Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (481)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zápletka seriálu se o filmy Star Wars téměř neotírá a přesto je velmi trefně a citlivě zasazena do světa Hvězdných válek. Každá epizoda má svůj menší podpříběh, nebo chcete-li svoji ucelenou epizodu v přiměřeně dlouhé cestě Mandaloriánského ochránce a jeho "adoptivního" synka. Překvapila mě poněkud béčková práce s detaily (pod)příběhů jednotlivých epizod. Nebýt příbuznosti s Hvězdnými válkami a nebýt roztomilosti dětského Yody, přirovnal bych tento vesmírný western k mixu Justified a Walker Texas Ranger. :) 7/10 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Star Wars fanda, a tak jsem byl už od začátku trochu "proti" Mandalorianovi, no napříč tomu to není úplně špatná záležitost a svoje kouzlo to má. Všudypřítomný Baby Yoda (a vznik nových memes!!) spolu s typickým Star Wars vizuálem jsou plusovými body Mandaloriana, dále jednoduchost a přímočarost děje, kdy je vlastně celá série jen o putování lovce a hledání práce. Co mi hodně sedlo jsou 30minutové díly, které si v rámci možností udrží pozornost a nesklouzávají do dlouhosáhlé nudy, ale pořád mám dojem, že mi tam něco chybělo. Něco, co často i nadprůměrné díly (zejména poslední 3, které byly akčnější, dravější a působivější) spojí do nadprůměrného celku a dá celé sérii výraznější pointu. Takhle mi to přijde jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to celé smysluplně zakončit, a sázejí jen na fanouškovskou základnu SW a osvědčený, fungující vizuál bez toho, aby uzavřeli tuhle vesmírnou cestu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Při původním vydání seriál vůbec nebyl v České Republice (legálně) dostupný, protože služba Disney+, která jej vydávala exkluzivně, v té době také nebyla v ČR vůbec dostupná. (vojtaruzek)
  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama