Reklama

Reklama

Žraloci v Paříži

Trailer

VOD (1)

V Paříži se v řece objeví obří žralok a může z toho být nevídaný masakr. Zasáhnout proto musí jedna vědkyně, která se přitom snaží vyrovnat s nedávnou tragédií. (Netflix)

Recenze (156)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Reziser Xavier Gens je urcite znama firma,zopar jeho kuskov z minulosti stoji zato vidiet,aj preto ma potesilo,ze prave on natocil tento animal horor a prekvapuje ma to slabsie hodnotenie,lebo uprimne ruku na srdce,pri pohlade na to,ake hrozne sra*ky sa tocia v dnesnej dobe na zralociu temu je toto este nadpriemerna zalezitost,scena v katakombach a zaverecnych zhruba 20 minut je fakt super,ma to aj slabsie chvile,to zase nemozem klamat,ale mne sa to pacilo a hroznu radost mi urobilo,ked ta ku*va starostka Pariza skoncila tak,ako skoncila...:⁠-⁠) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film většinu času tak nudný, že jsem fandil žraločici. Aspoň že ta pár místy potěšila. Na Gense dost zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od názvu všem musí být jasný, že to bude hovadina na kvadrát. Jenže i takové hovadiny můžou být alespoň zábavné, když nic jiného. Pomrkávám třeba na Hady v letadle. Jenže realita je jiná. Je to nuda. Těžká nuda. A jediný šok, ale zato zase pořádný, je samotné finále. To je brutální a stojí za to si na něj počkat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ou tak tohle se nebude řadit k letošní New French Wave a to se v Gense věřilo dost, který mohl po dlouhé době spasit eko shark horor, který už dlouhé roky nepřišel s kvalitní žánrovkou, ale místo pořádného žraločího masakru, natočil jakési aktivistické eko drama ??? !! WTF! To, že je to debilní a nic tu nedává smysl neřeším, ale že se objeví žralok pořádně až po hodině a celou dobu se tu jen kecá oaktivismu, tak to se Gens posral v kině. Hodinu se zde neděje absolutně nic, nechápu ten Focus na příběh, který tady stejně nikoho nezajímal, postavy jsou úplně o ničem, celé se to bere až moc vážně, takže je to bohužel neskutečná nuda, kterou mohlo zachránit odlehčení a gore, jenže i toho je zde pomálu. Závěrečných 20 minut mě úplně neurazilo, konečně se něco začíná dít a konečně se taky objeví žralok, který je sice digitálně zrychlený, ale je to upřímně ten nejmenší problém tady. Příště prosím další Hranici Smrti a né tyhle experimenty. Velké zklamání, ale za finále a neurážející podvodní záběry alespoň ty 2 hvězdy. 3/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako svojho času o Hadoch v lietadle vravel Sam Jackson: čo viac chcete vedieť, je to proste o hadoch v lietadle ku*va! No tak toto je o žralokoch v Paríži. Ku*va. Presnejší názov by bol snáď už len Žraloky v Seine. Občas je to trápne digitálne, ale nič strašné, spolu možno tak 40 sekúnd, netreba zveličovať, že je to koniec sveta. Páčilo sa mi, že postavy (s výnimkou starostky, ktorá sa zjavne zasekla pri Čeľustiach) sú v rámci možností realistické, správajú sa uveriteľne. Najmä Argentínčanka Bérénice Bejo  (pamätáte si na ňu z Príbehu o rytierovi?) je skvelá, síce nič výnimočné, ale dokáže si udržať vašu pozornosť. Poteší sympaťák Nassim Lyes, s ktorým má peknú chémiu. Vraždiacich scén nie je veľa, ale niečo by sa našlo, najmä na začiatku a na konci. Kameramanovi sa podarilo vytvoriť viacero nepríjemne tiesnivých podvodných záberov na žraloka pod mútnou vodnou hladinou. Nevadilo mi, že z toho neurobili tupú žraločiu vyvražďovačku, takých som videl desiatky. Šlo sa na vec skôr cez ekológiu, hoc paradoxne napokon sa beztak došlo k záveru, že žraloky sú svine a treba ich vyvraždiť skôr, než oni vyvraždia nás. Potešil apokalyptický záver. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Že je rozkošně přiblblý nápad o žralocích pod Eiffelovkou pojatý smrtelně vážně, by mi nutně nevadilo. Ale film je tragická nuda s nevýraznými postavami, nevýraznými herci a slabým CGI. Hvězdičku za ucházející úvodní scénu, krvavou tlačenici v kanalizaci a závěrečný výbuch patron na dně Seiny. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když to začne být zajímavé, tak to vlastně skončí. Z těch katakomb a triatlonu se dalo vytřískat daleko víc. ()

Krouťák odpad!

všechny recenze uživatele

Odvážil jsem se jen a pouze kvůli režisérovi, jehož The Divide mě kdysi zadupalo do sedačky. Bohužel, tohle je přesně definice zbytečného bordelu, kterým se na Netflixu musíte brodit při snaze najít nějaký film, který by za váš čas stál - a to se zdá být čím dál tím obtížnější úkol. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Fantastická scéna v katakombách zahřála u srdíčka. Být "takových parádiček" ve filmu více, asi jsme spokojenější všichni. Zbytek je totiž těžký průměr (místy dokonce podprůměr), který neurazí pouze v případě, že jste přišli koukat na to, jak žralok dělá kašírku z nabubřelých Frantíků a ekoaktivistů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak víme, že existuje i žraločí mořský druh, kterému není cizí sladká voda a který se za potravou vydává i proti proudu řek. Tým okolo Xaviera Gense se ovšem nebojí ani špindíry Seiny a vysílá hladovou parybu přímo do Paříže. Nejprve si smlsne na mladých naivních ekoaktivistech (tahle podvodní pasáž z pařížských katakomb se překvapivě povedla), aby pak ve velkém (doslova) zaútočila na zoufalé triatlonisty, kteří na plaveckou část s velkou pompou vyrážejí právě do Seiny. Postavy navíc nebojují jen s mrštnými lidožrouty, ale i s politikou v podání ujeté starostky, která se ráda cpe před kamery a varování ignoruje. Čekání je nicméně dlouhé, první desítky minut se zoufale táhnou. A ještě se to celé bere zatraceně vážně. Přitom dané skutečnosti tu prostě jsou a tvůrci se neobtěžují je nějak vysvětlovat. Protože plasty v mořích, protože pohlavní dospělost dřív, protože kdo ví, co ještě. Bérénice Bejo už to zdaleka tak nesekne jako v černobílém Artistovi, táhne si za sebou samozřejmě nějaké to trauma z minulosti, náčelník říční policie, kterého Gens přizval ze společné práce zvané Farang, to má podobně. Zatímco zmiňované katakomby se (i trikově) vydařily, na závěrečnou řežbu jako by nastoupil jiný tým, a i když žraloci ani tehdy nevypadají jako pixely z dílny Asylum, byl jsem rád, že tenhle svinčík skončil. Dvě hvězdy ale v klidu dám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočná spŕška dejového primitivizmu a debility najhrubšieho zrna, ale aspoň sme sa hneď v úvode snímku dozvedeli, že žandári v Paríži majú vysielačky, ktoré fungujú aj keď ste 10 metrov od seba. Čo tam potom, že si to môžete povedať "ksichtom ksicht", treba stískať gombík. No a v tomto duchu sa to nesie prakticky až kým nespadne opona. Jedna hviezda za síce absolútne drbnutú, ale aspoň z hororového hľadiska obstojne spracovanú scénu v "kanáloch". Strašné dačo, ale mám dobrú správu! BUDE DVOJKA! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem víc než mile překvapený. Líbilo se mi, že film až do konce balancoval na hraně vážně míněné a zcela záměrně bláznivé podívané, že jeho režisér umí vytvořit slušně hutnou atmosféru a že se nebál ekologického podtextu, který dostal v nečekaném - ale skvělém - finále úžasnou pointu. Druhý díl asi nutný není, ale na druhou stranu, proč to nezkusit. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Seržant říční policie mi byl sympatický a žraločí samici taky, proto ho nesežrala. Znečištění moře mě zneklidnilo, filmaři tam očividně navezli obsah všech skládek z Paříže i širokého okolí. A udivilo mě, že v zaplavených pařížských katakombách má voda větší hloubku než zdolával Jean Reno v Magické hlubině. Pak je jasné, že stačilo pár beden dynamitu a z Paříže byla Atlantida. Katastrofa! Ještě že už jsem Paříž před lety zavčasu navštívila. Ale tenhle výlet s Xavierem Gensem byl až příliš chaotický. A finální červeně znázorněné rozlézání žraločího potěru po celém světě a všemožných řekách mě nechalo v klidu, protože jsem si všimla, že Čechy to úplně vynechalo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Francii se v poslední době nějak nedaří a tak místo svižnýho hororu se žraloky dostaneme utahanou ekoagitku o tom jak tím, že vypouštíme odpad do oceánu tak vytváříme obrovský žraloky který se navíc chovají zmateně a nelogicky a tak si to vyrazí naproti proudu Seiny usadit se do Paříže. Zatím co v Čelistech nebo nějakým jiným starým dobrým filmu by tak maximálně řešili jak tu potvoru zabijou tak tady se řeší jak zařídit její přežití. Wtf?! no co už je to v kontextu dnešní pošahaný doby to bych ještě akceptoval, ale nepřidá tomu ani fakt, že žraloci jsou na scéně minimálně a když už tak ty komicky zrychlený podvodní záběry na nepřesvědčivě se pohybující digitální žraloky tomu taky zrovna nepřidají. Navíc to, že tvůrci stran toho triatlonu naprosto nepochopitelně prováhali šanci na šťavnatý masakr (Vzpomeňte například na Piraňu 3D) je neodpustitelné. Takže jedna hvězda aspoň za tu scénu kdy žraloci sežerou aspoň část těch debilních enviromentálních aktivistů a za co dávám tu druhou to už asi ani nevím. No možná, že za ten vtipnej konec aneb letos asi olympiáda v Paříži nebude. No nic radši to rychle odklepnout dřív než si to rozmyslím.25% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fajn béčko, ktoré nevie nájsť správny balanc medzi serióznosťou a brakovosťou. Toto zvládol Harlin v Deep Blue Sea omnoho lepšie. No vizuálne je to pekné, jednotlivé scény majú dobrý náboj a prepálené finále je prekvapivé. Každopádne jeden z top žraločích hororov. Čo je však skôr dané zúfalosťou subžánru, než kvalitou filmu ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době výborný žraločí survival, který má vše, co člověk od tohohle žánru očekává. Hned v otevírací scéně ukáže žralok, kdo je pánem oceánů. A to je samozřejmě začátek. Podvodní scény jsou natočeny působivě. Když se žralok, s příhodným jménem Lilith, dostane do Seiny a zamíří na Paříž, je o zábavu postaráno. Scéna v kryptě je jen malým masomlejnem, než dojde na ten velký. Lidi jsou nemilosrdně masakrováni ve vodě, která vaří rudě. Občas černohumorný vtípek typu - Podej mi ruku.... jenže chudák ji má ukousnutou. Pěkně je ukázáno, kam až přehnaní ekoaktivisté dokážou zajít a jak za to zaplatí. Nu a pak starostka kráva (odkaz na Čelisti), které jsou přednější peníze, než lidské životy - měli ji předhodit žralokům hned. Samozřejmě podobně by to asi vypadalo kdekoliv na světě a nás nevyjímaje. Odkazů na čelisti je více, na příklad žluté bójky jsou připomínkou památných barelů. Žraloci perfektní. A že se postavy nechovají vždy logicky? A život je pořád logický? Akorát v žánrech chybí sci-fi. Nechápu odpady, protože už jen formální stránka si to nezaslouží. Co by asi dotyční dali filmům z produkce Syfy ne Asylum? Jistě, to samé, ale srovnání tu není. Momentální hodnocení na IMDb (5,6) mi přijde adekvátní. A možná, jak bývá bohužel na CSFD zvykem, mnozí ani film neviděli...p.s. tenhle film je zábava, tak ho neberte vážně. Normální divák, co si film pustí, chce přeci vidět trhání obětí a toho je tu dost. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, tak trochu emmerichovský eko-thriller, dějově někde na pomezí Rozpoutaného pekla a Čelistí. Tedy filmů, v nichž katastrofu vždy předjímal jediný člověk stojící proti zavedenému systému, šlapajících jako charakterové thrillery o lidské odvaze a pospolitosti. Žraloci v Paříži oproti tomu věnují postavám minimum času a namísto emocí reprezentují důsledek eko-katastrofy a postoje zákonně zodpovědných lidí, jimž je všechno putna. Žralok je tu vlastně obětí, k níž traumatizovaná hrdinka necítí slepou zášť a na jejíž pomoci se podílí střelené aktivistky, podle nichž si nekontrolovatelně rostoucí žralok v hlavním městě zaslouží bezúhonně eskortovat. Zmutovaný predátor se skrývá v zašpiněné Seině, která vyplavuje zbytky lidských těl, a stává se jakýmsi fantomem nezastavitelné evoluční a ekologické změny. Benátky, kde Stephen Baldwin bojoval s filmovým žralokem roku 2008, se možná reálně potopí kvůli stoupající hladině oceánu. Žraloci v Paříži se pokouší deklamovat zranitelnost kompletního vodního ekosystému a svůj žánrový argument dovádí až do bodu, kdy příroda kope sama za sebe a lidé už nejsou morálními hrdiny, kteří si zasluhují vyhrát. Absurdní závěr, kdy žraloci úplně přestávají dbát na suchozemský práh a lidem jakoby záměrně ničí vodní infrastrukturu, je v tomhle podvratném ohledu vyloženě rebelský a guilty pleasure jako hrom. Celé to možná nedává valný smysl a provedení jednotlivých nápadů až na výjimky (úvod, katakomby) nic moc… Už za odvahu a pokus o rozběhnutí potenciálně zábavné žraločí série (tady se všichni tváři strašně vážně a vzhledem k docela komplexní formě vyprávění to působí až kouzelně) si tohle takový hejt nezaslouží. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jediným větším záporem tohoto jinak dobrého thrilleru je příliš dlouhá expozice. Jinými slovy to, na co divák čeká v souladu s názvem snímku, začne až skoro hodinu po začátku projekce. Ovšem pak se spustí výborná jatka se skvělými gore efekty. Rozhodně si nelze stěžovat ani na slušné napětí i na mimofilmový přesah (klimatická změna, znečištěné oceány). Žraloci v Paříži jsou slušnou žánrovkou, která dokazuje, že kvalitní survival snímek může vzniknout i mimo Hollywood. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zubící se samice, přítulná je velice.“ Což potvrdí i ekologická aktivistka Mika, sice sexy, leč rozumu mdlého, t.č. si lebedící ve žraločím žaludku. Její ňunískování a muckání se žraločkem ve mně, kovaném ichtyologovi, vyvolalo bažení po krvi a věřím, že i sám náčelník Brody by zbrunátněl a zařval: „Tak už ji sežerte, blbku!“ A ne chudáka bezďáka s vozíkem knížek (ach jo, už zase). OKÉNKO RADNICE: [][] Co zpovykaná starostka „Ave já, Paříž je má!“ netušila: Že v americkém městečku Amity má příbuzného, starostu Vaughna. ≈≈ Že žraloci jí z triatlonového závodu udělají paralympiádu. ≈≈ Že dno Seiny nepokrývá bahno, ale dvoumetrová vrstva nevybuchlých bomb z II. světové. ≈≈ Že díky tomu z Paříže vzniknou druhé Benátky, s obludáriem a akváriem v každé ulici. [][] Já zase netušil, že se nebudu bát, ale smát, u smrtelně vážně natočené eko agitky PET: Čelisti v katakombách. Ale Sargasové plastové moře se jim povedlo, to zase jo. Jen doufám, že ten bordel pak po sobě filmaři uklidili. ()

Reklama

Reklama