Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (481)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ja neviem, ale začínam mať obavy, že bez rodu Skywalkerovcov (alebo aspoň ikonických postáv akou je Han Solo) je pre mňa vesmír Star Wars nezaujímavý. Všetky tie typické gadgety a rasy sa mi síce páčia, ale sami o sebe mi k spokojnosti nestačia. Príbeh bez poriadneho napojenia na staré udalosti ma proste nezaujal. Veľkou mierou kvôli novým postavám. Aj keď vďaka seriálovej stopáži mali tvorcovia dostatok času ich poriadne prepracovať, tak sa im to príliš nevydarilo. Hlavný hrdina je celý čas len málovravný drsniak s bandaskou na hlave, takže sme ukrátený aj o jeho grimasy. Tým pádom sa nedá ani odhadnúť čo v jednotlivých scénach cítil alebo si myslel. No a ostatné postavy sú len do počtu vrátane mončičáka mini Yodu. Vizuál a technická stránka sú špičkové, ale zároveň pôsobia strašne sterilne. Chýba tomu skutočná špinavosť. Celý čas to pôsobí tak divne umelo. Naviac mi nesedela ani gradácia jednotlivých epizód. Vďaka netypickej stopáži sme často vrhnutý do deja bez nejakého vysvetlenia a tým pádom som bol z toho skôr zmätený. Subjektívne mi vadilo westernové ladenie seriálu, keďže to je žáner, ktorý nemusím. Čo asi vysvetľuje väčšinu vecí, ktoré považujem za negatíva. Keby namiesto Manda bol v hlavnej úlohe mladý Obi-Wan Kenobi, tak by ma to pravdepodobne oveľa viac nebavilo. Kvôli tomu začínam mať obavy o jeho seriál. Ďalšie série Mandaloriana s veľkou pravdepodobnosťou vynechám. Pre mňa je to rovnako nezaujímavé dobrodružstvo s nudnými postavami akým bolo Rogue One. Je škoda, že práve parádny Solo tak prepadol a tak sa budú Star Wars najskôr uberať cestou, ktorá sa mi nepáči a už sa jej nezúčastním. 5/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější.                                                                      Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce "odstěhovat" do Holandska.                                                      První část třetí sezóny měla velmi pomalý rzojezd, člověk z toho cítil, že tvůrcu tak nějak nevědí, kam chtějí příběh směřovat, ostatně sami přiznali, že nemají vymyšlený konec seriálu. Ani se nedivím, že čísla sledovanosti poněkud kolísaly, samozřejmě covidová čísla byla jedinečná, leč i já jsem ke konci dva díly úplně vynechal a nakoukal je až před koncem sezóny. Dost mě překvapilo, jak v posledních několika dílech tvůrci dost šlápli na plyn co se týče výpravy a finále je vyloženě prošpikované cgi v jedné obří bitvě, na kterou se fakt pěkně koukalo, možná by se neztratila ani na plátně. Jsou to sice více obrázky nežli příběh, ale seriál pořád má Pedra Pascalla, který seriál neskutečně táhne kupředu, což bylo i dobře vidět na "spin-offu" s Bobem Fettem. Třetí řada přišla tak nějak z neočekávání a prostě tu byla, tu čtvrtou si dám za pár let zase rád. PS : Přidávám se k lidem, kterým už nyní chyběla Gina Carano. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice sympatický seriál vracející se ke kořenům Star Wars. Je to hodně westernové, takže je tu kromě drsňáckého málomluvného hrdiny i pomalejší tempo. "Mando" je sympaťák a vedlejší postavy jsou taky fajn, ale hlavní příběh mě tolik nezajímal. Vizuál je vynikající, ve druhé řadě v podstatě perfektní. V druhé sezóně je taky větší napojení na známější věci z universa Star Wars, přijdou například Jediové. Fajn seriál, ale westerny já zase tak moc nemusím. (7/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Trailer na 3. sérii je na americké verzi Disney+ jiný, než ve zbytku světa. V americké verzi je jeden záběr navíc. Jedná se o záběr na imperiální křižník třídy Class 1, což odpovídá nasazení v období Nové Naděje (1977) – 0 BBY. Problém je ten, že v roce 3 ABY byl nahrazen Class 2 (Impérium Vrací úder, 1980). Nedává tedy smysl, aby zastaralý Class 1 byl ještě v nerozebraném stavu, když Mandalorian se odehrává 9-10 ABY. Je ale také možné, že scéna odkazuje na flashback z minulosti. (Veskoslav)
  • Při původním vydání seriál vůbec nebyl v České Republice (legálně) dostupný, protože služba Disney+, která jej vydávala exkluzivně, v té době také nebyla v ČR vůbec dostupná. (vojtaruzek)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno