktorý nafasoval parádne soličko v baraku). A cameo rolička pre Michaela Baya sa tu tiež nájde. Čo dodať, ja som sa znova dobre bavil. Miamské mrakodrapy a pláže s motívom Marka Mancini v sprievode Smitha a Lawrenca stále dobre fungujú. 85% - 4* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Opět bez Baye, se staršími hrdiny a Lawrencem otravnějším než kdy dříve. Stejné duo, které dělalo Mizery i minule, zvládne natočit hezky vypadající akci, která nijak nepřekvapí, není inovativní ale nevypadá špatně a minimálně ví, kam postavit kameru a jak využít drony. Horší to je se scénářem, který odkazuje na předchozí díly, z postavy Marina Lawrence udělal otravného debila, ze Smithe starého dědka, mladší sestava je stejně nezajímavá jako minule a jako bonus je zde nejméně nápaditý padouch z celé série. Mizerové: Na život a na smrt potěší hlavně faktem, že jsou nenáročnou akční komedií s pěknými atrakcemi, diváka nenudí ale druhému dílu se ani nepřibližuje. Dále bych nepokračoval. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nejspíš úplně příhodné chodit na čtvrté Mizery, když jsem neviděl předchozí díl, na který se ve filmu celkem odkazuje, nicméně - stalo se. I přes prvotní dezorientaci v postavách a vztahy mezi nimi jsem si ale Na život a na smrt v kině užil. Oproti jedničce a dvojce na mě postavy Mikea a Marcuse působily rozhodně sympatičtější, na čemž měla velký podíl jejich zranitelnost spojená s věkem. Vedle toho jsem si užíval akční sekvence, kde se často střídaly záběry celé akce s pohledy postav, takže to chvílemi působilo jako nějaká PC hra, avšak v dobrém slova smyslu. I když jsem se vyloženě neválel při projekci smíchy, nejednou jsem se pobaveně pousmál, takže i humorná rovina byla ve filmu funkční. Teď už jen zbývá zhlédnout trojku! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že smutné vystřízlivění přijde tak rychle po vydařené resuscitaci. Čtvrtí Bad Boys s podtitulem Ride or Die v sobě totiž snoubí vše špatné, co poslední dobou trápí téměř všechny oprášené návraty na stříbrné plátno. Tím nejzásadnějším je samozřejmě všudypřítomné odkazování a krkolomné příběhové navazování na předešlé tři díly, díky čemuž se začne celý projekt pomalu ale jistě topit ve své vlastní šťávě. Postupem času tento do sebe zahleděný koktejl začne velmi úspěšně nudit, což má za následek utrápené pohledy na displej hodinek, po nichž přichází mírné zděšení nad tím, že do konce zbývá ještě zhruba hodina. Nastalé situaci nepomáhá ani fakt, že ústřední duo se vůbec, ale vůbec nikam neposunulo. Po celou dobu jsem měl pocit, že koukám na zastydlé pubescenty, jejichž neustálé hlášky posouvaly celý snímek na neúnosnou hranu sebeparodie. To je nejvíce citelné zejména u postavy Marcuse, jehož "ezo" moudra jsou pomyslným posledním hřebíčkem do rakve celého projektu. Za zmínku zde tedy stojí pouze akční stránka, která je prostě a jednoduše úžasná. Všechny kamerové veletoče dokonale souzní s precizní choreografií, což dohromady vytváří výbušný akční balet, u něhož jsem měl sto chutí si ho pustit znovu a znovu. Je tedy velká škoda, že se tyto sekvence nemohou opřít o nějaké hutné pojivo, které by vytvořilo patřičně skvělý filmový zážitek. Takto si ty akční části budu časem opakovaně přehrávat jen na YouTube vědouc, že by si zasloužili mnohem vyzrálejší filmovou značku. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „You're my bad boys. Now clear my name.“ ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Letní blockbuster léta 2024! Přesně takhle má vypadat svěží, inteligentní, zábavný a pořádnou akcí nabitý flák s výborným hlavním záporákem a charismatickou partičkou hlavních hrdinů. Noví Mizerové „vykrádají“ v tom nejlepším slova smyslu sérii Rychle a zběsile, a staví se rázem na piedestal současných bláznivých akčních krimi komedií. Dvojice režisérů Adil El Arbi a Bilall Fallah se společně s jejich dvorním kameramanem Robrechtem Heyvaertem nebojí experimentální práce s vizuálem a divák si přijde na řadu dechberoucích akčních sexy záběrů, včetně FPS scén. Při nich sledujeme akci z pohledu první osoby, kterou jsme si v poslední době mohli naplno užít například u Najšullerova Hardcore Henryho. Vyjma výše zmíněného je na vysoké úrovni taktéž scénář s hudbou, což v konečném zúčtování znamená, že se čtvrtí Mizerové prostříleli k naprosto zasloužené pětihvězdě. Nejzábavnější blockbuster roku a jedno obrovitánské doporučení! 👌 (16.06.2024) ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jako není to špatný, zbytečně dlouho trvá, než se to rozjede, tím spíš, když je zápletka představena už v trailerech. Marcusova ezo linka je divná, ale jinak to šlape. Páni režiséři umí, jen bych je využil u nějaké zajímavější série. V pátém díle totiž M&M už asi budou vypadat, že do party vezmou i mého taťku. Ale na druhou stranu, poslední díl si dám rád. ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Ani táto časť zhliadnuta v kine má tiež nesklamala. Samé dobré hlášky, akcia jako má byť. Dávam 100% zo 100. Nemám čo dodať. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Proč to duchovno? Strašně dlouho se čeká nanějakou první větší akci. Ale pak ta akce stojí za to: hlavně Junior ve vězení a Reggie zachraňující rodinu ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prvých 20min to vyzeralo na riadny průser. Potom sa to akurát tak ustálilo na priemere, hlavne kvôli kameramanským vývrtkám a neónovo videoklipovému štýlu. Čo mi ale maximálne liezlo na nervy - Lawrencove "osvietenie" - celý film  musel trapne mudrovať. A aby v tom nebol sám, tak tam Smithovi prišili návaly panického strachu... Fakt tieto dve veci si mohli tvorcovia odpustiť a bol by som spokojnejší. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tento diel som videl tesne po depresívnom životnom jubileu a preto oceňujem, že je to cheesy úľava pre pánov v strednom veku, po ktorej som si kúpil pivo a horalku a vydal sa za veľkým dobrodružstvom do postele. Úniky rodinnými smermi sú tu ešte intenzívnejšie než naposledy, aspoň u toho hrdinu, ktorý ešte nedávno (zdanlivo) žiadnu rodinu nemal. Lenže teraz je tu kartelový synček najdrsnejší zabiják, zosnulý fakujúci kapitán-tatko volá zo záhrobia a faknúť z okienka sa zastaví aj tatko zo Zálivu, takže je to naozaj dokonale rodinné, človek by skoro slzu vytlačil. Lenže okrem toho tu má prevahu ozajstná badboysovina, ešte omnoho badboysovejšia než minule. respektívne vo vzťahu k Trojke ako Dvojka vo vzťahu k Jednotke. Badyl a Bilal sa skutočne rozšupli a ako dravá dvojka aj vytvorili pravú dravú Dvojku so staršími legendami, väčšiu a prestrelenejšiu, s uletenejšími úletmi a brutálnejšou brutalitou. Keď sa akčný hrdina žení, väčšinou je to pre diváka dosť bad, lenže zároveň je to šanca lepšie ho zaangažovať a tu mu scenáristi poslali do cesty tak neuveriteľne badass madafaka gaunera, že má jeden z toho eufóriu... P.S. Už minule zachytená podobnosť s vývojom série SMRTONOSNÁ ZBRAŇ je u MIZEROV po tejto časti až okatá. Je pozoruhodné, že obe začali v dobe, kedy fičali skôr rodinnejšie žánre a skončili rodinne v dobe brutálnych akčňákov, a dokonca sa to snažia viac či menej účinne miešať. Bezčasie sa už nenosí, hrdinovia mladosti starnú so svojim publikom a my starší chuji môžeme zase raz odhodlane skúsiť prepiť a premachrovať celú noc... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Předem se smí říct, že jsem fanouškem série. Miluju každý díl a proto není divu, že jsem se na nový díl hodně těšil. Po výborném návratu u třetího dílu jsem věřil, že režisérské duo, který převzalo otěže po Michaelu Bayovi doručí i u čtvrtého dílu skvělou podívanou. Adil El Arbi a Bilall Fallah znamenitě navázali na Bayův styl a zároveň přišli se svými nápady a doručili fandům série poctivou podívanou a nezůstali oproti Bayovi pozadu. Jak se tedy povedl čtvrtý díl? Nebudu vás napínat. Povedlo se to. Čtvrtí Mizerové velmi dobře navazují na třetí díl a pořád je to dobrá zábava. Will Smith a Martin Lawrence musí řešit nové potíže. Jejich zesnulý kapitán Howard je obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Musím říct, že děj a celkově tempo filmu je neúprosný. Film nechce tolik