Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

A nedají si říct a nedají si říct. Jako by chtěli američtí producenti popřít prostý zákon logiky, že z jednoho sáčku čaje neuvaříš 2 nebo více šálků, snaží se snad u každého čtvrtého filmu, který získá jakýs takýs úspěch z nahozeného tématu vyvařit ještě několik pokračování. Ty ale většinou chutnají stejně jako několikátý hrnek čaje stále z jednoho sáčku. Bez chuti, bez zápachu, mdlé, nepodařené. A to jsem ještě použil hodně mírné výrazy. Halloween 3 je sice teprve třetí odvar, ale "chutná" asi jako desátý. Jinak řečeno, je to pěkný hnus. Další díly jsem si už raději nechal ujít - kromě H20. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra I. a II. Halloweenu je pryč a to tak nenávratně až je to k zblití...a k tomu zblití vám napomůžou i vyloženě chuťovkové vraždy...které k tomuto druhu horroru patří a je za ně ta jediná hvězda...výzva k přepnutí programu, která se ve zde objeví, je nejlepší nápad z celých bezmála sto minut filmu, který má s původními dvěma díly společné jen datum, kdy se odehrává. Já bych ji jen doporučil praktikovat už ve chvíli, kdy spatříte úvodní titulky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 3“ je zklamání, pokud čekáte, že to bude zase něco jako „Halloween“. Prostě není. Má to mnohem blíže k ulítlejším filmům 80. let, někdy si ani nejste jisti, jestli je to celé zamýšleno vážně, či nikoli. Tommy Lee Wallace natočil něco, co nezapadá do série, ale zároveň něco, co ani příliš nenadchne jako samostatný film. Nečekané zvraty jsou spíše k neprospěchu věci, protože se celkem těžko přijímají. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Autor původní verze scénáře Nigel Kneale se po zjištění, jak násilný výsledný film bude, soudně dožadoval odstranění svého jména z titulků. (HellFire)
  • Čerpací stanici z tohoto filmu je možné vidět i ve filmu Mlha (2007). (Mikel LetsGo)

Reklama

Reklama