zpomalovat a režiséři vedou diváka za ruku všemi akčními pasážemi a humorem, jako kdyby jste byli v zábavném parku.Za největší pozitivum musíme samozřejmě zmínit opět chemii mezi ústřední dvojicí. Will Smith a Martin Lawrence už dávno nejsou nejmladší, ale pořád to jsou frajeři, kterým pokud dáte prostor dokážou diváky dobře bavit jako před lety. Ostatní postavy, kteří se vrací z předchozího dílu, které hrají Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig a Paola Nuñez fungují bez problémů a je dobrý vidět, že se tady s nimi pracovalo a nezapomnělo se na ně. Za další skvělou věcí na celém filmu je akce. Ta je zde prvotřídní. Režiséři si zde výborně pohrávají s kamerou (úhly kamer, záběry z dronů a nebo v závěru, kdy dojde na kameru přichycenou na postavě, která se točí a zabírá záběr na postavu a zbraň, to je hodně super a nápaditý). Další velkým pozitivem je hudba. Skladatel Lorne Balfe u předchozího dílu výborně podložil scény se svojí hudbou, která fungovala velmi dobře. Nejvíce mě potěšilo při akční honičce s dodávkou, že byl použitý soundtrack z původního filmu z roku 1995. Konkrétně se jedná o scénu, kdy Wiil Smith běží ve slow-motionu s rozepnutou košilí a Martin Lawrence se drží na střeše taxi, aby jim záporáci neutekli. Film je jinak technicky dobře zpracovaný a není tady, co vytknout. Fanoušek akčních filmů se bude bavit. Sice tady mluvím o skvělé akci se kterou si tvůrci dobře pohráli. Ale mám zde jednu připomínku. Film, jak jsem zmiňoval je rychlí a na nic se nečeká a moc se zde nechce s ničím zdržovat. To platí pro akci u které jsem měl trošku problém s tou zběsilostí. Při akci byla občas kamera více roztřesená a zbytečně se zde hodně pracovalo se střihem, kterého bych upřímně trošku zvolnil a udělal to více v klidu, aby si divák dokázal do akce vžít a užít v jakých těžkých chvílích jsou postavy. Nechci ale, aby jste si mysleli, že je to blbé, to ne. Samotnou akci sem chválil, ale jen zde v negativech jsem chtěl zmínit, že se to dalo udělat trošku méně urychleně. Za nejslabší částí celého filmu jsou záporáci. Ti zde nemají tolik prostoru a jejich scény jsou hrozně na sílu udělaný, aby si byl divák vědom toho, že tohle jsou ti zlý, kteří se s ničím nebudou mazlit a hrdinům pořádně zatopí. V závěru, ale byli strašně nezajímavý a staly se těmi typickými nudnými záporáky na které jsme zvyklí v takových filmech. Scénář samotný je celkově jednoduchý a na nic se zde nehraje. Zvrat, který přijde v druhé polovině filmu je čekaný už od první scény, kdy se na scéně daná postava objeví. Třetí díl dle mého měl lepší práci se záporáky, humorem a s novými věcmi, který měli osvěžit tuhle značku. Díky tomu čtyřka se stejným tvůrčím týmem nepřišla s ničím příliš zajímavým a je dopředu jasný kam film povede. O tom jestli je to špatně, tak to si musí samotný divák rozhodnout sám. Mě to celkem mrzelo. No a posledním negativem je postava Martina Lawrence Marcus Burnett. Ten je zde zbytečně otravnější než kdy jindy. S jeho postavou se zde pracuje u hranice trapnosti a sebeparodie. U předchozích dílů byl humor s Marcusem lépe vyvážený. Zde to bylo hrozně moc na sílu tlačený při každé chvíli, co byl na scéně. Přesto je Martin Lawrence pořád fajn. Přeci jen je on a Will Smith tím duem na které se chce divák dívat. Jen by to chtělo v případném dalším dílu (pokud bude) nedělat to, co tady. Čtvrtí Mizerové dopadli opravdu dobře. Mají sice svoje mouchy a některé věci se dali udělat lépe. Tvůrci se, ale před kamerou a za kamerou očividně více bavili od posledně a dopřávají divákovi velkou jízdu, která se nechce zastavit. Má to pořád super chemii hlavní dvojice, super akci, výborné nápady s kamerou a dobrou hudbu. Jako fanoušek série jsem si to užil a pokud by vznikl další díl vůbec bych se nezlobil. Pokud víte o čem jsou Mizerové a jací vždycky byli, tak si nový díl užijete. P.S. Fanoušci série si užijí odkazy na první dva díly a také cameo Michaela Baye. 7,5/10  () (méně) (více)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

21.06.2024

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama